Ieri, la Brașov, a fost desemnat „Tortul Anului 2024”. Maestrul cofetar Gabriela Mirică a realizat cu produse 100% românești, cel mai bun tort în cadrul evenimentului GastroPan, ce se desfășoară în aceste zile la Brașov.
Tortul a avut ca ingrediente doar produse românești, cum ar fi nuci, dulceață de cireșe negre sau jeleu de vișine, scrie Radio România Brașov FM.
La categoria „Piesă artistică” lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci ce au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc. Câștigătorul a folosit 9 proverbe românești ascunse în lucrarea expusă prin pastă de zahăr, vafă, flori comestibile, isomalț.
Pe lângă aceste competiții, vizitatorii sunt așteptați pentru afla care sunt ultimele noutăți folosite în industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa.
„Este punctul de întâlnire dintre producător, furnizor, distribuitor de utilaje, echipamente de lucru, materii prime ingrediente, soluții, tehnologii, ambalaje pentru sectoarele specificate. Vizitatorii vor putea să se uite la aceste noutăți, inovații pe care le vor prezenta la standuri acești expozanți”, a declarat Claudia Popa, inginer industria alimentară.
Evenimentul se încheie mâine, 16 martie.
FOTO: Facebook GastroPan
Iubitorii de muzică de orgă sunt invitați la cea de-a 72-a ediţie a sezonului estival…
Antreprenori și artiști independenți îi invită pe bucureșteni și turiști la o serie de evenimente…
Romanian Creative Week reprezintă cel mai important eveniment dedicat creativității din Uniunea Europeană. Municipiul Iași va…
50 de instantanee, alb-negru şi color, surprinse de Liviu Simioncencu începând din anii 1970 până…
Asian Food Fest este un festival dedicat iubitorilor de mâncare exotică și îndrăgostiți de cultura…
De 1 iunie, cei mici vor putea vizita sala de plen, cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor,…
This website uses cookies.