DISTRIBUIȚI

Un restaurant din Neptun a fost închis, iar patronii amendaţi de către ANPC, după ce inspectorii veniţi în control au găsit zeci de kilograme de mezeluri şi fructe de mare expirate.

Președintele ANPC, Marius Dunca, a spus că la aproape toate alimentele din bucătărie au găsit nereguli, care puneau în pericol viața și sănătatea consumatorilor, așa că măsura de închidere a fost imediată.

Măsura a fost însoţită şi de amenzi între 2 și 4.000 de lei pentru produsele expirate și cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru produsele neetichetate.

Cumulat, administratorul va plăti, cel mai probabil, 14.000 de lei, a spus Dunca.

Administratorul le-a spus inspectorilor ANPC că produsele expirate nu ajungeau pe mesele turiștilor, ci erau destinate consumului propriu și pentru personalul unității.

Şi inspectorii DSV au închis două unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost închise, iar alteia i-a fost interzisă activitatea.

Aceştia au constatat numeroase nereguli în întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a produselor alimentare.

Inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2013 au efectuat, în doar o săptămână, aproape 200 de controale.

 La final, au aplicat 21 de amenzi, în valoare totală de 20.300 de lei pentru neconformităţi privind igiena spaţiilor de lucru şi depozitarea produselor alimentare.

De asemenea, au dispus confiscarea şi retragerea de la vânzare a 12 tone de carne, peşte, lapte şi produse lactate.