Ascultă Radio Vacanța Live

Ai vacanță tot anul! Calendarul evenimentelor August – Septembrie 2023

RadioVacanta.ro îți face recomandări pentru petrecerea timpului liber.

Ai vacanță tot anul! Calendarul evenimentelor August – Septembrie 2023

Articol de Radio Vacanța, 14 august 2023, 15:48 / actualizat: 16 august 2023, 13:51

Festivalul Darurile Mării la Agigea va avea loc în perioada 18 – 20 august 2023.

Se vor afla pe scena festivalului Andra, Smiley, Raluka și Proiectul Balkanic, Vescan, Jo, Matteo, Theo Rose, Andrei Bănuță, 3 Sud Est plus ansambluri folclorice, iar show-ul live de gătit va fi oferit de Chef Orlando Zaharia.

August 2023: Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS)

Reprezentațiile au loc la Teatrul de Vară Soveja, în Parcul Arheologic din Constanța și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.

August 2023- “O vară sub semnul armoniei” – Stagiunea estivală a Teatrului de Operă și Balet „OLEG DANOVSKI” 

Spectacolele se desfășoară până la sfârșitul verii, în serile de weekend, în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

29 iulie – 27 august: Festivalul cetăților antice dobrogene

Cele cinci cetăți incluse la această ediție a „Festivalului cetăților antice dobrogene“ sunt Capidava (29 iulie), Histria (5 august), Tropaeum Traiani (11-13 august), Ulmetum (19 august) și Sacidava (26-27 august). Printre manifestările organizate sunt vizitarea cetăților, spectacol de dansuri tradiționale, teatru antic, proiecție de film artistic tematic, degustări.

5-19 august: Festivalul „La marginea imperiului”, Constanța (Parcul Tabacarie), la Cetatea Capidava si la cetatea Adamclisi

Programul include spectacole cu specific istoric, in aer liber.

Până pe 10 septembrie: EFORIE COLORAT – Film și artă contemporană la Marea Neagră

Peste 200 de evenimente, proiecții de film, concerte, vernisaje de artă contemporană sau ateliere organizate de misiuni diplomatice partenere sau de Muzeul Național de Artă al României. Alexandru Solomon se numără printre invitați, cu cel mai nou film al său, “Arsenie. Viața de apoi”, proiectat înaintea premierei oficiale din toamna acestui an.

14 – 20 august 2023: Festivalul de Film „Anonimul”- Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii

Programul evenimentului include doua competitii de scurt metraje romanești si internaționale, proiecții de lung metraje care vor fi urmate de întâlniri si dialoguri intre public si realizatorii prezenți la festival.

15 august: Ziua Marinei Române

Evenimente artistice în porturile turistice de la Marea Neagră

Zilele Municipiului Tulcea vor fi sărbătorite în perioada 13 – 15 august, prin TULCEA FEST  –  3 seri de concerte pe Plaja Ciuperca și un spectacol pirotehnic

4 iulie-14 septembrie: Proiectul „Cinema la malul marii”, Vama Veche

Evenimentul oferă, în fiecare săptămână, în serile de marti, miercuri si joi proiectii de filme romanesti si străine si întâlniri cu echipe de producție ale filmelor românesti.

10-15 august: Brașov Jazz & Blues Festival 2023, Brașov

La Brașov, luna august nu vine doar cu zile lungi de vară și cu o zi liberă în plus, ci și cu seri răcoroase pe ritmuri de jazz și blues. De pe 10 și până pe 15 august, toți cei care se găsesc în Brașov – localnici, dar și turiști, sunt invitați să participe la cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival. Pe scena principală din Piața Sf. Ioan vor urca peste 30 de artiști, din 8 țări, pe care vă invităm să îi descoperiți în cele ce urmează.

10 și 15 August: CamperVan Fest Râșnov

Peste 400 de campere, camioane de expediție, overlanderi și rulote se strâng pentru 6 zile de workshop-uri, concerte, ture de ebike și activități pentru copii.

