Ascultă Radio Vacanța Live

 „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se extinde pe şoseaua Kiseleff

Exerciţii de dictare şi spectacole-lectură, miniconcerte, teatru, magie şi demonstraţii de pictură sunt propunerile organizatorilor pentru un weekend urban la început de toamnă.

 „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se extinde pe şoseaua Kiseleff

Articol de Mihaela Ioniță, 1 septembrie 2023, 14:04

În primul weekend din luna septembrie, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se extinde, pe lângă traseul bine-cunoscut de pe Calea Victoriei, și pe şoseaua Kiseleff, în data de 2 septembrie, unde va avea loc un eveniment neconvențional care își propune să celebreze frumuseţea limbii române prin intermediul uneia dintre cele mai cunoscute şi practicate activităţi educative – dictarea. Participanții vor avea oportunitatea să aștearnă pe hârtie un text literar scris, special pentru această ocazie, de prozatoarea Doina Ruști, care va fi și maestrul de ceremonii al acestui exercițiu de dictare.

Programul artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” de sâmbătă, 2 septembrie, va continua pe şoseaua Kiseleff cu spectacolul-lectură „O scrisoare pierdută”, în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”.

Spectacole de teatru pentru cei mici şi cei mari, expoziţii, spectacole interactive, demonstrații de pictură, proiecții ale unor filme realizate de studenţii Universităţii Naţionale de Teatru şi Cinematografie „I.L. Caragiale” și miniconcerte de muzică pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz, funk sunt propunerile făcute de „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, pentru weekendul 2-3 septembrie.

Zone pietonale „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” / 2-3 septembrie 2023:

 Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00;

 Şoseaua Kiseleff, între intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, între orele

07:00 și 22:00

De la teatru de păpuşi, spectacole-lectură, expoziții, miniconcerte, demonstrații de pictură pe pânză şi spectacole interactive pentru copii, programul celui de-al optsprezecelea weekend „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” pe Calea Victoriei animă traseul pietonal cu activităţi artistice şi recreative pentru publicul de toate vârstele.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”,  cu trei expoziţii, ce își așteaptă vizitatorii în cele două zile de weekend, în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, // În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 deani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani.”

Programul de seară la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” ia startul sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 17:00, în zona Cercului Militar, cu evenimentul „Paragon Street Beat”, care prezintă o serie de miniconcerte de muzică pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz, funk. Pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie a României, prima parte a spectacolului Teatrului Masca – „Români la porțile lumii” va avea parte de trei reprezentaţii în seara zilei de 2 septembrie, de la orele 17.30, 18:30, respectiv 19.30.

În faţa Muzeului Naţional de Artă a României, zona rezervată teatrului pentru copii din găzduieşte, în acest weekend, două spectacole îndrăgite, cu păpuşile Teatrului de Animaţie Ţăndărică.  Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 18.00, spectacolul de teatru „Capra cu trei iezi” îi invită pe cei mici să savureze și să redescopere universul lui Ion Creangă. Actorii Teatrului de Animație Țăndărică se reîntorc la „Străzi deschise– Bucureşti, Promenadă urbană” duminică, 3 septembrie, pentru a prezenta spectacolul interactiv cu păpuși la paravan, „Motanul încălțat”, o adaptare după celebra poveste scrisă de Charles Perrault.

În a doua zi de weekend este programată partea a doua a spectacolului de teatru „Români la porțile lumii” , o călătorie captivantă în istoria României de la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului XX. Reprezentațiile încep la ora 17.30, continuă la 18:30, iar ultima reprezentație va avea loc la ora 19:30, în zona Muzeului Național de Istorie a României.

Pe trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga” de la ora 18.00, celebra comedie de moravuri „O noapte furtunoasă” prinde viaţă sub forma unui spectacol-lectură interactiv, interpretat de actorii Ioana Flora, Mihaela Mihăescu, Cristi Toma, Mihai Baranga, Mihai Răzuș, Dragoș Mușat, Richard Bovnoczcki și Ionel Nițulescu în cadrul proiectului „Ochii minții”.

„Menestreli pe șevalet”, completează programul de duminică, 3 septembrie, cu o serie de demonstrații de pictură pe pânză și acuarelă ale Asociației Artiștilor Plastici București, ce vor avea loc de la ora 10.00, în zona Bisericii Kretzulescu.

Scene din opere celebre după W. Shakespeare, C. Goldoni, Molière vor putea fi urmărite în ultima zi de weekend, începând cu ora 17:00, când iubitorii de teatru și film sunt invitați în zona Cercului Militar la evenimentul „UNATC pe Scena Orașului”. Totodată, vor avea loc și jocuri teatrale pentru copii susținute de MA PedagogieTeatrală. Proiecțiile de filme realizate de studenţii Universităţii Naţionale de Teatru şi Film „I.L. Caragiale” din Bucureşti vor încheia evenimentul din zona Cercului Militar.

Bucureștenii și turiștii sunt așteptați, în weekendul 2-3 septembrie, la sediul din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100), cu expoziții de pictură de copii, artă decorativă, design vestimentar, decorațiuni interioare, iconografie şi grafică.

București Fm este partener media al evenimentului.

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia
Evenimente duminică, 19 mai 2024, 09:30

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia

Iubitorii sportului sunt așteptați începând de luni (20 mai), până în luna octombrie, să practice tenis de câmp pe cele cinci terenuri de...

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia
BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 13:00

BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni

18, 25, 31 mai și 1 iunie sunt zilele în care brașovenii și turiștii sunt așteptați la târgurile volante, anunță Radio România Brașov...

BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni
Ziua Culturii Africane, la Faculatea de Medicină din Craiova
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 12:39

Ziua Culturii Africane, la Faculatea de Medicină din Craiova

Evenimentul le oferă participanţilor ocazia să descopere tradiţiile, muzica, dansurile şi gastronomia specifică ţărilor africane. Asociaţia...

Ziua Culturii Africane, la Faculatea de Medicină din Craiova
Castelul Bran
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 11:00

Castelul Bran va fi deschis de Noaptea Muzeelor

Castelul Bran va fi deschis publicului pentru vizitare gratuită, la evenimentul marcat an de an, ”Noaptea Muzeelor”, potrivit Radio România...

Castelul Bran va fi deschis de Noaptea Muzeelor
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 09:00

Destinații de weekend: sfârşit de săptămână în Bucureşti şi în ţară

„Noaptea Muzeelor” revine în Bucureşti şi în ţară sâmbătă, la 18 mai, sub deviza „Muzeele, sustenabilitatea şi starea de...

Destinații de weekend: sfârşit de săptămână în Bucureşti şi în ţară
Evenimente vineri, 17 mai 2024, 12:31

ORADEA: Tineri interpreți din 10 judeţe, la un festival-concurs de muzică populară

Festivalul-concurs naţional de muzică populară „Florica Ungur” va aduce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, în data...

ORADEA: Tineri interpreți din 10 judeţe, la un festival-concurs de muzică populară
Evenimente vineri, 17 mai 2024, 12:00

BUCUREȘTI: AstroFest revine în Parcul Crângași

AstroFest, cel mai mare festival de ştiinţă, astronomie şi explorare a spaţiului din România, revine în Parcul Crângaşi, între 17 şi 18...

BUCUREȘTI: AstroFest revine în Parcul Crângași
Evenimente vineri, 17 mai 2024, 10:00

BRAȘOV: Parada câinilor de companie

În cadrul evenimentului, câinii vor purta accesorii vestimentare special create de Modarom, oferindu-le ocazia de a străluci în toată...

BRAȘOV: Parada câinilor de companie