DISTRIBUIȚI

Vremea continuă să fie călduroasă, azi, în Dobrogea, cu maxime între 29 și 34 de grade Celsius. În stațiunile de pe litoral temperaturile vor urca după-amiază până la 31 de grade Celsius. Cu toate acestea, pe timpul zilei se vor manifesta averse însoțite de descărăcări electrice. La ora 9.00 erau deja 27 de grade la Constanța, iar la Tulcea erau 23 și cerul acoperit.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30…35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Vineri, 31 iulie, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Discuții

comments