Ascultă Radio Vacanța Live

Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success

„Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”, ajuns la ediția a XVIII-a, are loc între 6-24 noiembrie este o o amplă serie de conferințe și dezbateri pe subiecte de mare interes în actualul context geopolitic și geostrategic.

Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success

Articol de Mihaela Ioniță, 6 noiembrie 2023, 11:53

Timp de trei săptămâni actori-cheie ai vieții politice și ai mediului afaceri din România, lideri ai principalelor instituții europene și internaționale, analiști și experți, reprezentanți ai presei și ai societății civile se vor reuni în cadrul acestui Summit.  Subiectul central este drumul către succes. Vor fi explorate modalități prin care liderii pot colabora pentru a crea oportunități, astfel încât să fie depășite obstacolele ce stau în calea progresului.

Deschiderea oficială a „Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success” se va bucura de prezența a numeroase personalități de marcă din România și de peste hotare și are loc în azi, la Senatul României.

Nevoia de acțiuni care să conteze, cu caracter concret, de inovație și abordări curajoase pentru un viitor sustenabil și pentru succes pe termen lung, în actualul context global, face ca „Bucharest Leaders Summit: The Highway to Success”  să vină într-un moment crucial.

Domeniile abordate în cadrul summitului sunt extrem de diverse și cuprind problematici din industrie, agricultură, energie, sănătate, apărare națională, sectorul financiar-bancar, educație și cercetare, digitalizare și cyber security, demografie, mediu și schimbări climatice, transporturi și comunicații, servicii și multe altele.

Printre invitați se numără reprezentanți cheie ai unor autorități centrale din România precum: Nicolae-Ionel Ciucă, Președintele Senatului României, Conf. Univ. Dr. Diana-Loreta Păun, Consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, Nicoleta Pauliuc, Președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României, Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României, Anca Dana Dragu, Președinta Comisiei pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități din Senatul României, Silvia-Monica Dinică, Președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul României, Istvan-Lorant Antal, Președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse Minerale din Senatul României; Roberta Alma Anastase, senatoare, membră a Adunării Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre (APCEMN), Rozália Ibolya Biró, Președinta Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaţilor, Oana-Silvia Țoiu, Președinta Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, Sandor Bende,Președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, dr. Nelu Tătaru, Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaţilor, Laura Vicol, Președinta Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, Dumitrița Gliga, Președinta Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, Ioan-Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaților, Cătălin-Zamfir Manea, Vicepreședintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități naționale din Camera Deputaților, Prof. Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, Florin Marian Spătaru, Consilier de Stat la Cancelaria Primului Ministru, Teodora Elena Preoteasa, Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Gen. Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării, Gen. Ing. Ionel-Sorin Bălan, Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), General-locotenent Viorel Pană, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Viceamiral Mihai Panait, Șeful Statului Major al Forțelor Navale.

Reprezentanți de marcă ai unor importante instituții internaționale s-au alăturat acestui eveniment: Excelența Sa Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Anna Akhalkatsi, Country Manager România și Ungaria – Banca Mondială, Dragoș Pîslaru, Președintele Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, Iuliu Winkler, vicepreședintele Comisiei pentru Comerț Internațional din Parlamentului European, Janusz Wojciechowski, Comisar european pentru Agricultură, Olivér Várhelyi, Comisar european pentru Vecinătate și Extindere.

Din rândul diplomației, ne vor onora cu participarea: Excelența Sa Simona-Mirela Miculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO, Dr. Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Los Angeles, Excelența Sa Hiroshi Ueda, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în România, Excelența Sa Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotentiar al Republicii Coreea în România, Excelența Sa Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România.

În deschiderea evenimentului, vor lua cuvântul Ioana Țigănescu, Managing Partner Grupul de Presă MediaUno, László Borbély, Consilier de stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și Tudorel Andrei, Președintele Institutului Național de Statistică.

Evenimentul va fi moderat de Mihaela Prună, Managing Partner, Grupul de Presă MediaUno și Cristi Șelaru, de la Institutul Național de Statistică.