13 – 27 august 2023Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2023 – Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara și Bran

Nicu Alifantis & FragileBand, Robin and the Backstabbers, Ada Milea, Pasărea Rock,
The Mono Jacks, om la lună, Mădălina Pavăl Live Orchestra și mulți alții.
150 de artiști și invitați speciali, 60 de filme, 20 de concerte și proiecte artistice,
5 spectacole de teatru, 14 dezbateri & conferințe, o școală de vară pentru studenți,
un spațiu dedicat tinerilor.

25 – 27 augustBrașov Folk Festival, Bastionul Țesătorilor

De această dată, evenimentul va fi structurat pe 3 zile, în același loc cu o bogată semnificație istorică – Bastionul Țesătorilor, și va include inclusiv recitaluri cu tinere talente din orașul de la poalele Tâmpei.

Printre numele mari care vor concerta la această ediție a festivalului se numără: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Dinu Olărașu, Claudia Șerdan, Laurențiu Cazan, Adrian Bezna, Titus Constantin, Adrian Sărmășan, și alții.

7-17 august:  Baia de Arhitectură Ediția V, Băile Herculane

Ediția V este un proiect dedicat viitorilor arhitecți și este organizat de către Asociația LOCUS, susținut de Ordinul Arhitecților din România prin timbrul de arhitectură, având ca partener strategic Fundația, OAR / Filiala Timiş, Asociația Peisagiștilor din România filiala Vest și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

10-15 august       Brașov Jazz & Blues Festival 2023

13 – 27 august    Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2023 

Festivalul propune 14 dezbateri, 60 de filme, 5 spectacole de teatru, 20 de concerte, proiecte artistice, 150 artiști și invitați speciali, printre care:

Nicu Alifantis & FragileBand, Robin and the Backstabbers, Ada Milea, Pasărea Rock,

The Mono Jacks, om la lună, Mădălina Pavăl Live Orchestra și mulți alții (Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara și Bran – jud. Brașov)

25-27 august       Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

Dărmănești jazz blues festival promite muzică de calitate, într-un spațiu care își dorește să aducă oamenii aproape, ca într-o familie. Blues in the garden aduce artiști deja îndrăgiți de publicul fidel și artiști care se vor afla pentru prima oară pe scena festivalului. Printre aceștia se numără: Eric Steckel, Sari Schorr, Moonshine Society, The Cinelli Brothers, Krissy Matthews, Ma Bessie and Her Blues Troupe, Cristina Radu & The Band și alții (Dărmănești, județul Bacău)

11-15 august       Câmpulung Film Fest 2023

Campulung Film Fest – Cultura europeană și cultura non-europeană sunt aduse în fața publicului prin intermediul primului festival comparativ de scurtmetraje din Romania. Proiectarea filmelor în locații cu valoare istorică sau socială, pentru comunitatea locală, este elementul inedit al acestui festival (Câmpulung Moldovenesc)

20 august – 17 septembrie    Buzău International Arts Festival 2023

Un festival care celebrează arta în toate formele ei de manifestare #film #teatru #fotografie #concerte #expozitii #muzica #arta #carte #ateliere

25-27 august       Codru Festival 2023

5 scene în mijlocul naturii, în Pădurea Bistra, artă, muzică și un line up de excepție: Parov Stelar, Tarja Turunen, Alborosie & Shengen Clan, Asian Dub Foundation, Alternosfera, Paraziții, Șatra Benz, Coma, Implant pentru Refuz & Quartet, Dirty Shirt, Luna Amară și alții, acestea sunt coordonatele festivalului Codru, care începe pe 25 august (Pădurea Bistra, lângă Timișoara)

23-27 august       Ecosistem – Festival de Arte Performative 2023

Să creștem împreună, într-o societate incluzivă, care se bazează pe cooperare, nu pe competiție, este propunerea “Ecosistem – Festival de Arte Performative”, iar arta este limbajul perfect pentru a face asta. Tema acestei ediții este “Fear(s) of global warming” și va vorbi despre anxietățile omului contemporan (București)

