DISTRIBUIȚI

Senatul, convocat astăzi în sesiune extraordinară, reanalizează legea privind reducerea CAS.

O încercare în acest sens a fost făcută şi săptămâna trecută, luni, însă Biroul Permanent convocat la acea dată a stabilit amânarea discuţiilor în plen cu o săptămână.

Premierul Victor Ponta spune că proiectul de lege va ajunge cel mai târziu pe 15 septembrie la Palatul Cotroceni, iar preşedintele Traian Băsescu, potrivit legii, nu va mai putea să îl respingă. Şeful Executivului consideră că legea ar putea intra în vigoare la 1 octombrie dacă nu va fi atacată la Curtea Constituţională.

Camera Deputaţilor se va întruni în sesiune extraordinară mâine, pentru discutarea legii care reduce CAS cu 5% la angajator.

De cealaltă parte, parlamentarii independenţi afiliaţi Partidului Mişcarea Populară spun că nu vor vota proiectul de reducere a CAS.

Mai mult, liderul formaţiunii, Elena Udrea, le solicită parlamentarilor liberali şi democrat-liberali să nu gireze această măsură atâta timp cât Executivul nu demonstrează că va putea acoperi golul din buget pe care micşorarea contribuţiei la asigurările sociale îl va produce.

Democrat-liberalii şi liberalii nu iau în calcul apelul PMP şi spun că cel mai probabil vor vota proiectul de lege privind reducerea CAS.

Discuții

comments