Ascultă Radio Vacanța Live

Toate zborurile regulate se desfășoară conform programărilor, anunță TAROM

Mai multe zboruri ale companiei au fost anulate luni.

Toate zborurile regulate se desfășoară conform programărilor, anunță TAROM

Articol de AP, 9 iulie 2024, 10:28

Compania TAROM a anunțat, marți, că toate zborurile regulate se desfășoară conform programărilor, atât pe rute interne, cât şi externe, după ce a ajuns la un acord cu personalul navigant pentru derularea activității în regim normal.

„Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal.

În dimineaţa zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor”, arată un comunicat al companiei.

De asemenea, TAROM a anunțat că reprezentanții personalului navigant și Consiliul de Administrație al companiei au ajuns la un acord referitor la salarii. Urmează ca măsurile agreate să fie negociate cu membrii echipei în cadrul Contractului Individual de Muncă.

TAROM le-a cerut scuze pasagerilor

În același comunicat, TAROM le-a cerut scuze pasagerilor care au fost afectați luni de zborurile anulate și a dat asigurări că depune toate eforturile pentru a reduce impactul incidentului.

„În urma situaţiei întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM îşi cere scuze pasagerilor săi pentru tot disconfortul creat şi depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care această situaţie îl are asupra planurilor lor de călătorie.

Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări, iar echipa de asistenţă este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile”, a mai transmis TAROM, potrivit Agerpres.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al companiei TAROM, Alexandru Anghel, invitat marți, 9 iulie, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități, a declarat că încă de luni, de la anularea primelor curse, după ce s-au primit notificările din partea piloților, după ce s-a epuizat backupul de zbor și nu a mai fost altă variantă și a fost necesară anularea curselor, s-a început lucrul cu pasagerii în ceea ce privește rerutarea sau reprogramarea zborului.

„Adică în măsura în care au fost disponibile zboruri pe alte liniii, pe alte curse care să-i ducă la destinații s-a apelat la această soluție, dar trebuie să ținem cont că este totuși perioadă estivală și disponibilitatea n-a fost chiar așa de mare. În schimb, partea alternativă este reprogramarea sau rambursarea, în funcție de situație.”, a spus Alexandru Anghel.

„Partea cea mai neplăcută este că mulți… Da, nu e vorba doar de zbor direct, mare parte dintre pasageri poate au legături care s-au pierdut și aici a fost nevoie de foarte multă muncă, pentru că rerutarea nu este doar găsirea unui zbor, ci găsirea și unei soluții până la destinația pasagerului respectiv, fie că sunt una sau două legături. O situație care s-a întâmplat chiar în perioada aceasta de aglomerație, de vară, când toată lumea călătorește și vedem chiar că și săptămânile trecute, ați văzut, presiune pe toate aeroporturile din Europa.

Din fericire, s-a revenit acum la o activitate de zbor normală, toate cursele de dimineață au plecat în ritm normal și se lucrează acum să nu mai avem această incidență și, bineînțeles, găsim soluții pentru toți pasagerii de ieri, pentru că totuși a fost un volum mare, au fost sute, niște mii chiar de pasageri care trebuie ajutați și trebuie găsite soluții pentru zborurile lor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Radio România amintește că că TAROM a anulat, luni, zeci de curse interne şi externe din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Piloţilor de Linie din România (SPLR), compania înregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro, pe perioada protestului de luni al piloţilor, acesta fiind un semnal de alarmă împotriva condiţiilor actuale de muncă şi managementului deficitar din companie.

roma rrbv 2021
Știri vineri, 12 iulie 2024, 20:00

Tururi nocturne, prin Colosseumul din Roma

„Noaptea, pe întuneric, Colosseumul propune vizitatorilor viziuni cu totul aparte”, a declarat Alfonsina Russo, directoarea Parcului Arheologic...

Tururi nocturne, prin Colosseumul din Roma
Școală de vară, la Muzeul de Artă Brașov
Știri vineri, 12 iulie 2024, 18:30

Școală de vară, la Muzeul de Artă Brașov

Timp de patru săptămâni, copiii cu vârste cuprinse între 11-14 ani sunt invitați să exploreze colecția muzeului și să își dezvolte...

Școală de vară, la Muzeul de Artă Brașov
Tabără Medievală, la Muzeul Naţional al Satului
Știri vineri, 12 iulie 2024, 14:48

Tabără Medievală, la Muzeul Naţional al Satului

Coordonatorii Andrei Moţ şi Marcel Sâpcu vor iniția copiii în viața cavalerilor. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti organizează, în...

Tabără Medievală, la Muzeul Naţional al Satului
TULCEA: Ghid turistic digital pentru vizitatorii municipiului
Știri vineri, 12 iulie 2024, 14:00

TULCEA: Ghid turistic digital pentru vizitatorii municipiului

A fost lansată aplicația „Tu și Tulcea”, care adună în același loc toate atracțiile turistice din oraș și cele mai importante obiective...

TULCEA: Ghid turistic digital pentru vizitatorii municipiului
Știri vineri, 12 iulie 2024, 13:37

MUREȘ: Turismul viticol, noua atracție a sezonului estival

Cramele pun la dispoziție tururi însoțite de degustări, plimbări prin vii și cules de struguri, dar oferă și pachete turistice complete, cu...

MUREȘ: Turismul viticol, noua atracție a sezonului estival
Știri vineri, 12 iulie 2024, 12:46

AUDIO Recomandări pentru amatorii de drumeții montane pe perioada caniculei

În această perioadă, salvamontiștii brașoveni vă sfătuiesc să reduceți sau să renunțati la excursiile care vă expun prea mult la soare....

AUDIO Recomandări pentru amatorii de drumeții montane pe perioada caniculei
Știri vineri, 12 iulie 2024, 11:52

Codul roșu de caniculă, extins

Căldura devine tot mai greu de suportat. Meteorologii anunţă cod portocaliu de caniculă, vineri, pentru aproape toată ţara. Temperaturile se...

Codul roșu de caniculă, extins
Știri vineri, 12 iulie 2024, 09:12

România, sub coduri de caniculă: Soare și temperaturi de 41 de grade Celsius

Și astăzi vom avea parte de o zi încinsă, cu temperaturi maxime care ajung la 41 de grade Celsius. În Moldova va fi foarte cald, cu temperaturi...

România, sub coduri de caniculă: Soare și temperaturi de 41 de grade Celsius