5 iulie – 23 august        Festivalul „Vara Magică” 2023

A XII-a ediție a Festivalului Internațional Vara Magică aduce iubitorilor de muzică opt concerte camerale și simfonice, câte un concert în fiecare miercuri din săptămână (București)

11-18 august, Ideo Ideis 2023

Festivalul național de teatru tânăr își dorește să fie o sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți. Timp de o săptămână  e adolescenții din nouă trupe de teatru de liceeni, se vor bucura de explorări prin teatru și arte alăturate sub îndrumarea unor artiști referință în domeniu. De-a lungul a patru zile, toți participanții vor trece prin experiența unui atelier de teatru și, la alegere, dans, fotografie, muzică, film, scriere creativă, make-up și multimedia (VR). (Alexandria)

17-20 august       Maris Fest 2023 Rock, hip-hop și trap, două scene și 20 de nume pe afișul festivalului, printre care ALTERNOSFERA, ALTAR, KEMPES, NANE,OSCAR, RAVA, LIL CAGULA și alții, dedicat celor uniți de  pasiunea comună pentru mersul pe două roti. Un festival al cărui program promite distracție și multă adrenalină. Ceghid (jud. Mureș)

17-20 august       Mumush 2023

Un festival dedicat exclusiv filmului românesc, care are o tradiție de  13 ani,  un proiect care implică elevii și tinerii în activități culturale și care a reușit să transforme Iașul într-un pol al cinematografiei românești (Iași)

18-20 august Smida Jazz Festival 2023

Un festival de rock care îmbină muzica rock cu spațiul ambiental, tradiția și cu istoria. Cea mai veche mânăstire rupestră din România, Mânăstirea Corbii de piatră, dă numele acestui festival. Fanii muzicii rock se vor bucura și de nume sonore al genului precum Paraziții, Zob, Krypton, Myrath, Bucovina, Antract sau Truda.          Corbii de Piatră (jud. Argeș)

19-20 august       Strada dell ‘Arte 2023

Aflat la cea de-a șaptea ediție, festivalul de tip busking este dedicat spectacolului stradal- teatru, muzica, dans, arte plastice, circ in strada (Brașov)

31 august – 3 septembrie      Street FOOD Festival Galați 2023

A avut  prima ediție în 2016 și până azi, Street FOOD Festival a devenit cea mai mare rețea de evenimente culinare din Europa. Oferta culinară e în continuă extindere, iar de la an la an experiențele sunt tot mai diverse și mai apreciate. Street FOOD Festival a captat atenția românilor și a reușit să se integreze în peisajul social al acestora.          Galați

18-19 august       Summer in the City 2023

Robbie Williams  și Jason Derulo, două nume care nu mai au nevoie de prezentare, se află în fruntea unui line up care va încinge și mai tare vara bucureșteană. Printre cei așteptați să încălzească atmosfera  se numără și Editors, Calum Scott, Abby Roberts, Nicole Cherry, si altii (București)

18-20 august       Vadoo Chill Fest 2023

byron | Mihail | Cred că sunt extraterestru | Moonlight Breakfast | Argatu’ | Pantam Dance & Zeyla Tomlyn | RVQ | K-lu | Bully | Dj Sauce | Pur și Simplu| sunt numele care garantează că Vadoo Chill Fest va fi un festival de succes. Desfășurat într-o locație idilică, Poiana Vadu Oii – NewOld Village Jud. Buzău, festivalul propune, pe lângă muzică, și activități pentru adulți și copii. Vadu Oii (jud. Buzău)

