Ascultă Radio Vacanța Live

Cum să mâncăm sănătos atunci când mergem la all inclusive

Specialiștii în nutriție sunt de părere că atunci când avem un “bufet liber” trebuie să fim atenți cum combinăm mâncarea.

Cum să mâncăm sănătos atunci când mergem la all inclusive
Foto: Radio România Brașov

Articol de M P, 27 iulie 2024, 11:30

Suntem în plin sezon estival și toată lumea se gândește la vacanță. Una dintre cele mai complicate provocări cu care ne confruntăm în concediu este alimentația. Ne gândim cum să mâncăm sănătos, în ciuda tentațiilor din jur, a lipsei de chef de a găti, a relaxării obiceiurilor și, pe deasupra, a bunătăților de la all inclusive.

Specialiștii în nutriție sunt de părere că atunci când avem un ’’bufet liber’’ trebuie să fim atenți cum combinăm mâncarea, altfel poate crește riscul de indigestie sau deshidratare.

Dieteticienii susțin că alimentația sănătoasă trebuie să fie un obicei și nu o cură de slăbire periodică.

Unul dintre aspectele de bază ale unei diete sănătoase este de a umple farfuria cu legume, verdețuri și fructe, adică cu alimente proaspete, de preferință crude. Cei care nu pot suporta cruditățile, pot alege legume preparate.

Dacă dorim cartofi, ar fi bine să îi alegem pe cei natur sau copți.

O altă alegere sănătoasă sunt leguminoasele, pentru cei care le suportă, adică fasole boabe, linte, năut ș.a.m.d.

Aceste alimente aduc nutrienți valoroși precum vitamine, minerale, proteine, fibre sau carbohidrați. Și dacă folosim și puțin ulei de măsline extravirgin, atunci totul este perfect.

De asemenea, putem adăuga și câteva cubulețe de brânză în salată.

Atenție la fructele care se găsesc la deserturile pe care le alegeți! Acestea pt avea zahăr adăugat, deci nu salate de fructe sau compoturi.

Dieteticianul Felicia Constantin a precizat, la Radio România Brașov, că pentru prânz sau cină la regimul all inclusiv, ar fi indicat să alegem farfurii mai mici, pe care să le umplem.

Dacă nu găsim decât farfurii mari, atunci le putem umple pe jumătate cu vegetale. Apoi adăugăm alimente cu proteine și grăsimi.

Când exageram cu mâncatul la all inclusiv, există riscul apariției indigestiei, iar apoi al deshidratării.

Mare atenție și la mâncarea luată pe plajă! Ținută prea mult timp la căldură, se poate altera, crescând astfel riscul de gastro-enterocolite, mai spun nutriționiștii.

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 11:00

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor

Parada Tramvaielor va transforma străzile Capitalei într-un spectacol nostalgic și festiv, cu muzică live, tramvaie de epocă și surprize pentru...

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor
Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 08:46

Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara

Astăzi avem parte de o zi frumoasă, cu soare și temperaturi în creștere în toată țara. În Moldova urmează o zi frumoasă, cu temperaturi...

Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara
Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 00:33

Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător

Filmul regizat de Bogdan Mureşanu și-a adjudecat 9 statuete în total. „Anul Nou care n-a fost” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj la Gala...

Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător
BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza
Știri marți, 29 aprilie 2025, 20:00

BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza

De 1 Mai, bucureștenii și turiștii vor putea savura preparate tradiționale precum mititei, pastrama la ceaun și langoși. Bucureştenii vor...

BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza
Știri marți, 29 aprilie 2025, 17:00

Raluka transformă hitul clasic „La o masă mai retrasă” în „Iubitul meu de mai-nainte”

Raluka reinterpretează piesa „La o masă mai retrasă” a formației Azur. Noul aranjament păstrează farmecul original, dar vine cu o...

Raluka transformă hitul clasic „La o masă mai retrasă” în „Iubitul meu de mai-nainte”
Știri marți, 29 aprilie 2025, 15:30

1 Mai cu spa și live cooking, la munte

Poiana Brașov se pregătește pentru minivacanța de 1 Mai cu oferte variate, unele chiar mai accesibile decât anul trecut. Și stațiunile de la...

1 Mai cu spa și live cooking, la munte
Știri marți, 29 aprilie 2025, 12:30

Peste 50.000 turiști, așteptați de 1 Mai pe litoralul românesc

Patronat RESTO Constanța: Tarifele medii de cazare sunt între 300 – 400 ron/noapte pe litoralul românesc. În Conferința de presă de...

Peste 50.000 turiști, așteptați de 1 Mai pe litoralul românesc
Știri marți, 29 aprilie 2025, 11:00

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare anul acesta

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare anul acesta, din cauza temperaturilor crescute din a doua jumătate a lunii aprilie. Ele atacă atunci...

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare anul acesta