Ascultă Radio Vacanța Live

”Shrek, Musicalul”, în luna iunie, la Sala Palatului

Opera Națională București și platforma Musicals.ro anunță premiera spectacolului „Shrek ,Musicalul”, sub bagheta echipei care a adus pe scenă producții remarcabile precum „Fantoma de la Operă”, „Mamma Mia” și „My Fair Lady”.

shrek musicalul

Articol de Anna Martina Piukovici, 3 aprilie 2024, 15:30

Spectacolul „Shrek ,Musicalul” va avea loc la Sala Palatului, în data de 9 iunie, de la ora 19:00, și va fi o experiență inedită pentru publicul de toate vârstele.

După succesul răsunător al musicalurilor anterioare, echipa revine pentru a spune povestea lui Shrek într-un mod cu totul special, anunță Radio România București FM.

Reinterpretarea poveștilor clasice în cheie modernă a devenit semnătura acestei echipe talentate, care, prin „Shrek, Musicalul”, invită publicul la o călătorie într-o lume unde diferența dintre aparență și esență este explorată cu profunzime, umor și sensibilitate.

Sub regia lui Răzvan Ioan Dincă, dirijor Daniel Jinga și cu suportul regizorului secund Raluca Popa, musicalul „Shrek” este gata să cucerească inimile spectatorilor. Scenografia lui Gary McCann și coregrafia vibrantă a Violetei Dincă, împreună cu contribuția lui Florin Tănase, coregraf secund, transformă această poveste într-un spectacol vizual spectaculos, plin de momente memorabile.

Opera Națională București ne invită să redescoperim poveștile copilăriei prin ochii lui Shrek, într-un spectacol care promite nu doar divertisment de cea mai înaltă calitate, dar și o reflecție profundă asupra valorilor umane universale.

Cum ar fi lumea dacă am fi cu totii identici, precum produsul fabricării obiectelor în masă?Dacă toți am căuta idealul de frumusețe, dacă doar cei perfecți ar fi modele de viață și de sentiment, lumea aceasta cum s-ar perpetua?

”Shrek Musicalul” invită la introspecție și la analiză. Forma eroului, a idealului de frumusețe și de viață, se schimbă. “Urâtului”, celui diferit, în formă, dar nu în esență, i se atribuie calități de erou.

Publicul este invitat să se alăture parcursului eroului său antieroului nostru. Să trăiască alături de el o aventură condimentată cu personaje de poveste, cu scene eroice de salvare a prințesei, cu scene dinamice de evadare din ghiarele dragonului, cu imersie într-o lume utopica a unui răufăcător diferit, cu replici fresh, pline de umor, cu speranța de a întâlni dragostea adevărată, cu un strop de magie și prietenie adevărată.

Poate vom descoperi pe parcurs un căpcăun care nu este atât de înspăimântător și o prințesă capabilă să fie stăpâna propriului său destin. Un măgăruș mai empatic decât o ființă umană și personaje de poveste demitizate, excluse din lumea lor … Cine știe? În lumea poveștilor, totul este posibil.

Elementele specifice spectacolului de tip muzical, precum scenografii dinamice, costume, coregrafii cu personalitate, efecte de scenă, lumini și video, care vor da spectacolului un aer actual, vor contribui la completarea tabloului scenic.

Publicul de toate vârstele este invitat la un spectacol care va amuza, va surprinde, va invita la introspecție și va emoționa.

Un spectacol despre prietenie și despre diferența între aparență și esență, o metaforă a transformărilor prin care trece umanitatea, o nouă reafirmare a poveștilor copilariei noastre spusă altfel.

Biletele sunt disponibile pe site-ul oficial al Operei Naționale București și Musicals.ro.

Sarpele-Glycon-la-Roma
Evenimente marți, 23 aprilie 2024, 14:30

Şarpele Glykon, printre cele mai admirate piese în cadrul unei expoziţii de la Roma

Piesa dobrogeană Şarpele Glykon, unică în lume, face parte din tezaurul descoperit la Tomis, în Constanța, în anul 1962. Din cele peste o mie...

Şarpele Glykon, printre cele mai admirate piese în cadrul unei expoziţii de la Roma
plugarul expozitie rupea
Evenimente marți, 23 aprilie 2024, 13:30

„Plugarul, obicei agrar de primăvară”, expoziție la Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” din Rupea

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită joi, 25 aprilie, la vernisajul expoziției „Plugarul, obicei agrar de primăvară”. La Muzeul Etnografic...

„Plugarul, obicei agrar de primăvară”, expoziție la Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” din Rupea
teatrul metropolis
Evenimente marți, 23 aprilie 2024, 12:30

”Iulia” și ”Părinți”, premiere la Teatrul Metropolis, în acest weekend

Teatrul  Metropolis anunță două noi producții ce vor avea premiera în acest weekend. Vineri, 26 aprilie 2024, începând cu ora 19:30, la Sala...

”Iulia” și ”Părinți”, premiere la Teatrul Metropolis, în acest weekend
radu postavaru
Evenimente marți, 23 aprilie 2024, 11:30

Concert sub bagheta maestrului Radu Postăvaru, joi, la Filarmonica Brașov

Concertul de joi seară al Filarmonicii Brașov îl va avea ca solist pe pianistul brașovean Horia Mihail, care va cânta Mozart. Brașoveanul Horia...

Concert sub bagheta maestrului Radu Postăvaru, joi, la Filarmonica Brașov
Evenimente marți, 23 aprilie 2024, 10:30

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Cluj-Napoca începe miercuri

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, pentru ediția cu numărul...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Cluj-Napoca începe miercuri
Evenimente marți, 23 aprilie 2024, 08:30

Ziua internaţională a cărţii şi Ziua internaţională a limbii spaniole

Ambasada Spaniei şi Institutul Cervantes din Bucureşti vor celebra, astăzi, Ziua internaţională a limbii spaniole şi Ziua internaţională a...

Ziua internaţională a cărţii şi Ziua internaţională a limbii spaniole
Evenimente luni, 22 aprilie 2024, 17:30

Festival Mediteranean, de Florii, la Brașov

Evenimentul va avea loc pe promenada lacului Noua, în zilele de 26, 27 și 28 aprilie, anunță Radio România Brașov FM. Organizatorii anunță...

Festival Mediteranean, de Florii, la Brașov
Evenimente luni, 22 aprilie 2024, 14:30

Festival dedicat tradiţiilor de Paşte, în satele maramureşene, la Sighetu Marmaţiei

Muzeul Maramureşean va găzdui, în perioada sărbătorilor pascale, Festivalul Satelor Maramureşene, eveniment care va aduce în faţa publicului...

Festival dedicat tradiţiilor de Paşte, în satele maramureşene, la Sighetu Marmaţiei