25-27 august       Way Too Far Rock Festival 2023

 WTF – Way Too Far Rock Festival este evenimentul  care aduce împreună generații și stiluri rock, de la rock alternativ la heavy metal, indie, symphnonic rock, funk. Cea de-a patra ediție propune nume sonore ale genului, printre care  Sepultura, Evergrey, Smash Into Pieces, Mother of Millions, Trooper, Slave Steel, Eufobia, NoApology, Sacrificial Slabs, Viper Soup Complex  (Bistrița)

18-20 august       District Sonor – festival  care  yric  muzica, arta digital, animația și fotografia, pe malurile Begăi. Diverse forme de expresie artistică, animații sau video proiecții, care transformă mediul urban într-un district  yric ta creației, inspirației și consumului de artă.        (Timișoara)

26- 27 august      Târgul Meșterilor Populari Moneasa. Artiștii populari, olari, țesători, pictori își vor prezenta lucrările, vor face demonstrații practice în stațiunea din Țara Zarandului (Moneasa)

25-27 august       Codru festival, muzică, instalații de artă captivante, în Pădurea Bistra, lângă Timișoara, o nouă ediție. Codru Festival a fost clasat în Top 10 Festival în Europa.Spectacole Live ale unor artiști internașionali și naționali (Timișoara)

25-27 august       Festivalul de  opera și  yric ta în aer liber, editia a XVIII-a, în Parcul Rozelor. Eveniment unic în peisajul   yric din regiune. Trei seri magice oferite în dar iubitorilor de gen (Timișoara)

26-27 august       Festivalul Medieval Ioan de Hunedoara   27 august – 24 septembrie    George Enescu Festival 2023

Cel mai așteptat eveniment dedicat muzicii clasice, Festivalul Internațional George Enescu, deschide această ediție cu lucrări de Dvořák, Enescu și Strauss și interpretate de Orchestra Filarmonică George Enescu și de violoncelistul GAUTIER CAPUÇON  sub bagheta lui Cristian Măcelaru (București) 

 26-27 augustFestival de artă urbană, ediția a 3-a, Reșița 

Festivalul de Artă Urbană Reșița  implementează ideea regenerării urbane prin intermediul artei stradale, a breaking-ului, hip-hop-ului, a artiștilor post-producție și a evenimentelor sportive pentru tineri. Realitate tot mai evidentă și în Reșița, arta urbană adună comunități și povestește istoria prezentă a acestora, se revendică în vocea străzii. Ea aduce atât o latură estetică din zona contemporană, dar și una de natură socială, prin expresia artistică de tip manifest a desenelor, muralelor, ori a muzicii underground.

27 august: Traversarea lacului Văliug, Reșița

Eveniment sportiv tradiţional la care participă anual, seniori ai înotului din întreaga ţară.  

28 august – 8 septembrie      Școală de vară cu teatru radiofonic, introducere in teatrul radiofonic ca formă de artă, participanții locali au ocazia să lucreze alături de experți din Irlanda, Marea Britanie, Ungaria, Albania, Italia, Ucraina, și Georgia. Atelierele oferă și posibilitatea de incluziune a persoanelor cu dizabilități, refugiaților și alte categorii vulnerabile (Timișoara)

27 august   Festivalul Concurs al Cântecului din Țara Zarandului

Descoperirea de noi talente și promovarea acestora, punerea în valoare a portului popular românesc din diferite zone.Evenimentul are loc la Teatrul de vară, din stașiunea Moneasa (Moneasa)

24 iulie – 8 septembrie 2023 Istorie, artă, tradiție

Vă invităm, în perioada 24 iulie – 8 septembrie 2023, să vizitați expoziția ,,Istorie, artă, tradiție”, organizată la Palatul Braunstein din Iași, în cadrul căreia veți avea bucuria de a admira lucrările unora dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani români și de a descoperi frumusețea unor bunuri culturale cu o valoare istorică și artistică deosebită, care fac parte din colecțiile Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași.

