DISTRIBUIȚI

SALINA OCNELE MARI sau “oraşul subteran”

Salina Ocnele Mari se află în localitatea Ocnele Mari, situată în judeţul Valcea, în partea central-sudica a României, în zona Subcarpaţilor Vâlcii, fiind de curând amenajată pentru turiştii care doresc să cunoască un loc special , unde să se simtă bine , dar şi să-şi îngrijească sănătatea.

Despre mina de sare de la Ocnele Mari există însemnări încă din perioada dacilor. Conform descoperirilor arheologice, aici s-ar afla centrul tribal Buridava. Exploatarea minei a continuat şi pe timpul ocupaţiei romane. In 1957 mina a fost inchisă din cauza unor surpări. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, terenuri de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii. Găzduieşte evenimente culturale care îmbogăţesc modul de petrecere a timpului în salină.

La orice pas te poţi opri pe o băncuţă sau un taburet din trunchi de copac, în aşa fel încât momentele petrecute în orașul subteran sa fie plăcute.
Zona de vizitare este amenajată la 225 de metri faţă de nivelul mării. Lungimea galeriei de acces este de 1300 de metri. Suprafaţa amenajată pentru turişti şi în scopuri comerciale şi de relaxare e de 20.000 de metri pătrați. Inaltimea camerelor este de 8 merti.
Intrarea in salină se face cu autobuzele, transport în comun.

Aerul din salină este foarte sănatos și indicat pentru cei cu probleme respiratorii. Aici, un timp de 30 până la 60 de minute, poate aduce beneficii celor cu răceli uşoare, celor cu astm, celor cu emfizem pulmonar, celor cu diverse alergii, rinită cronică, bisinoză, silicoză gr I si gr II, amigdalită cronică, etc. Temperatura interioară este de 13-15 grade Celsius.
In Ocnele Mari se poate ajunge folosind drumul DN67 (strada Copăcelu a municipiului Râmnicu Vâlcea) și strada Alexandru Ioan Cuza a orașului, care se intersectează cu aceasta. Distanţa de la Salina Ocnele Mari la Ramnicu Vâlcea este de 12 km.