Ascultă Radio Vacanța Live

Un nou sezon de KINOdiseea Open Air, în Parcul Obor din Bucureşti | VIDEO

Evenimentul aduce pe marele ecran din aer liber 12 filme pentru copii.

Un nou sezon de KINOdiseea Open Air, în Parcul Obor din Bucureşti | VIDEO

Articol de AP, 20 august 2023, 17:27 / actualizat: 20 august 2023, 19:52

Ediţia aniversară a KINOdiseea deschide cel de-al 15-lea sezon la Bucureşti, în Parcul Obor, în perioada 22 august – 3 septembrie.

Festivalul Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr aduce pe marele ecran din aer liber 12 filme pentru copii, pelicule şi animaţii educative perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie.

Proiecţiile de film vor începe în fiecare seară, de la ora 20.00, toate fiind destinate audienţei generale.

În plus, publicul va putea participa la ateliere de creaţie şi educaţie cinematografică, spectacole de jonglerii şi magie şi un târg de produse handmade, care va avea şi o zonă gastronomică.

Accesul la toate evenimentele din cadrul KINOdiseea Open Air este gratuit.

Program

22 august: „Motanul încălţat: Ultima dorinţă / Puss in Boots: The Last Wish”, Regia: Joel Crawford, Januel Mercado, AG, animaţie, 101 min.

Sinopsis: Îndrăzneţul haiduc Motanul încălţat descoperă că pasiunea lui pentru pericol şi nesocotirea faţă de siguranţă şi-au pus amprenta pe sănătatea lui. Motanul a distrus opt din cele nouă vieţi ale sale, deşi a pierdut numărătoarea pe parcurs. Recuperarea acelor vieţi îl va trimite pe Motanul încălţat în cea mai mare aventură de căutare de până acum. El porneşte într-o călătorie epică în Pădurea Neagră pentru a găsi legendara Ultimă Dorinţă şi a-şi restabili vieţile pierdute.

23 august: “Babe – Cel mai curajos porc din lume” – Regia Chris Noonan, AG, 80 min.

Sinopsis: Babe este un porcuşor care nu-şi cunoaşte locul în lume. Cu un grup ciudat de prieteni, ca Ferdinand, raţa ce se crede cocoş, sau Fly, câinele căruia i se adresează drept „mamă”, Babe îşi dă seama că poate deveni cel mai renumit porcuşor ciobănesc din toate timpurile iar fermierul Hogget este conştient de acest lucru. Cu ajutorul câinelui ciobănesc şi al oilor, Babe învaţă că un porcuşor poate deveni orice îşi doreşte.

24 august: „Povestea unui rechin / Shark Tale” – Regia: Bibo Bergeron, Vicky Jenson, Rob Letterman, AG, animaţie, 90 min.

Sinopsis: Oscar este un peşte mic care vorbeşte mult şi repede şi ale cărui vise măreţe îl poartă mereu spre zonele fierbinţi şi periculoase ale Oceanului. Lenny este un rechin mare alb cu un secret foarte sensibil: este vegetarian! Când o minciună gogonată îl propulsează pe Oscar în postura de erou iar adevărul despre Lenny poate ieşi în orice moment la suprafaţă transformându-l într-un paria al speciei, cei doi devin neaşteptat de apropiaţi.

25 august: „Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian / The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”, Regia: Andrew Adamson, AG, 150 min.

Sinopsis: Filmul păstrează şirul întâmplărilor din momentul în care Peter, Susan, Edmund şi Lucy Pevensie sunt chemaţi din nou în Narnia pentru a se lupta cu duşmanul care îi ameninţă pe locuitorii acestui ţinut. În lipsa lor, timp de aproape 1300 de ani, Vremea de Aur a Narniei s-a stins, devenind o simplă legendă. Animalele magice, vorbitoare, şi făpturile mitice ale acestui ţinut abia dacă au supravieţuit în poveştile telmarnienilor, o rasă de oameni condusă de nemilosul Rege Miraz. Puternicul leu Aslan nu a mai fost văzut de o mie de ani.

Cei patru fraţi au fost aduşi în Narnia de Caspian, tânărul moştenitor al tronului telmarnian, ţinut prizonier, care vrea să îl înfrunte pe maleficul său unchi Miraz şi să-şi recapete astfel locul de drept la tron.

26 august: Cartea vieţii / The Book of Life – Regia: Jorge R. Gutierrez, AG, animaţie, 95 min.