19-23 august 2023 Haita Challenge Pasiune, performanță și solidaritate în inima munților Călimani

Asociația Echitart vă invită la Haita Challenge 2023, un eveniment de anduranță în aer liber dedicat pasionaților de mountainbike și alergări montane. Evenimentul se va desfășura în decorul munților Călimani și cuprinde două competiții sportive: Haita MTB (19 august) și Sky Trail Running (20 august). Haita Challenge 2023 îmbină spiritul sportiv cu generozitatea printr-o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea de biciclete destinate copiilor din mediul rural defavorizat.

31 iulie – 14 august      – Concerte pe acoperiş, Sibiu, Filarmonica de Stat

Cel mai îndrăgit festival de la Filarmonica Sibiu propune 14 evenimente muzicale. De la Revolter la Orchestra de Tineret a Olandei și de la Francesco Tristano la Ada Milea, programul serilor de vară este colorat și bine condimentat la cea de a IV-a ediție a festivalului „Concerte pe Acoperiș”.

14-20 august       – Zilele culturale maghiare, Cluj

Cea de-a 14-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, una dintre cele mai ample manifestări culturale din Transilvania, va avea loc anul acesta între 13 și 20 august. Mare parte dintre evenimentele care se vor derula în acea perioadă vor anima strada Mihail Kogălniceanu, redeschisă publicului după renovare. Mai mult de atât, Piața Unirii va găzdui, pe lângă concertele zilnice, și o producție de amploare creată de muzicianul Leslie Mándoki, fondatorul formației Mandoki Soulmates.

16-20 august       – Summer film Oradea

Oradea Summer Film este destinat atât cinefililor, cât și celor care vor să se bucure de o seară de film romantică, sub cerul înstelat. Vino între 16 și 20 august, timp de 5 seri, la cinema-ul din parcul cetății!

17-20 august       – Zilele Partium Satu Mare

Evenimentul a ajuns la a 22-a ediţie, fiind unul din cele mai mari evenimente culturale maghiare din regiune.

18-20 august       Smida Jazz Festival, Smida, jud. Cluj

Vii la Smida Jazz să te reîncarci, să stai la camping, să umbli ziua prin pădurile Apusenilor, să faci kayaking pe Lacul Beliș, să participi la discuții interesante și ateliere de muzică sau de scriere creativă, iar seara să vibrezi la unison alături de cei dragi, la concertele live. Când concertele live se termină pe scena principală, noaptea continuă cu party la scena de DJ.

18-20 august       Carnavalul florilor şi zilele culturale maghiare, Oradea

An de an, care alegorice încărcate cu flori traversează granița dinspre Ungaria pentru a participa la evenimentul din inima Oradiei. Alături de parada unică a carelor, carnavalul te așteaptă cu spectacole, concerte și activități culturale.

18-20 august       Fest-în Vale 2023, Breb, jud. Maramureş

Fest-în-Vale e un eveniment cultural cu componentă caritabilă care va avea loc în ”Grădina Culturală Breb”, un locșor de poveste unde se adună iubitorii de frumos, de muzică diversă, de tradiție, cei care se regăsesc în spațiul rural autentic al satului și vor să facă bine semenilor. Vor fi seri cu multe surprize și invitați de seamă printre care grupul IZA, în 18 august și  trupa SUBCARPAȚI, în 19 august.

25-27 august       Vâltoarea mureseană

Evenimente culturale și de divertisment, care îmbină teatrul și dialogul politic,  târguri și concerte, lansări de cărți și gastronomie, sport, cultură, activități pentru copii  (Tg.Mureș)

1-3 septembrie    Jazz in the Park 2023

Parcul Etnografic din Cluj-Napoca devine noua casă  a festivalului Jazz In The Park, care va alinia un line up de zile mari: The Cinematic Orchestra (TCO,  Mulatu Astatke,  Billy Cobham,  Fun Lovin Criminals ,  Martina Topley-Bird (Cluj-Napoca)

