DISTRIBUIȚI

În urma acţiunilor desfăşurate în acest sezon estival de Poliţia Română, pe litoral nu s-au produs evenimente grave care să afecteze siguranţa turiştilor. Infracţiunile sesizate au scăzut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, nu au fost înregistrate infracţiuni cu violenţă deosebită, iar numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 33%.

Şeful Poliţiei Române le-a mulţumit poliţiştilor pentru activitatea şi efortul depuse pentru a le asigura turiştilor un concediu liniştit. La sediul I.P.J. Constanța, în prezența Inspectorului General al Poliției Române, chestor-general de poliție Petre Tobă, a avut loc, marţi, analiza activității desfășurată de polițiști în cadrul Planului de acţiune în sistem integrat “Litoral 2015”, aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Șeful Poliției Române le-a mulţumit poliţiştilor pentru activitatea şi efortul depuse pentru a le asigura turiştilor un concediu liniştit și le-a cerut să acționeze în continuare, cu același profesionalism pentru creșterea gradului de siguranță aa cetățenilor. Astfel, în perioada 1 iulie – 31 august, 200 de poliţişti din întreaga ţară, organizaţi în două serii au fost delegaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru siguranţa celor aflaţi pe litoral.

Deşi media zilnică a numărului de turişti în sezonul estival 2015 a înregistrat o creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, în special al cetățenilor străini,  nu au fost înregistrate evenimente deosebite, care să afecteze viaţa, integritatea sau patrimoniul persoanelor, ori fapte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, infracţiunile sesizate au scăzut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi nu au fost înregistrate infracţiuni cu violenţă deosebită. În această perioada, poliţiştii au intervenit la 3.393 de solicitări directe sau primite prin apelul de urgenţă 112.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe raza staţiunilor turistice, în urma cărora accidentele rutiere grave produse în judeţul Constanţa, au scăzut cu 33% faţă de perioada similară a anului 2014. O importanţă deosebită a fost acordată activităţii de prevenire şi de informare a turiştilor aflaţi pe litoral.

Astfel, au fost derulate campanii ca: „Fii cu ochii pe bunurile tale!”, ,,Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului”, ,,Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, ,,Brăţara de vacanţă – Copiii nu se pierd, ajung la Radio-Vacanţa.

Discuții

comments