Ascultă Radio Vacanța Live

Kangoo Jumps Summer Challenge: Maraton demonstrativ, la Sala Sporturilor din Târgu Mureş

Kangoo Jumps Summer Challenge: Maraton demonstrativ, la Sala Sporturilor din Târgu Mureş
Foto: Facebook/Kangoo Jumps Romania

Articol de AP, 2 septembrie 2023, 15:31 / actualizat: 2 septembrie 2023, 21:58

Asociaţia Kangoo Club Reghin în parteneriat cu Kangoo Jumps Romania a organizat sâmbătă, la Sala Sporturilor din Târgu Mureş, a doua ediţie a Kangoo Jumps Summer Challenge – Mureş Fit Day.

Maratonul sportiv s-a întins pe parcursul a 8 ore, cu 13 antrenamente şi show-uri demonstrative, susţinute de instructori autorizaţi în domeniu.

Sportivele Asociaţiei Kangoo Club Reghin au prezentat în premieră un dans popular pe ghete de Kangoo Jumps.

Președinta Kangoo Jumps Romania, Kinga Sebestyén, cea care a adus fenomenul „kangoo jumps” în ţara noastră în 2007, a declarat, sâmbătă, la cea de-a doua ediţie a Kangoo Jumps Summer Challenge – Mureş Fit Day de la Târgu Mureş, că pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, practicanţii acestui sport consumă cu 80% mai multe calorii decât într-o şedinţă obişnuită de aerobic.

„Kangoo Jumps are la bază paşi de aerobic executaţi pe ghete cu arcuri, care, datorită formei eliptice, atenuează impactul cu suprafaţa pe care se organizează antrenamentul. În acest fel, articulaţiile sunt protejate, fapt ce ne permite să practicăm acest sport chiar dacă am suferit anumite leziuni la nivelul picioarelor, spatelui sau alte leziuni legate de sport. Ghetele de Kangoo Jumps sunt mult mai eficiente în timpul antrenamentelor, spre deosebire de încălţămintea sport normală care, dacă nu este aleasă corespunzător tipului de suprafaţă pe care se derulează antrenamentul, poate dăuna articulaţiilor. Cu ghetele originale de Kangoo Jumps nu dai greş niciodată şi, pe lângă faptul că îţi protejează articulaţiile, consumul de calorii este cu 80% mai mare faţă de o oră de aerobic cu pantofi sport normali. Din acest motiv, Kangoo Jumps este un sport recomandat şi pentru persoanele care acuză probleme cu greutatea”, a declarat șefa Kangoo Jumps Romania.

Instructoarea Adina Inţa a declarat că echipa sa a început pregătirea coregrafiei în urmă cu două luni, iar între timp numărul a fost prezentat cu succes la două festivaluri etnografice, Festivalul Văii Mureşului şi Festivalul Văii Gurghiului, tocmai pentru a testa impactul la public.

„Publicul a fost foarte încântat pentru că ne-am adaptat temei festivalurilor şi nu am mers doar cu o coregrafie simplă, îmbrăcate în haine sport, ne-am adaptat ţinuta. Am achiziţionat rochiţe cu motive populare, iar coregrafia am făcut-o după dansurile populare, combinate cu paşi de Kangoo Jumps, pe ritmuri populare. Totul a ieşit perfect. În această coregrafie suntem opt fete, mai exact patru perechi, pentru că la un moment dat jucăm şi pe perechi şi atunci a trebuit să fim un număr par. Nu e dificil absolut de deloc, pentru că muzica pe care am făcut demonstraţia este structurată în aşa fel încât să putem face şi paşi de Kangoo Jumps şi paşi de muzică populară”, a spus Adina Inţa, profesoară de Educaţie Fizică şi Sport la Reghin, pentru Agerpres.

Dansul popular pe ghete de Kangoo Jumps realizat de Asociaţia Kangoo Club Reghin a înregistrat un record de accesări pe reţelele de socializare.

„Am testat în public acest dans popular pe ghete de Kangoo Jumps, în luna iulie, la Festivalul Văii Mureşului, unde a fost considerat ca ceva inedit şi a avut un impact foarte mare asupra publicului. Pe reţelele de socializare am avut peste 70.000 de vizualizări, ceea ce ne-a dat încredere să mergem şi mai departe la alte festivaluri, aşa că am fost şi la Festivalul de pe Valea Gurghiului. Şi astăzi, aici la Kangoo Jumps Summer Challenge, îl prezentăm în premieră pentru practicanţii acestui sport. Vom avea şi mai departe şi alte coregrafii, colegii noştri sunt mereu surprinşi de ceea ce le prezentăm. Ne-am pregătit bine, facem repetiţii foarte multe cu fetele şi eu zic că merită, pentru că ceea ce este în final, chiar dacă este vorba de doar şase sau şapte minute, are un impact frumos. Practic acest sport de 10 ani, meseria mea de bază este economist. Am un job în alt domeniu, dar pasiunea şi iubirea pentru acest sport m-a făcut să perseverez şi să construim evenimente care să aducă bucurie publicului”, a declarat Sorina Bucin, secretarul Asociaţiei Kangoo Club Reghin.