1-3 septembrie    Posada Rock 2023

Considerat  o rampă de lansare pentru trupele rock undergound, Posada Rock își păstrează și își consolidează statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară și aniversează în acest an 37 de ani de activitate. Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel va fi gazda festivalului, iar pe scena acestui se vor auzi nume sonore precum CARCASS, SODOM, SOEN, ROYAL HUNT, CREMATORY, SEPTICFLESH și  CRYPTOSIS. (Câmpulung Muscel)

1 august – 15 septembrie      Caiacul, o cultură sportivă, Cluj

Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, revine la Cluj-Napoca pentru cea de-a treia ediție a proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, SMile 2 Sport. Și în acest an, activitățile sportive sunt destinate persoanelor cu nevoi speciale și tinerilor din centre de plasament, precum și tuturor celor care vor să li se alăture, în spiritul incluziunii promovate de Asociație și se vor desfășura în Cluj-Napoca, în perioada 1 august – 15 septembrie 2023.

1 septembrieBĂILE HERCULANE – HERITAGE FIRST!

4 conferințe tematice despre patrimoniul balnear, despre cum pot influența rețelele sociale salvgardarea patrimoniului, despre puterea comunității și nu în ultimul rând o conferință despre cum vom salva Băile Neptun.

Proiect dezvoltat de către Asociația LOCUS, co-organizat împreună cu Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică – ACIA și Asociația de la 4, fiind co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

2 – 9 septembrie 2023: Festivalul International al Dansului, Cantecului si Portului Popular Turco-Tatar, Constanța

Evenimentul include o parada stradală a portului tradițional și un spectacol cu specific etnic la Teatrul de Vară Soveja sau la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”( în functie de conditiile meteo).

8-10 septembrie  PLAI 2023

PLAI este un eveniment pentru toate vârstele, nu doar un festival de muzică. Este, plin de activităţi menite să nască pasiuni, în care diversitatea, în toate formele ei, este la ea acasă. Pe lângă muzica lumii, Play promovează şi dezvoltă o reţea importantă de organizaţii non-profit şi mediu creativ, cu peste 30 de entităţi implicate în fiecare an. Evenimentul se desfășoara în interiorul Muzeului Satului Bănățean și se află la ediția cu nr. 18. (Timișoara)

9 septembrie, Turneul final „Kureș”, Parcul Tabacarie, Constanța

Competitie de lupte traditionale tataresti organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din Romania.

18-24 septembrie 2023, Festivalul „Ulmetum – Eroii din padurea de Ulmi”, localitatea Pantelimon, județul Constanta

Evenimentul include demonstrații de lupte si competiții de inspiratie antică, ateliere practice de promovare a mesteșugurilor antice si tradiționale, prezentări de echipamente si tehnici de mânuire a armamentului, ateliere de gastronomie, proiecții de filme istorice pentru promovarea cetatii Ulmetum.

9-10 septembrie: Brașov Running Festival 2023

Superstarurile atletismului mondial se vor întrece, în septembrie, la Brașov Running Festival 2023

28 septembrie – 1 octombrie: Cartfest, Cristian

Teatru, Film, Concerte, Poezie, workshop-uri

9-10 septembrie  Brașov Running Festival 2023

Brașov Running Festival va avea loc în 9-10 septembrie 2023 și va reuni atleți din top 20 mondial. Evenimentul propune două curse dedicate profesioniștilor – tRUNsylvania International 10K și European Road Mile; Premiile competițiilor dedicate atleților profesioniști depășesc 50.000 de dolari (Brașov)

15-24 septembrie         Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent 2023

Cele mai inovative și curajoase performance-uri din zona independentă pot fi văzute în cadrul acestui cunoscut festival de teatru independent, care vede teatrul independent ca pe un spațiu de manifestare a libertății artistice (București)

