DISTRIBUIȚI

Ieri, pe plaja „Zoom Beach” din Constanţa, s-a desfăşurat a cincea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, „Aqua Challenge”, competiţie organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, patronată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, împreună cu echipa Smartatletic şi în parteneriat cu DJST Constanţa. Evenimentul a fost finanțat de Consiliul Județean Constanța, prin proiectul „Constanța te lansează la apă” şi face parte dintr-un şir mai lung de evenimente sportive care vor avea loc în oraşul de la malul mării.

Condiţiile meteorologice nefavorabile i-au determinat pe organizatorii să amâne startul cu două ore şi să ia decizia schimbării traseului din motive de siguranţă. Astfel, din cauza valurilor destul de mari şi a vântului puternic, locul de intrare în apă a fost mutat la o distanţă de aproape 600 de metri faţă de cel iniţial. În aceste condiţii, concurenţii au străbătut distanţa de la start până la locul de intrare în apă şi, la revenire, de la locul de ieşire din apă până la sosire în alergare, transformând concursul într-un veritabil aquathlon şi într-o verificare perfectă pentru sportivii care vor lua startul la Triathlon Challenge Mamaia, competiţie programată în perioada 4-6 septembrie în stațiunea Mamaia.

La întrecere au fost prezente nume de legendă ale înotului românesc, printre care prima medaliată olimpică din înotul românesc, Anca Pătrăşcoiu, multiplii medaliaţi mondiali şi europeni Carmen Bunaciu şi Dragoş Coman, dar şi Răzvan Florea, care a concurat în proba de 5.000 de metri, situându-se pe primul loc la categoria sa de vârstă. Concursul a avut trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500 de metri, cea scurtă, pe distanţa de 1.500 de metri şi cea lungă, pe distanţa de 5.000 de metri.

Primul în proba de 500 de metri a sosit un sportiv în vârstă de 15 ani, Cristian Virgil Tranulea, în timp ce în competiţia feminină s-a impus o concurentă de 14 ani, Alexandra Maticiuc. La 1.500 de metri, la categoria Elite, întrecerea a fost câştigată de Nicolae-Andrei Ioniţă iar în fruntea clasamentului feminin s-a situat una dintre cele mai bune triathloniste din România, constănţeanca Antoanela Manac. În proba regină, de 5.000 de metri, victoria i-a revenit, pentru al treilea an consecutiv, lui Alin Alexandru Artimon, iar prima în clasamentul feminin a fost Simona Savastiţa.