Instructorul internaţional Iulian Turculeţ, singurul instructor bărbat care a participat, sâmbătă, la cea de-a doua ediţie a Kangoo Jumps Summer Challenge – Mureş Fit Day de la Târgu Mureş, susţine că acest sport este preferat în general de femei, dar că le recomandă bărbaţilor să îl încerce, fiindcă dezvoltă agilitatea, îndemânarea, echilibrul şi rezistenţa.

„Practic Kangoo Jumps din 2012 şi sunt obişnuit să lucrez numai între femei, cu asta mă ocup şi în job-ul meu cu zi de zi. Mă simt extraordinar la astfel de evenimente. Sunt evenimente care te încarcă cu energie, te încarcă cu voie bună şi cred că acestea ar fi bine să se ţină pe toate ramurile de sport, nu numai pe Kangoo Jumps sau alte antrenamente de grup care se fac pe muzică. Le spun bărbaţilor că nu sunt singurul bărbat care practic Kangoo Jumps. Mai am colegi, instructori foarte, foarte buni şi în Cluj şi în Bucureşti, aşa că le-aş spune să încerce. E o formă de sport care îţi dezvoltă şi agilitatea, şi îndemânarea, echilibrul, rezistenţa, pentru că un bărbat are nevoie şi de asta. Nu dezvoltă masa musculară precum ar dori unii, în schimb ajută la menţinerea ei şi la întreţinere”, a declarat Iulian Turculeţ pentru Agerpres.

„Kangoo Jumps este un sport care se face în grup, se execută pe muzică. Este un sport la care se respectă linia melodică şi la astfel de sporturi aderă mai mult femeile, pentru că le place să danseze, să socializeze între ele. De aceea cred că sunt puţini bărbaţi, însă cei care prind drag de sportul acesta, nu mai descalţă ghetele, schimbă ghetele de fotbal cu ghetele de Kangoo Jumps”, a adăugat instructorul.

Coregrafiile lui Iulian Turculeţ sunt apreciate de practicanţi ca fiind interesante şi destul de solicitante, însă instructorul susţine că nu le pregăteşte dinainte, ci se adaptează la nivelul clasei.

„Pentru un astfel de eveniment, cum este Kangoo Jumps Summer Challenge, mă gândesc la ce o să fac pentru că îmi place să fiu perfecţionist şi să-mi iasă bine. În schimb, la clase nu mă gândesc niciodată la ce o să fac. Lucrez aşa cum îmi vine pe moment şi nu neapărat mereu coregrafii complicate. Dar când am un public care simt că mă poate urmări, atunci înfloresc”, a conchis Iulian Turculeţ.

FOTO: Kangoo Jumps Romania

Atenţionare de călătorie Bulgaria: Restricţii de circulaţie din cauza unor proteste
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 20:42

Atenţionare de călătorie Bulgaria: Restricţii de circulaţie din cauza unor proteste

Minerii şi lucrătorii din sectorul energetic de la sud de Dunăre organizează proteste la nivel naţional, iar circulaţia va fi blocată pe mai...

Atenţionare de călătorie Bulgaria: Restricţii de circulaţie din cauza unor proteste
CRAIOVA: „Ridichea uriașă”, în premieră la Teatrul Colibri
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 20:26

CRAIOVA: „Ridichea uriașă”, în premieră la Teatrul Colibri

În distribuție se regăsesc actorii păpușari Marin Fagu, Geo Dinescu, Alis Ianoș, Oana Stancu, Adriana Ioncu și Daniel Mirea. Teatrul pentru...

CRAIOVA: „Ridichea uriașă”, în premieră la Teatrul Colibri
Weekend-ul vine cu vreme caldă în Dobrogea
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 17:44

Weekend-ul vine cu vreme caldă în Dobrogea

Ştiri online - Radio...

Weekend-ul vine cu vreme caldă în Dobrogea
Via Transilvanica
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 15:54

Leapșa între centrele Europe Direct, pe Via Transilvanica

Tineri din Braşov şi Râşnov iau startul mâine la o ştafetă a solidarităţii europene pe Via Transilvanica, în spiritul Săptămânii...

Leapșa între centrele Europe Direct, pe Via Transilvanica
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 14:57

Institutul Francez din România a organizat o expoziție itinerantă de fotografie, realizată cu sprijinul federațiilor de rugby din România şi Franța

Ştiri online - Radio...

Institutul Francez din România a organizat o expoziție itinerantă de fotografie, realizată cu sprijinul federațiilor de rugby din România şi Franța
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 13:59

Palatul Culturii din Târgu Mureș va putea fi vizitat integral din ianuarie 2024

Clădirea Palatului Culturii este încă în renovare, iar lucrările vor dura cel puțin până la începutul anului viitor. În acest moment se...

Palatul Culturii din Târgu Mureș va putea fi vizitat integral din ianuarie 2024
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 13:22

Forever 18, noul hit semnat The Motans, va fi lansat în curând

Invitat la București Fm, în emisiunea „De 10 X România”, The Motans a anunțat lansarea unei piese noi, precum și alte colaborări surpriză....

Forever 18, noul hit semnat The Motans, va fi lansat în curând
Știri vineri, 29 septembrie 2023, 13:15

„Semne în vestimentația tradițională”, la Muzeul Național al Țăranului Român

Expoziția va putea fi vizitată până la 3 octombrie, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este liberă. Sub deviza...

„Semne în vestimentația tradițională”, la Muzeul Național al Țăranului Român