Evenimentul beneficiază și de susținerea unor instituții de prestigiu din mediul academic: Academia de Studii Economice București, Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Dr. Carol Davila” București, Universitatea Româno-Americană.

Bucharest Leaders’ Summit este organizat de Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Asociația MediaUno, în cadrul proiectului “Împreună Protejăm România”.

Radio România București FM este partener media al evenimentului.

Programul complet al Summit-ului poate fi consultat la: Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success Program – Împreună Protejăm România (impreuna-protejam-romania.ro)

La acest summit, organizatorii își propun să reitereze succesul internațional înregistrat cu seriile de conferințe precedente, la care au luat parte peste 2.000 de speakeri din România și din străinătate, cu o medie de 350 speakeri pe fiecare eveniment.

Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ajungând la 11 ediții de serii de conferințe și cinci ediții de gală organízate și câteva publicații editate.

Expoziție de icoane, la Galeriile Radio Cluj
Evenimente miercuri, 29 noiembrie 2023, 13:20

Expoziție de icoane, la Galeriile Radio Cluj

Vernisajul este programat luni, 4 decembrie. Galeriile Radio Cluj vă invită să vizionați expoziția personală de icoane a artistului Octavian...

Expoziție de icoane, la Galeriile Radio Cluj
cupa unirii la sah
Evenimente miercuri, 29 noiembrie 2023, 13:00

“Cupa Unirii” la șah, duminică, la Brașov

La “Cupa Unirii” poate participa orice copil cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, care doreşte să îşi aprofundeze cunoştinţele...

“Cupa Unirii” la șah, duminică, la Brașov
O experiență unică și magică, la Casa Dimitrie Bolintineanu
Evenimente miercuri, 29 noiembrie 2023, 11:46

O experiență unică și magică, la Casa Dimitrie Bolintineanu

Evenimentul dedicat Zilei Naționale, la Casa Dimitrie Bolintineanu, „1 Decembrie la the villa. – O Experiență Unică și Magică”,...

O experiență unică și magică, la Casa Dimitrie Bolintineanu
MA RA MU, într-un nou sezon de colindat. Primul concert, la Baia Mare
Evenimente marți, 28 noiembrie 2023, 16:47

MA RA MU, într-un nou sezon de colindat. Primul concert, la Baia Mare

‘’Muzica unește oamenii, iar Crăciunul unește familia’’, transmit membrii trupei. Grupul muzical MA RA MU pregătește un nou sezon de...

MA RA MU, într-un nou sezon de colindat. Primul concert, la Baia Mare
Evenimente marți, 28 noiembrie 2023, 14:44

IAȘI: Concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale, susținut de Orchestra simfonică și Corul academic

Programul include Uvertura națională (George Stephănescu), Suita brevis (Vasile Spătărelu) și Poema Română, op.1 (George Enescu). Filarmonica...

IAȘI: Concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale, susținut de Orchestra simfonică și Corul academic
Evenimente marți, 28 noiembrie 2023, 13:55

CLUJ-NAPOCA: UBBMed – într-un proiect de noi tratamente în cancer | AUDIO

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin UBBMed este parte dintr-un consorțiu internațional angajat într-un proiect de 33 de...

CLUJ-NAPOCA: UBBMed – într-un proiect de noi tratamente în cancer | AUDIO
Evenimente marți, 28 noiembrie 2023, 12:50

Ziua Națională a României, sărbătorită la TNB

Pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României va fi marcată la TNB printr-o serie de evenimente speciale oferite publicului.Teatrul Național...

Ziua Națională a României, sărbătorită la TNB
Evenimente marți, 28 noiembrie 2023, 11:42

West Side Christmas Market, la a III-a ediție

Votat cel mai frumos târg de Crăciun din  România, în 2022,  West Side Christmas Market  a atras 1 milion de vizitatori. Evenimentul ajuns la...

West Side Christmas Market, la a III-a ediție