DISTRIBUIȚI

Radio Constanţa a v-a relatat, duminică, un incident bizar, petrecut în faţa sediului postului nostru de radio, în urma căruia doi tineri au ajuns la Poliţie.

Sub privirile curioase şi acuzatoare ale mulţumii de pe plajă, cei doi au fost ridicaţi de un echipaj de jandarmi, urcaţi în dubă şi duşi la sediul Poliţiei Mamaia, pentru a fi interogaţi.

Cei doi erau bănuiţi de o faptă îngrozitoare – ar fi încercat să corupă o fetiţă.

Totul a început cu un apel primit la 112 duminică după-amiaza. O femeie reclama că nişte necunoscuţi i-au oferit bani copilului său, pe plaja din Mamaia. Gestul i s-a părut dubios femeii, care le-a spus anchetatorilor că a bănuit ceva necurat în amabilitatea aparentă a unor bărbaţi care îmbie cu bani o fetiţă. Mamei îi era clar că nu exită decât o explicaţie: tinerii aveau de gând să-i abuzeze sexual copilul.

Autorităţile au reacţionat cu promtitudine, suspecţii au fost „umflaţi” şi duşi să dea explicaţii.

Pe măsură, însă, ce poliţiştii se lămureau cu ce fel de oameni discută şi pe măsură ce au audiat şi câţiva martori, povestea s-a developat într-un mod cu totul neaşteptat. Diferit faţă de scenariul bănuit, la început, dar nu mai puţin oribil.

Se pare că avem de-a face cu o nouă metodă de a stoarce bani, profitând, la fel ca la metoda „Accidentul”, de valul de emoţie care cuprinde victima. Totul este o înscenare bine gândită, care să pună victimele în faţa unei alegeri dificile: plătesc, sau sunt acuzate pe loc, în public, de pedofilie.

Care este modul de operare: „regizorii” escrocheriei trimit un copilaş la un magazin. Aparent neînsoţit de vreun adult, copilul „descoperă”, în faţa tejghelei, că nu îi ajung bănuţii să îşi cumpere şi o bomboană, sau – în cazul concret, petrecut ieri – o îngheţată.

Adulţii din magazin, care stau la rând şi observă momentul, se oferă, de multe ori, înduioşaţi, să completeze ei suma necesară – de obicei, ceva nesemnificativ, un leu sau doi.

Şi, în acest moment, se închide capcana. La scurt timp, apare din senin mama copilului-momeală, care declanşează un scandal dizgraţios în public, acuzându-i pe „bunii samariteni” aflaţi în stare de şoc de intenţii necurate la adresa micuţului.

Printre imprecaţii, văicăreli şi ocări, li se şopteşte, însă, că totul poate fi dat uitării, dacă sunt de acord să repete gestul. Adică să bage iar mâna în buzunar, însă, de data aceasta, adânc, pentru o sumă consistentă.

Victimele sunt şantajate, practic, să plătească pentru a nu fi acuzate de pedofilie. În cazul relatat de noi, escrocheria a eşuat. Însă este uşor de imaginat că alte persoane au preferat să nu treacă prin acest supliciu şi i-au plătit pe escroci.

Se pare că metoda este nouă şi, conform unor surse din mediul poliţienesc, a mai fost pusă în practică de câteva ori, cel puţin în staţiunea Mamaia.

Noi vă sfătuim să apelaţi cu încredere la Poliţie, în orice circumstanţă dubioasă şi să nu acţionaţi sub imperiul emoţiei.

Discuții

comments

1 COMENTARIU

Comments are closed.