Ascultă Radio Vacanța Live

Acrobaţii aeriene, muzică şi personaje fantastice, la B-FIT in the Street

Acrobaţie, muzică şi personaje fantastice vor delecta publicul la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street!, care are loc de vineri și până duminică, anunță organizatorii.

Potrivit ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, evenimentul reuneşte peste 200 de artişti din Spania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos şi la această ediţie, râul Dâmboviţa devine, în premieră, scena a două spectacole pe apă.

Acrobaţii aeriene, muzică şi personaje fantastice, la B-FIT in the Street

Articol de AP, 30 iunie 2023, 12:37 / actualizat: 30 iunie 2023, 23:01

În deschiderea festivalului, artiştii francezi de la Gratte Ciel prezintă vineri, în Piaţa Universităţii, cea mai recentă producţie din repertoriul companiei, spectacolul de acrobaţie aeriană ‘RoZeo’. Descris ca o instalaţie vivantă ce îndeamnă la reverie, în care artiştii se folosesc de structuri metalice modulare, ‘RoZeo’ a participat la festivaluri de anvergură din Spania şi Franţa.

Sâmbătă şi duminică, spectacolele se desfăşoară între orele 18,00 şi 23,00 şi invită spectatorii la peste cinci ore de teatru stradal în spaţiile B-FIT in the Street! : Piaţa Universităţii, Muzeul Naţional de Artă al României, Piaţeta Teatrului Odeon, Piaţa George Enescu, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei şi Centrul Istoric (Piaţa Roma).

Atunci, marionete gigant inspirate din fabulele lui La Fontaine, papagali pe picioroange, toboşari Batucada, dansatori de cabaret şi creaturi iluminate de mari dimensiuni se vor plimba pe străzile oraşului şi vor încuraja trecătorii să se bucure de petrecerea stradală.

Atmosfera festivă este completată de artiştii italieni în cadrul show-ului muzical interactiv Street Piano, în faţa Muzeului Naţional de Artă al României şi de artiştii Flower Sway Poles, care dansează pe flori albe uriaşe, în Piaţa Universităţii şi de instalaţiile sonore Big Ears răspândite în mai multe puncte din oraş, de la Piaţa George Enescu, la Piaţa Universităţii, la Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul CEC şi Splaiul Independenţei.

Serile de festival se încheie cu reprezentaţii ale unor spectacole nocturne de mare anvergură, ce promit să transforme total peisajul urban prin poveşti suprarealiste. Printre cele mai aşteptate momente B-FIT in the Street! ale fiecărei ediţii, spectacolele de acrobaţie aeriană revin în Piaţa George Enescu în prima şi ultima zi de festival.

Vineri, 30 iunie, de la ora 20,00, artişti ai celor mai cunoscute companii internaţionale de circ, precum Cirque du Soleil, Les Tambours du Bronx, La Cie Herve Koubi, Cie Gallott prezintă în Piaţa George Enescu producţia franceză ‘Tawa’.

‘Tawa’ îmbină acrobaţia aeriană cu dansul şi muzica live, cu numere incredibile de forţă şi rezistenţă umană, şi culminează cu o explozie cromatică spectaculoasă.

Punctul culminant al festivalului de la Bucureşti este programat în seara zilei de sâmbătă, cu două spectacole: pentru prima dată în istoria festivalului, B-FIT in the Street! transformă râul Dâmboviţa într-o scenă de teatru pe apă.

După Sena din Paris, Arno în Florenţa şi Tibru din Roma, spectacolul fluvial DriFT al companiei franceze Ilotopie ajunge la Bucureşti sâmbătă, pe râul Dâmboviţa. Parada celor 100 de personaje transparente va începe de la ora 21,00 şi poate fi urmărită de pe cheiul Dâmboviţei, din zona Podului Izvor până la Piaţa Naţiunile Unite.

Al doilea spectacol nocturn al serii, ‘The Whale Street Show’ din Franţa, este o adaptare a celebrului roman de aventuri ‘Moby Dick’. De la ora 21,45, străzile oraşului găzduiesc celebra poveste, începând de pe Dâmboviţa – zona Podul Naţiunile Unite şi continuă spre Calea Victoriei, la intersecţia cu Bulevardul Regina Elisabeta.

Duminică, de la ora 21:00, în Piaţa George Enescu, spectacolul companiei Sonics din Italia ‘Meraviglia’ promite să introducă publicul în lumea basmelor şi să o cucerească prin prezenţa unor efecte vizuale speciale, iar cei prezenţi la reprezentaţia ‘Nouveau Cirque’ vor asista la momente inedite ce îmbină poezia şi demonstraţiile atletice la mare înălţime.

FOTO: Facebook/B-FIT in the Street!

Ministrul Mediului: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere
Știri joi, 20 iunie 2024, 14:00

Ministrul Mediului: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a efectuat, joi, o vizită la staţia de monitorizare a sturionilor din Tulcea. Ministrul...

Ministrul Mediului: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere
Autobuz turistic, la Oradea
Știri joi, 20 iunie 2024, 12:00

Autobuz turistic, la Oradea

La Oradea, Autobuzul Turistic va începe cursele de vineri, 21 iunie. Prețul biletelor este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Oradea...

Autobuz turistic, la Oradea
Avertizare meteo COD PORTOCALIU de caniculă!
Știri joi, 20 iunie 2024, 11:11

Avertizare meteo COD PORTOCALIU de caniculă!

Administrația Națională de Meteorlogie a emis mai multe avertizări de tipul cod galben și portocaliu. Este vorba despre avertizări de caniculă...

Avertizare meteo COD PORTOCALIU de caniculă!
Recomandări pentru zilele de caniculă
Știri joi, 20 iunie 2024, 10:32

Recomandări pentru zilele de caniculă

În țară au fost prelungite avertizările meteo de caniculă. Află cum te poți proteja în perioadele cu temperaturi extreme. Ministerul...

Recomandări pentru zilele de caniculă
Știri joi, 20 iunie 2024, 09:50

Vremea 20 iunie. Au fost prelungite avertizările meteo de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă pentru jumătate de țară, până vineri, 21 iunie, la ora 10:00....

Vremea 20 iunie. Au fost prelungite avertizările meteo de caniculă
Știri joi, 20 iunie 2024, 09:30

De Rusalii, peste 80.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță o creștere de 20% a cererii pentru Litoralul românesc în luna iunie a acestui an,...

De Rusalii, peste 80.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc
Știri joi, 20 iunie 2024, 08:30

Concert pentru cor și orgă la Biserica Neagră

Publicul are ocazia de a asculta piese provenite din diverse epoci muzicale, respectiv – lucrări de Johann Sebastian Bach, Zoltán Gárdonyi,...

Concert pentru cor și orgă la Biserica Neagră
Știri miercuri, 19 iunie 2024, 16:45

20 iunie este cea mai lungă zi din an

Durata zilei va avea cea mai mare valoare din an, respectiv 15 ore și 32 de minute, în timp ce noaptea va fi de numai 8 ore și 28 de minute....

20 iunie este cea mai lungă zi din an