Sinopsis: Filmul este descris drept o variantă animată a poveştii de dragoste dintre Romeo şi Julieta, plasată de această dată în timpul sărbătorii Zilei Morţilor. Scenariul îl are în centru pe Manolo, un tânăr chinuit atât de dorinţa de a împlini aşteptările familiei, cât şi de a-i face pe plac inimii. Până să aleagă calea pe care să o urmeze, se îmbarcă într-o aventură incredibilă, ce-l poartă în trei lumi fantastice în care trebuie să-şi înfrângă cele mai profunde temeri.

27 august: Super Mario Bros: Filmul / The Super Mario Bros. Movie, Regia: Aaron Horvath, Michael Jelenic, AG, animaţie, 92 min.

Sinopsis: De la Nintendo şi Illumination vine un nou film de animaţie bazat pe universul „Super Mario Bros”, regizat de colaboratorii la Teen Titans Go! şi Teen Titans Go! To the Movies, după un scenariu de Matthew Fogel (The LEGO Movie 2: The Second Part, Minions: The Rise of Gru). Filmul îi are în distribuţie pe Chris Pratt în rolul lui Mario, pe Anya Taylor-Joy în rolul Prinţesei Peach, pe Charlie Day în rolul lui Luigi şi pe Jack Black în rolul lui Bowser.

29 august: Aventuri până la Lună şi înapoi / Moonbound, Regia: Ali Samadi Ahadi, AG, animaţie, 85 min.

Sinopsis: Când Peter porneşte într-o călătorie magică pentru a o salva pe surioara sa, Anne, trebuie să înfrunte un teritoriu misterios: Luna! Anne a fost răpită de maleficul Om al Lunii atunci când a încercat să-l ajute pe gândacul dl Zoomzeman în căutarea soţiei sale. În aventura sa fantastică, Peter aterizează pe Pajiştea Stelară, unde îl întâlneşte pe somnorosul domn Sandman. El ştie că, doar la cina Zânei Nopţii din castelul din nori, pot afla unde este Anne – dar nu sunt suficiente locuri pentru toată lumea. Aşa că se alătură cursei nebuneşti de-a lungul Căii Lactee împotriva celor cinci Spirite ale Naturii: Uriaşul Furtunii, Vrăjitoarea Fulgerului, Henry Grindină, Vrăbioiul Ploios şi Mama Ger…

30 august: „Familia Crood / The Croods”, Regia: AChris Sanders, Kirk De Micco, AG, animaţie, 98 min.

Sinopsis: Comedia animată urmăreşte prima familie modernă a lumii pe parcursul călătoriei lor de-a lungul vieţii. Atunci când peştera care le fusese casă este distrusă – împreună cu restul lumii lor – familia Crood este obligată să pornească în prima călătorie pe drumul (sau calea) familiei. Zguduiţi de conflicte generaţionale şi întorsături seismice, Familia Crood descoperă o lume nouă incredibilă, plină de creaturi fantastice şi un viitor cum nici nu-şi imaginaseră vreodată.

31 august: „Jucăria nouă / Le nouveau jouet”, Regia: James Huth, AG, 112 min.

Sinopsis: Sami trăieşte fericit într-un cartier din suburbii alături de soţia sa, care aşteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deţinut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franţa. De ziua fiului său, Alexandre, Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului şi îi spune acestuia că poate lua orice îşi doreşte. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie.

Filmul este inspirat de comedia clasică „Le Jouet” din 1976, regizată de Francis Veber.

1 septembrie: „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi / The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader”, Regia: Michael Apted, AG, 115 min.

Sinopsis: Lucy şi Edmund Pevensie se întorc în Narnia împreuna cu verişorul lor, Eustace. De data aceasta, Peter şi Susan nu vor mai intra în lumea magică a Narniei, pentru că ei, după cum Aslan le-a spus, au crescut, dar vor putea să-l găsească în lumea reală pe el, pe Aslan. Cei trei, Lucy, Edmund şi Eustace îl vor întâlni pe Prinţul Caspian într-o călătorie dincolo de mare, la bordul navei regale, The Dawn Treader. În decursul drumului se întâlnesc cu dragoni şi alte personaje fantastice, dar şi cu un grup de războinici, până la ajungerea lor la marginile lumii.

2 septembrie: „Mary Poppins revine / Mary Poppins Returns”, Regia: TRob Marshall, AG, 130 min.

