DISTRIBUIȚI

Compania Wakayama Electric Railway, care operează o linie locală din prefectura Wakayama, a numit-o marți pe pisica „Nitama” mascota gării din Kishi – post ocupat anterior de veterană „Tama”, care a murit la vârsta de 16 ani, relatează EFE.

Defuncta pisică ‘Tama’, a cărei popularitate ca „șefă de gară” a salvat de la faliment linia și chiar compania feroviară, a murit în iunie după un stop cardiac. Compania a amenajat un altar sintoist pentru a venera protectoarea gării, scoase dintr-o situație economică dificilă în 2007.

Altarul, instalat pe unul din peroane, este format din două statui din bronz dedicate felinei dispărute, fiecare cu câte o lăbuță ridicată, într-un gest de a atrage călătorii și bani. În Japonia, astfel de statui sunt denumite ‘Maneki-neko’ (‘pisică invitând’) și sunt considerate amulete, care, potrivit credinței populare, atrag prosperitatea pentru comercianți

Îmbrăcată cu uniforma de șefă de gară, noua pisică ‘Nitama’ (‘Tama II’, în japoneză) și-a prezentat onorurile defunctei în fața unui public numeros, care a asistat la dezvelirea altarului.
tama 2
În 2007, linia ferată care operează în această zonă rurală se afla în pragul falimentului, însă, de la numirea pisicii Tama ca „șefă de gară”, numărul călătorilor a crescut cu 20 la sută.

Popularitatea felinei a determinat compania să boteze cu numele său trei linii de tren și chiar să o desemneze președintă de onoare a companiei în 2013. ‘Nitama’, succesoarea lui Tama, a fost prezentată în 2012 în calitate de adjunctă a șefei de gară.

„Sper ca ‘Nitama’ să contribuie la impulsionarea turismului local”, a declarat agenției Kyoto Mitsunobu Kojima, președintele Wakayama Electric Railway, care a declarat-o pe ‘Tama’ ‘salvatoarea’ companiei feroviare.

Sursa – agerpres.ro

Discuții

comments