Evenimente

Ziua Păsărilor, sărbătorită la Agigea Bird Observatory

Published by
Anna Martina Piukovici

Sâmbătă, Societatea Ornitologică Română vă invită la a II-a ediție a Zilei Păsărilor, organizată la Stațiunea Biologică Marină „Ioan Borcea” Agigea.

De peste 30 de ani, la 1 aprilie, Societatea Ornitologică Română sărbătorește Ziua Păsărilor. Anul acesta, pentru că 1 aprilie este într-o zi de luni, partenerii, membrii și voluntarii SOR din întreaga țară le propun pasionaților de biologie să participe, cu două zile mai devreme, la interesante activități interactive în natură.

Sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 13.00, SOR vă invită la a II-a ediție a Zilei Păsărilor, organizată la Stațiunea Biologică Marină „Ioan Borcea” Agigea.

Vor fi activități pentru participanți de toate vârstele, dedicate nu doar păsărilor, după cum a declarat directorul Stațiunii, dr. Emanuel Baltag, la Radio România Constanța:

Ziua Păsărilor, care de fapt este pe 1 aprilie, o facem un pic mai devreme, ca să putem să prindem weekend-ul și să putem să avem mai mulți participanți. Pentru că nu putem să vorbim despre păsări doar, ca entitate separată, ci trebuie să vorbim despre ele ca parte din ecosistem, vom aborda mai multe teme, adică vom vorbi despre păsări, vom vorbi despre insecte, vom vorbi despre amfibieni, despre reptile. Practic încercăm să abordăm toată partea aceasta de natură, pentru că toate sunt legate între ele și toate depind unele de altele. Astfel că vă invităm să veniți să vedeți păsările de aproape, pentru că la stația noastră de inelare veți putea să vedeți păsări care sunt inelate, care sunt apoi eliberate, deci puteți să vedeți niște păsări de aproape. Depinde foarte mult ce va fi în perioada respectivă, ce va trece în migrație, însă cei mici vor putea să participe la ateliere, vor putea să picteze diverse siluete de păsări pe mulaje din lut. Apoi, pentru cei care doresc, avem un traseu tematic pe care sunt diverse structuri prietenoase cu mediul – cuiburi artificiale pentru insecte, hrănitori, case de arici, hotel de insecte – tot felul de astfel de lucruri pe care fiecare poate să și le facă în curte sau poate să le pună în parc sau în grădina școlii. Și vom explica la ce folosesc aceste structuri, cum puteți să le folosiți și cum puteți să vă creșteți biodiversitatea de lângă voi, de lângă casă.

Ce alte surprize ați pregătit pentru cei care vă vor vizita, sâmbătă, la acest eveniment dedicat pasionaților de biologie?

Veți avea ocazia să vedeți insecte de aproape. Vom avea două lupe binoculare pe care puteți să le folosiți să vedeți insecte foarte mici, să le vedeți de aproape, adică să le vedeți mărite, în așa fel încât să le cunoașteți mai bine. Veți avea ocazia să vedeți și alte specii de insecte, mai mari, la o lupă normală. Veți avea ocazia să vedeți specii de herpetofaună. Sperăm să avem atunci și țestoasele dobrogene, care încă n-au ieșit din hibernare, dar, până atunci, dacă se anunță vremea bună, vor ieși și atunci le veți putea vedea de aproape. De asemenea, broaștele de aici de la noi, de la stațiune, care sigur sunt active acum și pe care o să puteți să le cunoașteți, și o să puteți să aflați mai multe informații despre ele. Și, așa cum spuneam, sperăm ca la plasele ornitologice să avem mai multe specii de păsări, în așa fel încât să puteți să le vedeți de aproape. În această perioadă trec pupezele, sunt specii de pițigoi, de pitulici, măcălendri, astfel că sperăm să le puteți vedea de aproape și să vedeți cum arată, de fapt, o astfel de pasăre.

Potrivit anunțului de pe pagina de Facebook a evenimentului organizat în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română, sâmbătă, 30 martie, în spațiul generos al Stațiunii Biologice, suntem invitați la o după-amiază de educație non-formală, în care să ne întoarcem la natură și să fim parte din ea.

Recent Posts

BRAȘOV: Muzeul de Artă și Muzeul de Etnografie nu vor participa la Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor va fi cu lacăt pe ușă și la Muzeul de Artă, dar și…

2 ore ago

Prima ediţie a Big Little Festival, dedicat conexiunii dintre părinţi şi copii – în iunie, la Râşnov

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinţi şi…

3 ore ago

BUCUREȘTI: Reîncepe „Simfonia Apei”, în Piața Unirii

Se reiau spectacolele de apă, muzică și lumini „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din…

4 ore ago

A început Gaudeamus Radio România la Oradea | VIDEO

Accesul publicului în cele 16 pavilioane expoziționale care găzduiesc târgul va fi gratuit. Cea de…

4 ore ago

BRAȘOV. Festivalul Național de Teatru „De-a râsu’ – plânsu’”, la Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”

Copiii și tinerii pasionați de teatru sunt așteptați la o nouă ediție a Festivalului Național…

5 ore ago

TULCEA: Oferte pentru tabere în Delta Dunării

Tabăra din Sulina a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJTS) Tulcea este deschisă anul…

6 ore ago

This website uses cookies.