Sinopsis: Michael (Ben Whishaw) şi Jane (Emily Mortimer) au crescut şi sunt adulţi. Michael, cei trei copii ai săi şi menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, enigmatica dădacă Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viaţa familiei Banks şi, împreună cu veşnic optimistul aprinzător de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), îşi foloseşte abilităţile magice unice pentru a ajuta familia Banks să redescopere bucuria şi uimirea care lipseau din viaţa lor. Pentru asta, Mary Poppins le face cunoştinţă copiilor cu câteva personaje caraghioase şi amuzante, inclusiv cu excentrica ei verişoară Topsy (Meryl Streep).

3 septembrie: „Parcul de distracţii / Wonder park”, Regia Dylan Brown, animaţie, 85 min.

Sinopsis: June, o fetiţă cu o imaginaţie bogată, face o descoperire incredibilă: parcul de distracţii la care visează devine realitate. Plin de cele mai nebuneşti atracţii conduse de animale amuzante, distracţia nu se termină niciodată. Dar când apar problemele, June şi prietenii ei blănoşi încep o călătorie de neuitat ca să salveze parcul.

Târgul de la KINOdiseea Open Air aduce surprize de gustat sau de luat acasă, în fiecare zi de vineri, între 17:00 – 20:00, şi în weekend, între 11:00 – 20:00.

De marţi până duminică, de la ora 17:00 vor fi organizate ateliere de colorat, de reciclare creativă şi de educaţie cinematografică dar şi momente de facepainting şi baloane modelabile şi spectacole de jonglerii, iar de la ora 19:00 spectatorii de toate vârstele se pot bucura de câte un spectacol de magie.

BACĂU: Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Stea printre stele”, la sala Teatrului de vară
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 12:34

BACĂU: Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Stea printre stele”, la sala Teatrului de vară

Festivalul este un concurs de interpretare muzicală şi îşi propune să contribuie la descoperirea şi lansarea copiilor şi tinerilor interpreţi...

BACĂU: Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Stea printre stele”, la sala Teatrului de vară
SĂLAJ: Eveniment inedit pentru promovarea comunei Șamșud
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 12:13

SĂLAJ: Eveniment inedit pentru promovarea comunei Șamșud

Eveniment inedit pentru promovarea comunei Șamșud din județul Sălaj, aflată într-o zonă viticolă mai puțin cunoscută. Reprezentanții...

SĂLAJ: Eveniment inedit pentru promovarea comunei Șamșud
BUCUREȘTI: Lacul IOR, accesibil pentru persoanele cu dizabilități
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 12:08

BUCUREȘTI: Lacul IOR, accesibil pentru persoanele cu dizabilități

Modernizarea și adaptarea lacului la standarde internaționale va fi marcată printr-un eveniment organizat în parcul Titan. Lacul IOR din Sectorul...

BUCUREȘTI: Lacul IOR, accesibil pentru persoanele cu dizabilități
Medalia de aur pentru proiectul Parcului ”Nicolae Romanescu”, expusă pentru prima dată la Craiova
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 10:44

Medalia de aur pentru proiectul Parcului ”Nicolae Romanescu”, expusă pentru prima dată la Craiova

Craiovenii au ocazia să admire, pentru prima oară, Medalia de aur, obţinută la Expoziţia Universală de la Paris, de arhitectul Édouard Redont,...

Medalia de aur pentru proiectul Parcului ”Nicolae Romanescu”, expusă pentru prima dată la Craiova
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 10:26

CLUJ-NAPOCA: „Dincolo de ora de aur”, o nouă premieră la Reactor

Atmosfera unui oraș multicultural este surprinsă într-un spectacol bilingv, româno-maghiar, care vorbește despre legăturile dintre oameni și...

CLUJ-NAPOCA: „Dincolo de ora de aur”, o nouă premieră la Reactor
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 09:37

SFÂNTU GHEORGHE: Concursul Nektaria, în cadrul Târgului de Toamnă

Evenimentul promovează mierea, produsele apicole şi crescătoriii de albine din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. La Sfântu Gheorghe...

SFÂNTU GHEORGHE: Concursul Nektaria, în cadrul Târgului de Toamnă
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 08:52

Festivalul de Arte Vechi, în burgul Bistriţei

În perioada 5-8 octombrie, publicul larg va putea asista la concerte de muzică veche, ateliere de creație, dansuri renascentiste și tururi...

Festivalul de Arte Vechi, în burgul Bistriţei
Evenimente vineri, 29 septembrie 2023, 08:00

Sâmbătă, se aleargă pentru copii mici și gravide cu diabet la ASCOTID Trail Race

Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș organizează sâmbătă, 30 septembrie, la Platoul Cornești din Târgu Mureș, o nouă...

Sâmbătă, se aleargă pentru copii mici și gravide cu diabet la ASCOTID Trail Race