Știri

În ciuda majorării prețurilor, europenii sunt încrezători în privința cheltuielilor destinate călătoriilor

Published by
Marian Stoica

Europenii sunt încrezători în ceea ce priveşte puterea lor de a cheltui pentru călătorii în acest an, în ciuda presiunii continue a costului vieţii pe întregul continent, iar 54% dintre ei cred că vor avea mai mulţi bani de alocat în acest scop în 2024 decât în 2023, potrivit unui raport elaborat de un grup hotelier lider la nivel mondial, informează Agerpres.

Raportul, bazat pe o cercetare realizată în rândul a 8.000 de călători din şapte ţări europene, arată că doar 11% dintre respondenţi spun că vor avea mai puţini bani de cheltuit.

Potrivit Accor, polonezii au fost cei mai încrezători în ceea ce priveşte puterea lor de a cheltui pentru călătorii în acest an, comparativ cu anul trecut, 64% dintre ei aşteptându-se la o creştere a bugetului, faţă de doar 7% care se aşteaptă la o scădere.

Nemţii au fost pe locul al doilea în topul celor mai încrezători europeni (61% faţă de 13%) şi chiar şi în Italia, cea mai puţin încrezătoare dintre cele şapte naţiuni, au fost de aproape patru ori mai mulţi călători care se aşteaptă la bugete mai mari (44%) decât cei care anticipează bugete mai mici (12%).

Numărul de călătorii de agrement în străinătate pe care oamenii se aşteaptă să le facă este în uşoară creştere faţă de anul trecut, iar călătoriile internaţionale de tip „workation” sau „bleisure” – adică cele care combină atât afacerile, cât şi petrecerea timpului liber – vor înregistra, de asemenea, o creştere.

Pe de altă parte, 17% dintre călătorii europeni vor pleca singuri într-o călătorie în 2024 în timp ce 9% dintre turişti intenţionează să îşi ia animalele de companie cu ei.

Un procent de 9% dintre călători afirmă că vor face o călătorie orientată către experienţe gastronomice, cum ar fi degustări de vinuri sau un festival culinar, 9% în jurul unui eveniment muzical, cum ar fi un concert şi 6% vor face o călătorie prilejuită de un eveniment sportiv, precum Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris.

Cât priveşte mijlocul de transport preferat, 19% intenţionează să facă anul acesta o excursie pe şosea, 9% o excursie cu barca sau o croazieră şi 3% o călătorie cu trenul de lux.

Recent Posts

Concert Regal la Sala Radio

În continuarea unei tradiții stabilite de mulți ani, în luna mai Orchestra Națională Radio propune…

3 minute ago

Brașovul este pregătit pentru cel mai important eveniment al orașului – Parada Junilor din Duminica Tomii

Cu acest prilej, municipalitatea, dar și Centrul Cultural Apollonia și Centrul Cultural Reduta au alcătuit…

o oră ago

Casa Artelor, o nouă oază culturală în inima Sibiului

Tradiție, cultură și artă, împreună într-un spațiu recent modernizat, la Sibiu. Muzeul ASTRA din Sibiu…

2 ore ago

Cod galben de furtuni violente

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de fenomene meteo extreme.…

3 ore ago

„Revizorul” de  Gogol, în regia lui Alexandru Dabija, premieră la Teatrul Mic

Montat pentru prima dată la Teatrul Mic, textul este extrem de actual și reflectă realitățile…

3 ore ago

Prognoza meteo 9 mai. Cer noros în majoritatea regiunilor țării

Astăzi, valorile termice vor continua să scadă și se vor situa în general sub mediile…

4 ore ago

This website uses cookies.