Ascultă Radio Vacanța Live

Începe Festivalul de Muzică Ușoară MAMAIA – ediție aniversară. Evenimentul este SOLD OUT

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine, după 11 ani de absență, într-o ediție de excepție, care se va desfășura în perioada 25-27 august, în Piațeta Perla din Mamaia.

Începe Festivalul de Muzică Ușoară MAMAIA – ediție aniversară. Evenimentul este SOLD OUT

Articol de Adina Sîrbu, 25 august 2023, 11:50 / actualizat: 25 august 2023, 14:50

Evenimentul nu va fi un concurs, ci va include trei seri de gală, într-un spectacol 100% live susținut de nume sonore ale muzicii ușoare românești, precum Corina Chiriac, Pompilia Stoian, Marcel Pavel, Monica Anghel, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiță, Daniel Iordăchioaie, Paula Seling, Nico, Nicola, Luminița Anghel, Carmen Rădulescu, Ileana Șipoteanu, Adrian Enache și Mihai Trăistariu, alături de o orchestră  formată din peste 40 de instrumentiști și dirijată de maestrul Daniel Jinga.

Declarat sold-out, evenimentul va fi transmis în direct, în fiecare seară, de la ora 19:00, de TVR2 și de alte televiziuni din țară.

Joi, a avut loc o conferință de presă, găzduită de Centrul de Presă al Festivalului Mamaia 60, la care au participat Liana Stanciu și Aurelian Temișan, prezentatorii festivalului, Laura Stroe, directorul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și Daniel Klinger, producătorul general al ediției.

Purtătorul de cuvânt al evenimentului, Horia Ghibuţiu a declarat:

Ne face o plăcere deosebită să fim parte la acest festival cu totul și cu totul special. (…) E o foarte frumoasă legătură între vechi și nou. Practic, încercăm să ducem mai departe tradiția acestuia, nu doar prin calitatea interpreților care i-au adus glorie festivalului în sine, ci și prin punerea în scenă.

Întrebată despre cum a primit vestea că va prezenta acest eveniment, Liana Stanciu a spus că se simte onorată și a subliniat importanța și impactul cultural al festivalului:

Mi se pare extraordinar ce facem. Știți că este un curent mondial. Toată lumea, de vreo 10 ani încoace, readuce muzica peste care s-a așternut un pic de timp. (…) Să nu ne oprim aici. Este o tradiție pe care, dacă se poate, ar fi frumos să o reluăm.

Aurelian Temișan participă la eveniment atât ca prezentator, cât și ca interpret. Artistul și-a exprimat bucuria pe care a resimțit-o la gândul că va face parte din nou din acest fragment al istoriei muzicii ușoare românești:

Realizam, cu fiecare kilometru pe care îl făceam, cât de fericit sunt să fiu din nou implicat în festival ca artist, ca prezentator și ca om care va cânta alături de colegii lui în una dintre cele trei seri. Nu sper de la acest festival decât la un regal. Nu este un festival de competiții în acest an, nu avem acele secțiuni de interpretare și creație. Este un omagiu adus muzicii ‵60-‵70, până încoace, respectiv de la prima ediție din ‵63. Asta omagiem: 60 de ani de la prima ediție. Din păcate nu sunt și 60 de ediții în același timp, dar va fi clar o bucurie, o reușită.

Revenirea Festivalului Mamaia nu ar fi fost posibilă fără Centrul de Cultură Județean Constanța. Directorul instituției, Laura Stroe, a declarat:

Sunt sigură că o să vă bucurați de clipe minunate, de tot trecutul acesta transpus în șlagăre pe care cu toții le fredonăm, fie că suntem tineri sau mai puțin tineri. Sunt convinsă că cei care știu despre Mamaia și care au participat, fie și din fața televizorului, vor fi încântați.

Producătorul general al Festivalului Mamaia, Daniel Klinger, a precizat, la rândul său:

Deși nostagia și amintirile frumoase din anii ‵80-‵90 fixează această emblemă a muzicii românești de Teatrul de Vară, anul acesta festivalul va avea loc la Piațeta Perla, spațiu ce va asigura un număr mai mare de locuri decât cele precedente.

Au fost impuse și restricții de circulație pe perioada Festivalului Mamaia

Primăria Constanța a anunțat că, pentru organizarea acestui eveniment în condiții de siguranță atât pentru participanți, cât și pentru conducătorii auto, se impun restricții de circulație în stațiunea Mamaia.

Astfel, în perioada 25.08.2023, ora 06:00 – 28.08.2023, ora 00:00 se restricționează accesul auto de la Hotel Del Mar până la aleea de Acces Faleză 1. De asemenea, se interzice circulația, oprirea și staționarea auto în perimetrul restricționat pentru mașinile care nu aparțin organizatorului, cu excepția autovehiculelor persoanelor cazate la Hotel Mihaela, Hotel Select și Hotel Del Mar.