8-9 septembrie 2023 Constelații Rock 2023

CONSTELAȚII ROCK 2023 reprezintă un format inovator de festival-concurs, desfăşurat ca serie de evenimente. Cele două formații câștigătoare ale secțiunilor ROCK și METAL vor performa în cadrul Galei CONSTELAȚII ROCK, alături de formații de legendă: Bucovina, Celelalte Cuvinte, Vama, Vița de vie! (Arenele Traian, Râmnicu Vâlcea)

8-9 septembrie    Sighișoara Blues Festival 2023

Knock Out Greg & The Scandinavian Blue Flames, Jontavious Willis, Silent Parteners și Elles  Bailey sunt cei care vor transforma Sighișoara într-o cetate a blues-ului. Piața Cetății Sighișoara îi așteaptă pe iubitorii genului la un regal de sonorități blues. (Sighișoara)

16 Septembrie     The COLOR RUN 2023 – Spectacolor!

Un maraton al distracției și al culorii care are două reguli: 1. Începi cursa în haine albe; 2. Finish-ul te găsește colorat!  The Color Run înseamnă o alergare necronometrată, pe o distanță de 5 km, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare, în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs, iar totul se întâmplă pe muzică antrenantă și energizantă. (București)

23 – 24 septembrie       Wanderlust 108 București 2023

Fitness, Yoga, Meditație, toate practicate în aer liber, un prilej pentru conectare interioară și cu natura. 2 zile de Mindful triathlon, o zi de Sunset și un lineup internațional, cu instructori din România, Marea Britanie, SUA, Israel, precum  LEO OPPENHEIM, ALEX DAWSON, MICHAEL JAMES WONG. (București)

4 septembrie       Ecoul Sinagogolor, Sinagoga Cetate, concert pentru cvartet cu lucrări inspirate de ritualurile și practicile ciclului vieții evreiești (Timișoara)

1 – 3 septembrie District Sonor -festival  care aduce muzica, arta digital, animația și fotografia, pe malurile Begăi .–Diverse forme de expresie artistică, animații sau video proiecții, care transformă mediul urban într-un district  atholic creației, inspirației și consumului de artă.        (Timișoara)

7-10 septembrie  Street Food Festival de Toamnă (Timișoara)

8 septembrie       Pelerinaj la cel mai mare loc de pelerinaj  atholic din vestul României, la Bazilica Papală Maria Radna, de Sfânta Marie Mică

20-30 septembrie         Festivalul European de Teatru Eurothalia, ediția a IX-a-Teatrul German Timișoara. Spectacole de teatru, dans, spectacole nonverbal și productii cu elemente multimedia și anumatronice din Germania, Spania, Grecia, Belgia, Macedonia, Letonia, danemarca, Bulgaria și România (Timișoara)

1-3 septembrie   Jazz in the park, Cluj

Mai multe scene pe care se cântă jazz, blues, folk și muzică clasică, toate live, sunt pregătite pentru cei aflați la plimbare în parc sau veniți special pentru eveniment. Muzică de dimineața până seara, cu artiști români și invitați din străinătate. Prieteni, familie și relaxare, vinuri, pături, hamace, sandwich-uri, biciclete, târguri de carte și de artizanat.

9-20 septembrie  Festivalul George Enescu, Sibiu

În perioada 9-20 septembrie, Festivalul Internațional George Enescu are onoarea să aducă la Sibiu patru concerte de excepție, prezentând o pleiadă de artiști de talie mondială și lucrări muzicale remarcabile, într-un regal al muzicii clasice. Fiecare concert va fi o incursiune în lumea muzicii clasice, sub bagheta unor maeștri desăvârșiți ai artei interpretative. Toți sunt artiști care merită să fie văzuți și ascultați live măcar o dată în viață, astfel că Festivalul Enescu, un eveniment-magnet dedicat melomanilor acestui gen, vă oferă șansa de a-i descoperi la Sibiu și de a vă bucura de interpretarea lor cu adevărat sublimă.

