CLUJ: Tradiții, gusturi autentice și bucurie, în Parcul Etnografic
Vizitatorii vor putea gusta silvoița parfumată, plăcințele, murături, dulcețuri, specialități din carne, toate pregătite cu drag de producători locali.

Articol de Marian Stoica , 12 octombrie 2025, 11:30
Vizitatorii vor putea gusta silvoița parfumată, plăcințele, murături, dulcețuri, specialități din carne, toate pregătite cu drag de producători locali.
La Cluj-Napoca, octombrie vine cu prima ediție a Festivalului Toamnei.
În weekendul 18–19 octombrie 2025, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” va găzdui o sărbătoare a recoltei, unde producătorii locali, meșterii populari și participanții la eveniment se vor întâlni într-o atmosferă autentică de sat românesc, relatează Radio România Cluj.
Mai mult decât un târg, Festivalul Toamnei se dorește o celebrare a hărniciei și generozității naturii, o legătură între trecut și prezent, oameni și natură, între tradiție și bucuria simplă a vieții de la sat, transmit organizatorii.
În 18 și 19 octombrie, vizitatorii vor putea gusta silvoița parfumată, plăcințele și palanețele calde, murăturile, dulcețurile și siropurile de fructe, mierea de albine, brânzeturile, specialitățile din carne, fructele și legumele proaspete, toate pregătite cu drag de producători locali.
Cei mici vor avea parte de ateliere de meșteșuguri tradiționale animate de meșteri populari clujeni: olărit și pictură, de călărie și concurs de alergare pe baloți, iar cei mari vor putea afla povești despre vechile rețete și se vor bucura de o atmosferă relaxată în natură.
Târgul aduce împreună 50 de producători clujeni, dornici să ofere din roadele muncii lor, vizitatorilor, la prețuri echitabile.