Precizări privind accesul publicului

Având în vedere că Festivalul va fi transmis în direct de posturile de televiziune, spectatorii sunt rugați ca până la ora 18:45 să își ocupe locurile. Accesul publicului în tribunele amenajate în Piațeta Perla se va face, începând cu ora 17:00, pe cele patru porți de acces.

Programul Festivalului Mamaia:

Vineri, 25 august, vor urca pe scenă Călin Geambaşu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti şi Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Bănuţă, Romaniţa, precum şi K1, Direcţia 5 şi Holograf (recitaluri). Seara va fi completată de momente speciale: remember-uri Mihaela Runceanu şi Mădălina Manole, decernări de trofee pentru contribuţia la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor care au avut contribuţie semnificativă în cadrul festivalului, dar nu mai sunt printre noi.

Sâmbătă, 26 august, vor concerta Jazzy Jo, Anca Ţurcaşiu, Corina Chiriac şi Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabiţă, Aurelian Temişan (minirecital), Proconsul şi Cargo (recitaluri). De asemenea, vor avea loc decernări de trofee şi remember-uri Dan Spătaru şi Aurelian Andreescu.

Duminică, 27 august, îi vom putea asculta pe Gabriela Atanasov, Călin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Loredana, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital) şi Horia Moculescu, Ana Maria Roşu, precum şi Hara, Voltaj şi Loredana (recitaluri). Vor urma momente speciale: remember-uri Mălina Olinescu şi Laura Stoica, decernări de trofee pentru contribuţia la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea artiştilor trecuți în neființă.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia este organizat de Centrul Cultural Judeţean ‘Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.

FOTO: Centrul Cultural Județean Constanța

Patrimonium, aplicație de mobil cu obiectivele turistice din preajmă
Știri marți, 16 aprilie 2024, 11:02

Patrimonium, aplicație de mobil cu obiectivele turistice din preajmă

Ministrul Culturii susține că inițiativa „răspunde nevoilor tinerei generații și care contribuie la creșterea accesului la...

Patrimonium, aplicație de mobil cu obiectivele turistice din preajmă
concert aniversar marius matache
Știri marți, 16 aprilie 2024, 10:30

Concert Folk la Radio Cluj – Marius Matache

Turneul aniversar Matache20 al artistului Marius Matache ajunge pe 23 aprilie la Cluj-Napoca. Marți, 23 aprilie 2024, Marius Matache vă invită la...

Concert Folk la Radio Cluj – Marius Matache
Prognoza meteo 16 aprilie: după temperaturi de vară, lovesc vijeliile și ninsorile
Știri marți, 16 aprilie 2024, 09:30

Prognoza meteo 16 aprilie: după temperaturi de vară, lovesc vijeliile și ninsorile

Astăzi, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, accentuată în Banat, Crișana și Maramureș, astfel încât se vor...

Prognoza meteo 16 aprilie: după temperaturi de vară, lovesc vijeliile și ninsorile
dezapezire transalpina
Știri marți, 16 aprilie 2024, 08:30

Avertisment pentru turiști: Transalpina rămâne închisă

Autoritățile, împreună cu drumarii, fac un apel disperat la responsabilitate și siguranță, solicitând șoferilor să nu ignore semnele de...

Avertisment pentru turiști: Transalpina rămâne închisă
Știri luni, 15 aprilie 2024, 17:00

Vremea se schimbă radical: unde va ninge ca în povești în luna aprilie

Vremea surprinde din nou în România. După zile de căldură aproape estivală, cu temperaturi care au depășit 30 de grade Celsius, o schimbare...

Vremea se schimbă radical: unde va ninge ca în povești în luna aprilie
Știri luni, 15 aprilie 2024, 14:56

Încep înscrierile pentru o nouă ediție a bursei „Moștenitorii României muzicale”

Candidații își pot depune dosarele online până pe 12 mai. Radio România Muzical și Rotary Club Pipera anunță lansarea înscrierilor pentru a...

Încep înscrierile pentru o nouă ediție a bursei „Moștenitorii României muzicale”
Știri luni, 15 aprilie 2024, 12:00

Primul avion al companiei FlyLili va zbura din 15 iunie de la Brașov

Astăzi a avut loc loc o întâlnire decisivă pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional de la Ghimbav. FlyLili a anunțat că, din data de 15...

Primul avion al companiei FlyLili va zbura din 15 iunie de la Brașov
Știri luni, 15 aprilie 2024, 10:54

Târgul de Primăvară redeschide Domeniul Regal de la Săvârșin

Echipele Fundației Colecția Regală și partenerii organizației lucrează la pregătirea parcului și a clădirilor vizitate de public. Târgul de...

Târgul de Primăvară redeschide Domeniul Regal de la Săvârșin