17 septembrie     – Romanian science festival 2023, Piaţa cetăţii, Baia Mare

22-24 septembrie         – Cluj Simphony experience

28 septembrie – 1 octombrie- Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) 2023, Cluj

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, având ca mesaj principal „AI și cartea!”, pentru a descoperi împreună cu clujenii care este puntea între tehnologiile moderne, educație și cultură. FICT, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susține cultura scrisă română și universală. Ediția acestui an vine cu schimbări, organizatorii preferând să se axeze pe mai multe dezbateri ale unor subiecte relevante pentru publicul larg.

28 septembrie – 1 octombrie – TIFF Oradea

Timp de trei zile, Oradea devine capitala filmului. Ediția orădeană a celui mai mare eveniment cinematografic din România aduce o amplă selecție de filme multi-premiate, premiere de filme românești și maghiare, actori celebri, filme și ateliere media pentru copii, dar și o selecție eclectică de cine-concerte.

Evenimentele sunt recomandate de Radio Vacanța, cu susținerea Radio România Regional.

Vremea 20 mai: mai multe zone vor fi afectate de ploi
Știri luni, 20 mai 2024, 09:00

Vremea 20 mai: mai multe zone vor fi afectate de ploi

Vremea în data de 20 mai vine cu ploi consistente în câteva zone din țară. Astăzi, ploile se vor semnala local în Oltenia si pe arii...

Vremea 20 mai: mai multe zone vor fi afectate de ploi
Clarificări despre programul „România Atractivă”, la RRA: „Turiștii au de ce să fie încântați”
Știri duminică, 19 mai 2024, 17:30

Clarificări despre programul „România Atractivă”, la RRA: „Turiștii au de ce să fie încântați”

Programul „România Atractivă” include 12 rute culturale cu peste 270 de obiective. Silvia Teodorescu, coordonator comunicare al Programulului...

Clarificări despre programul „România Atractivă”, la RRA: „Turiștii au de ce să fie încântați”
Săriturile în apă, un pericol major în lunile de vară
Știri duminică, 19 mai 2024, 11:30

Săriturile în apă, un pericol major în lunile de vară

De la distracție până la dezastru e doar un pas, câteodată! Aproape că nici nu ne-am dat seama având în vedere vremea foarte schimbătoare,...

Săriturile în apă, un pericol major în lunile de vară
Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru vehiculele grele de Rusaliile Catolice
Știri sâmbătă, 18 mai 2024, 19:00

Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru vehiculele grele de Rusaliile Catolice

În zilele de 19 şi 20 mai, în intervalul orar 6:00 – 22:00, ora locală, traficul camioanelor (peste 7,5 tone) va fi restricţionat....

Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru vehiculele grele de Rusaliile Catolice
Știri sâmbătă, 18 mai 2024, 15:00

Au fost puse în vânzare biletele pentru ultimele meciuri ale României înaintea Campionatului European de fotbal

Naţionala de fotbal a României va disputa două partide de pregătire înaintea participării la Campionatul European din Germania, din această...

Au fost puse în vânzare biletele pentru ultimele meciuri ale României înaintea Campionatului European de fotbal
Știri sâmbătă, 18 mai 2024, 08:23

Noaptea Muzeelor, la ediție aniversară

Noaptea Muzeelor a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale şi un adevărat fenomen social, cu cifre de...

Noaptea Muzeelor, la ediție aniversară
Știri vineri, 17 mai 2024, 18:00

Brașovul este singurul oraș din România calificat în competiția pentru titlul de Capitala Verde Europeană

Pentru al doilea an consecutiv, orașul Brașov a fost selectat, alături de alte 8 orașe europene, pentru cel mai important titlu în domeniul...

Brașovul este singurul oraș din România calificat în competiția pentru titlul de Capitala Verde Europeană
Știri vineri, 17 mai 2024, 16:30

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge

Festivalul Neversea 2024 are loc în perioada 4 – 7 iulie la Constanţa, iar UNTOLD 2024 are loc între 8 şi 11 august, în Cluj-Napoca....

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge