DISTRIBUIȚI

Tragerea la sorţ i a grupelor pentru preliminariile Cupei Mondiale FIFA Rusia 2018 are loc în câteva minute, la Sankt Petersburg.

În vederea stabilirii urnelor valorice va fi folosit clasamentul FIFA pe luna iulie. În zona europeană s-au jucat toate meciurile care vor conta pentru acest clasament.

La tragerea la sorţi, cele 52 de echipe (Rusia este calificată direct, ca ţară gazdă) vor alcătui nouă grupe, dintre care şapte vor conţine şase echipe, iar două – câte cinci. Se vor califica direct câştigătoarele grupelor, iar cele mai bune opt echipe de pe locul doi vor merge la baraj. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi selecţionerul Anghel Iordănescu vor fi prezenţi la eveniment.

Pentru prima oară după preliminariile EURO 2004, România va fi din nou cap de serie la tragerea la sorţi. În urma rezultatelor meciurilor din iunie, Naţionala lui Iordănescu va ocupa poziţia a cincea între ţările europene în clasamentul FIFA pe luna iulie. Ceea ce înseamnă că va evita adversari precum câteva dintre forţele continentului, precum Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Spania sau Croaţia. Totuşi, din urna a doua ar putea veni un nume greu, precum Franţa sau Italia.

 

UPDATE

Grupa A
Luxemburg
Belarus
Bulgaria
Suedia
Franța
Olanda

Grupa B
Andorra
Letonia
Insulele Feroe
Ungaria
Elveția
Portugal

Grupa C
San Marino
Azerbaijan
Norvegia
Irlanda de Nord
Cehia
Germania

Grupa D
Georgia
Moldova
Irlanda
Serbia
Austria
Țara Galilor

<strong>Grupa E
Kazahstan
Armenia
Muntenegru
Polonia
Danemarca
România</strong>

Grupa F
Malta
Lituania
Slovenia
Scoția
Slovacia
Anglia

Grupa G
Liechtenstain
Macedonia
Israel
Albania
Italia
Spania

Grupa H
Cipru
Estonia
Grecia
Bosnia și Herțegovina
Belgia

Grupa I
Finlanda
Turcia
Ucraina
Islanda
Croația

Discuții

comments