Știri

CONSTANȚA: Donare de sânge la… muzeu! La acțiunea organizată în premieră, sunt așteptați și turiștii

Published by
Adina Sîrbu

O echipă a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța îi va aștepta pe donatori vineri, în intervalul 08:00 – 14:00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piața Ovidiu.

Confruntat, mai ales în perioada sezonului estival, cu o criză de sânge, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa încearcă să atragă donatori fie oferindu-le bilete la concerte și festivaluri, fie organizând colecte mobile.

În premieră pentru Constanța, o acțiune de donare de sânge va fi organizată vineri, 21 iulie, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piața Ovidiu.

O echipă a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța îi va aștepta pe donatori în intervalul 08:00 – 14:00, spune directorul CRTS Constanța, dr. Alina Dobrotă.

Mâine, vom desfășura o acțiune de donare de sânge atât la sediul Centrului de Transfuzii, cât și într-o locație din incinta MINAC. Este pentru prima dată când oganizăm o astfel de acțiune în incinta unui muzeu, dar în condiții adecvate unei astfel de activități cu specific medical.

Pot veni la donare atât locuitorii oraşului Constanţa şi cei din localităţile învecinate, cât și turiștii, dar toți trebuie să țină cont de câteva condiții. De exemplu, nu au voie să facă plajă în ziua donării, atrage atenția dr. Alina Dobrotă.

Să nu aibă tulburări cauzate de statul la soare, să stie că nu pot veni la donare de pe plaja, deci de la caldură, și nici nu au voie să se întoarcă după donarea de sânge pe plajă. Este interzis consumul de băuturi alcoolice cu trei zile înaintea zilei donării și în ziua în care au donat, deci sunt o serie de restricții suplimentare având în vedere și caldura.

Orice persoană sănătoasă care a împlinit vârsta de 18 ani poate dona sânge. Dacă persoana a donat periodic, vârsta acceptată este de până la 65 de ani. În schimb, persoanele care nu au donat niciodată pot deveni donatori de sânge până în jurul vârstei de 55-60 de ani.

”Vă invităm să vă alăturaţi acestui demers, de o importanţă vitală pentru pacienţii care aşteaptă să primească tratamentul salvator de viaţă. Este cea mai simplă și cea mai nobilă ocazie de a ajuta și salva pe cineva!”, îndeamnă organizatorii.

Redactor: Cătălina Radu, Foto: Muzeul de Istorie Constanța

Recent Posts

Recomandarea zilei: Holograf – „Sigur” | VIDEO

Piesa vine ca o încununare a carierei memorabile a trupei, de-a lungul celor peste 40…

2 ore ago

Festivalul Narciselor, în comuna hunedoreană Sălaşu de Sus

Localnicii povestesc că primele narcise ar fi fost aduse în zonă de un olandez, în…

3 ore ago

Săriturile în apă, un pericol major în lunile de vară

De la distracție până la dezastru e doar un pas, câteodată! Aproape că nici nu…

4 ore ago

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia

Iubitorii sportului sunt așteptați începând de luni (20 mai), până în luna octombrie, să practice…

6 ore ago

Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru vehiculele grele de Rusaliile Catolice

În zilele de 19 şi 20 mai, în intervalul orar 6:00 - 22:00, ora locală,…

20 de ore ago

HARGHITA: Alternative de obiective și activități turistice, ca urmare a închiderii salinei Praid

Turiștii pot consulta variantele în aplicația Visit Harghita. Turiștii care își petrec sejurul în Harghita…

22 de ore ago

This website uses cookies.