Știri

Acvariul din Constanța ar putea rămâne închis și în această vară

Published by
Anna Martina Piukovici

Acvariul din Constanța, obiectivul de pe Faleza Cazinoului care atrage mii de turiști an de an, ar putea rămâne închis și vara aceasta, pentru al doilea sezon estival consecutiv.

Acvariul a fost închis în februarie 2023, pentru lucrări de mentenanță, după ce o bucată din tavanul clădirii a căzut.

În prezent, se așteaptă finalizarea expertizei tehnice, urmată, cel mai probabil, de licitația pentru execuția lucrărilor, așa încât șansele de a vedea redeschis Acvariul în viitorul apropiat sunt reduse, anunță Radio România Constanța.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, Ionuț Nache, spune că decizia închiderii clădirii a fost cea mai bună. În același timp, el dă asigurări că se fac toate eforturile pentru redeschiderea Acvariului în acest an:

Eu, împreună cu colegii mei, am luat legătura cu un expert de la Institutul de Proiectări, ne-am gândit că ei sunt cei mai abilitați când vorbim de o clădire atât de importantă pentru orașul nostru. Expertiza este în lucru, vom vedea ce soluții vor ieși. Am promisiunea că voi avea două soluții din care va trebui, împreună cu colegii de la Consiliul Județean, care au un departament tehnic mult mai performant decât cel al complexului, să luăm cea mai bună decizie. Dar la prima vedere lucrurile arată că decizia cea mai bună a fost de a  închide, pentru că sunt anumite elemente de structură care pot afecta siguranța cetățenilor.

Cu alte cuvinte, sunt șanse ca în această vară să fie redeschis?

Noi vrem și ne dorim, și vom face toate demersurile. Consiliul Județean este lângă noi, doar că trebuie să vedem soluția tehnică pe care trebuie să continuăm.

Constanțenii și turiștii așteaptă cu nerăbdare redeschiderea Acvariului de pe faleza Cazinoului:

Se fac lucrări de modernizare? Nu am văzut specificații nicăieri, dar ar fi bine să se facă. Chiar ne gândeam unde au dispărut toți peștii de acolo, toate speciile care erau prezentate. Ne-am dori, că ar fi cam unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat când e vremea rea, când e înnorat, frig, cum avem noi vânt mereu în Constanța.

Nu suntem constănțeni. Am vizitat Acvariul, este un obiectiv probabil căutat de alți turiști care vor să vadă mai multe animale acvatice pe care le găsim în Marea Neagră.

Acvariul, parte componentă a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, este amplasat pe faleza Cazinoului.

Inaugurat la 1 mai 1958, Acvariul din Constanța a fost pentru o lungă perioadă de timp prima și singura instituție publică de acest gen din România.

Clădirea care găzduiește Acvariul a fost construită la începutul secolului XX ca o anexă a Cazinoului și a funcționat, ca restaurant, până la reamenajarea ei ca spațiu destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică.

Recent Posts

Sărbătoarea Rabarbărului la Saschiz

Sâmbătă, la Saschiz va avea loc cea de-a 11-a ediție a Sărbătorii Rabarbărului. Ediția a…

27 de minute ago

Spania are cele mai multe calificative maxime pentru calitatea plajelor

Spania îşi păstrează şi anul acesta cele mai multe calificative maxime pentru calitatea plajelor din…

o oră ago

Târgul Meșterilor Populari, la Botoșani

Cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari are loc în perioada 10 -12 mai…

2 ore ago

Uniunea Democrată Tătară organizează sărbătoarea Hîdîrlez, la Mangalia

Cultura turco-tătară va fi promovată la sărbătoarea Hîdîrlez, în perioada 10 – 12 mai, la…

4 ore ago

Finaliștii concursului Eurovision 2024

Eurovision 2024 - Finaliștii

12 ore ago

„Catalizator de Începuturi” aduce tinerii artiști în lumina reflectoarelor

Proiectul „Catalizator de Începuturi”, sub egida „Cred în România” și cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin…

17 ore ago

This website uses cookies.