Ascultă Radio Vacanța Live

Conceptul „Mâncare la preț corect”, adus la malul Mării Negre

Compania Carmolimp a lansat și o platformă online cu această ocazie.

Conceptul „Mâncare la preț corect”, adus la malul Mării Negre

Articol de Marian Stoica, 21 iulie 2024, 12:00

Lanțul de restaurante „Poftă sau Foame” din Brașov, sub patronajul companiei Carmolimp, a fost extins tocmai pe malul Mării Negre, aducând pe litoral conceptul de „mâncare la preț corect”, informează un comunicat din partea producătorului din industria alimentară.

Cu prețuri pentru mâncare proaspătă la jumătate față de prețul pieței, prima locație a fost deschisă pe faleza din Vama Veche.

„Primul restaurant pe care l-am deschis la începutul lunii iulie se află pe plaja din Vama Veche, una dintre staţiunile cu cele mai mari creşteri de preţ de pe litoral, creşteri uneori complet nejustificate. De exemplu, o porţie de ciorbă de 500 de grame din staţiune costă între 18 şi 34 lei, în timp ce noi am reuşit să avem un preţ de 9,9 lei per porţia de 600 grame exact când contează pentru consumator: la prânz, între orele 11.00 şi 15.00. Practic, locaţiile de le litoral dovedesc eficienţa celui mai nou proiect al nostru, Zizam, mâncarea fiind livrată din fabrica Carmolimp din Braşov, ambalată, proaspătă, exact aşa cum am prezentat-o publicului în ultima lună”, a declarat Valentin Şoneriu, director general Carmolimp.

Un nou restaurant, în stațiunea Mamaia

Potrivit directorului, în următoarele săptămâni se va mai deschide un restaurant în Mamaia, inaugurarea fiind întârziată de „protestele” competiţiei asupra unei normalităţi în industria HoReCa.

„A fost şi este o provocare această dublă deschidere de pe litoral. Mulţi proprietari de restaurante de pe litoral sunt obişnuiţi să facă business din inerţie şi să profite cât mai mult de sezon. Viziunea mea de business este diferită, îmi place să fac lucrurile corect şi ştiu că e loc pentru toată lumea în piaţă. Mai mult decât atât, consider clientul ca fiind o parte importantă din business pe care pun preţ şi pe care nu vreau să o păcălesc. Preţurile nejustificate din sezon asta fac, dar astfel ne păcălim doar unii pe alţii, pe principiul ‘hoţul strigă hoţul’. Cred că putem să schimbăm acest lucru şi să construim business-uri româneşti ‘curate’, astfel încât să beneficiem de un public mult mai educat din punct de vedere al consumului. Pentru asta, e nevoie ca schimbarea să vină din toate părţile implicate – de la oameni de afaceri, la instituţii publice şi clienţi finali. Din păcate, în Mamaia am întâmpinat cele mai multe probleme. Deschiderea locaţiei a fost întârziată de ‘protestele’ competiţiei asupra unei normalităţi în HoReCa, proteste nejustificate, din punctul meu de vedere. Este imposibil ca o singura locaţie să acopere zecile de mii de turişti de pe litoral”, a adăugat Şoneriu.

Platformă online cu produse proaspete

Recent, compania a lansat o platformă online dedicată industriei locale HoReCa, de unde restaurantele pot cumpăra produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici.

Platforma a fost concepută ca o zonă de desfacere pentru produsele brandurilor proprii, ce oferă mâncare gătită de la 16 branduri proprii şi produse ale fabricii Carmolimp, la cele mai bune preţuri din piaţă.

Carmolimp este primul furnizor de mâncare proaspătă gătită pentru industria HoReCa din România, relatează Agerpres.

Cu un capital 100% românesc, compania are peste 20 de ani experienţă în procesare şi restaurante.

Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 17:00

Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai

Nutriționiștii recomandă mese echilibrate de 1 Mai, evitarea expunerii directe a cărnii la jar și consumul de salate. Grătarele sunt în...

Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai
Brașovul va avea 2000 de hectare de pădure parc
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 12:30

Brașovul va avea 2000 de hectare de pădure parc

Orașul Brașov primește undă verde pentru amenajarea unei păduri parc de 2000 de hectare, destinată exclusiv activităților de agrement și...

Brașovul va avea 2000 de hectare de pădure parc
De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 11:00

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor

Parada Tramvaielor va transforma străzile Capitalei într-un spectacol nostalgic și festiv, cu muzică live, tramvaie de epocă și surprize pentru...

De 1 Mai, bucureștenii sunt invitați la Parada Tramvaielor
Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 08:46

Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara

Astăzi avem parte de o zi frumoasă, cu soare și temperaturi în creștere în toată țara. În Moldova urmează o zi frumoasă, cu temperaturi...

Vremea, 30 aprilie 2025: Zi însorită în toată țara
Știri miercuri, 30 aprilie 2025, 00:33

Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător

Filmul regizat de Bogdan Mureşanu și-a adjudecat 9 statuete în total. „Anul Nou care n-a fost” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj la Gala...

Gala Gopo 2025: „Anul Nou care n-a fost”, marele câștigător
Știri marți, 29 aprilie 2025, 20:00

BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza

De 1 Mai, bucureștenii și turiștii vor putea savura preparate tradiționale precum mititei, pastrama la ceaun și langoși. Bucureştenii vor...

BUCUREȘTI: Târg de 1 Mai, în Parcul Cuza
Știri marți, 29 aprilie 2025, 17:00

Raluka transformă hitul clasic „La o masă mai retrasă” în „Iubitul meu de mai-nainte”

Raluka reinterpretează piesa „La o masă mai retrasă” a formației Azur. Noul aranjament păstrează farmecul original, dar vine cu o...

Raluka transformă hitul clasic „La o masă mai retrasă” în „Iubitul meu de mai-nainte”
Știri marți, 29 aprilie 2025, 15:30

1 Mai cu spa și live cooking, la munte

Poiana Brașov se pregătește pentru minivacanța de 1 Mai cu oferte variate, unele chiar mai accesibile decât anul trecut. Și stațiunile de la...

1 Mai cu spa și live cooking, la munte