Știri

România, la Târgul de Carte de la Londra

Published by
AP

La standul României, vor fi expuse aproximativ 350 de volume de beletristică românească, albume dedicate artiştilor contemporani şi patrimoniului cultural românesc, dar şi traduceri în limba engleză ale cărţilor scrise de autori români.

România va participa la ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Londra – London Book Fair, în perioada 12 -14 martie, sintetizată prin motto-ul „Vocile libertăţii/ Voices of Freedom” prezenţa românească fiind consacrată tuturor generaţiilor de scriitori autohtoni, anunţă Institutul Cultural Român.

La standul României (6B10), aflat în zona centrală a târgului, vor fi expuse aproximativ 350 de volume de beletristică românească, albume dedicate artiştilor contemporani şi patrimoniului cultural românesc, dar şi traduceri în limba engleză ale cărţilor scrise de autori români, susţinute de Institut prin programele de finanţare TPS şi Publishing Romania. Selecţia de titluri va fi însoţită de materiale informative despre piaţa de carte din România (cataloage, flyere, broşuri).

ICR a pregătit un program de evenimente care include lansări de carte, conferinţe şi spectacole de spoken word, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile intense, la standul Institutului din cadrul târgului, la sediul ICR Londra, la biblioteca Barbican şi la Conway Hall.

Protagoniştii ediţiei curente sunt scriitorii Mădălina Căuneac, Liliana Corobca, prof. Hannah Dawson, Paula Erizanu, prof. Suzannah Lipscomb, Cosmin Perţa, Florentin Popa, Alina Purcaru, Maria Stadnicka, Matei Vişniec, Elena Vlădăreanu. Scriitorul şi editorul Marius Chivu, Bogdan Creţu, scriitor şi critic literar, împreună cu editorii Eli Bădică, Alex Ciorogar şi Susan Curtis, artistul Iulian Morar, traducătoarea Gabi Reigh şi managerul cultural Milena Deleva completează lista participanţilor.

„Îmi exprim speranţa, convingerea că prezenţa României, departe de a fi formală, va fi remarcată atât calitativ, cât şi cantitativ. Pentru că, mai ales în zona literaturii, se constată o sincronizare fără precedent a mediului literar românesc cu literatura occidentală contemporană, tematic şi valoric”, a declarat Liviu Jicman, preşedintele ICR.

Participarea românească la Târgul de Carte de la Londra este organizată de Centrul Naţional al Cărţii şi de Institutul Cultural Român de la Londra, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ministerului Culturii, Asociaţiei Editorilor din România, Conway Hall şi Barbican Centre.

Târgul internaţional de carte de la Londra / London Book Fair, găzduit de Olympia London şi dedicat în exclusivitate profesioniştilor din industria mondială a cărţii, este cotat, ca anvergură, drept a doua manifestare internaţională de profil.

Recent Posts

Opera Națională Română din Timișoara, în concerte de gală, la Amsterdam

Opera timișoreană va prezenta „Opera Gala 2024” la Timișoara și Amsterdam. Opera Națională Română din…

34 de minute ago

Seară de romanțe, sâmbătă, la Opera Brașov

În programul spectacolului oferit de Opera Brașov sâmbătă seara: „Aș vrea iar anii tinereții”, „Să-mi…

2 ore ago

Ziua Mondială a Biodiversității va fi marcată la Grădina Zoologică din Brașov

În fiecare an, ziua de 22 mai marchează ”Ziua Mondială a Biodiversității”, anunță Radio România…

4 ore ago

Caransebeș Poker Run- motoare, muzică și o cauză nobilă

În parcarea Concordia Caransebeș, în perioada 24 - 26 mai veți avea parte de două…

5 ore ago

Bucharest Bonsai Show, în luna iunie

Peste 80 de bonsai, dar și workshopuri interactive vă așteaptă în perioada 14 - 16…

7 ore ago

Programul estival Litoralul pentru toți 2024: Tarife de 35 de lei pe noapte

Programul „Litoralul pentru toți” începe în 31 mai. Preţurile pentru o noapte de cazare în…

8 ore ago

This website uses cookies.