Ascultă Radio Vacanța Live

Se deschide sezonul de scufundări la Dalnic

La Dalnic, județul Covasna, oaspeţii se pot caza în corturi şi pot participa la cursuri teoretice şi practice de scufundări.

Se deschide sezonul de scufundări la Dalnic
Foto: www.mylake.ro

Articol de M P, 18 iunie 2024, 20:00 / actualizat: 19 iunie 2024, 11:14

În localitatea Dalnic, din județul Covasna, a fost amenajat un lac artificial unde de câțiva ani se pot face scufundări de agrement și terapeutice.

Printre atracții se numără berăria subacvatică – unică în ţară, după cum a declarat pentru Radio România Târgu Mureș coordonatorul centrului, Szabo Kolos:

„Pentru copii de la 3 anișori avem pești aurii, care vin aproape și mănâncă din mâna omului. De la 7 ani se face scufundare cu o butelie foarte mică, iar de la 10 ani se pot face și scufundări. În ce privește terapiile, avem o boxă cu un difuzor subacvatic care emite unde sonore și, ascultând muzica sau exercițiile meditative pe care le spune terapeutul, pot beneficia de acest program, de la persoane cu dizabilități, sindrom Down, autism, și până la oameni cu diferite probleme”.

90% din orice activitate sau hobby care se face la suprafață se poate face și sub apă, inclusiv activități utilitare precum sudura sau turnarea subacvatică de beton, spune Szabo Kolos.

Centrul de cercetări subacvatice de la Dalnic se va deschide săptămâna viitoare. Oaspeţii se pot caza în corturi şi pot participa la cursuri teoretice şi practice de scufundări.

Cei interesați pot consulta adresa https://www.mylake.ro pentru orice informații.

Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 17:00

Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai

Nutriționiștii recomandă mese echilibrate de 1 Mai, evitarea expunerii directe a cărnii la jar și consumul de salate. Grătarele sunt în...

Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai
Brașovul va avea 2000 de hectare de pădure parc
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 12:30

Brașovul va avea 2000 de hectare de pădure parc

Orașul Brașov primește undă verde pentru amenajarea unei păduri parc de 2000 de hectare, destinată exclusiv activităților de agrement și...

Brașovul va avea 2000 de hectare de pădure parc
De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 11:00

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor

Parada Tramvaielor va transforma străzile Capitalei într-un spectacol nostalgic și festiv, cu muzică live, tramvaie de epocă și surprize pentru...

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor
Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 08:46

Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara

Astăzi avem parte de o zi frumoasă, cu soare și temperaturi în creștere în toată țara. În Moldova urmează o zi frumoasă, cu temperaturi...

Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 00:33

Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător

Filmul regizat de Bogdan Mureşanu și-a adjudecat 9 statuete în total. „Anul Nou care n-a fost” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj la Gala...

Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător
Știri marți, 29 aprilie 2025, 20:00

BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza

De 1 Mai, bucureștenii și turiștii vor putea savura preparate tradiționale precum mititei, pastrama la ceaun și langoși. Bucureştenii vor...

BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza
Știri marți, 29 aprilie 2025, 17:00

Raluka transformă hitul clasic „La o masă mai retrasă” în „Iubitul meu de mai-nainte”

Raluka reinterpretează piesa „La o masă mai retrasă” a formației Azur. Noul aranjament păstrează farmecul original, dar vine cu o...

Raluka transformă hitul clasic „La o masă mai retrasă” în „Iubitul meu de mai-nainte”
Știri marți, 29 aprilie 2025, 15:30

1 Mai cu spa și live cooking, la munte

Poiana Brașov se pregătește pentru minivacanța de 1 Mai cu oferte variate, unele chiar mai accesibile decât anul trecut. Și stațiunile de la...

1 Mai cu spa și live cooking, la munte