Ascultă Radio Vacanța Live

Premierele weekendului în cinematografe

Acțiune, comedie, filme de dragoste și, desigur, desene animate. De toate puteți vedea weekendul acesta, la cinematografele din țară.

argylle
Foto: Captură video

Articol de Anna Martina Piukovici, 3 februarie 2024, 09:00

Așteptarea pentru fanii lui Henry Cavill a luat sfârșit. Îl vedem în cinematografe alături de o distribuție de stele, precum Samuel L. Jackson, John Cena, Ariana Debose, Dua Lipa, Bryce Dallas Howard și Sam Rockwell, în filmul de comedie acțiune Argylle (2024), regizat de Matthew Vaughn.

Argylle, interpretat de Henry Cavill, spion de talie mondială care suferă de amnezie, este manipulat să creadă ca e de fapt un romancier de succes, autor de cărți cu spioni. Pe măsură ce începe să-și recapete amintirile și abilitățile, pornește pe calea răzbunării împotriva organizației obscure pentru care a lucrat.

În centrul tuturor personajelor se află Bryce Dallas Howard, care strălucește în rolul lui Elly Conway, o autoare prinsă într-un complot mortal cu spioni, în această distracție și surprinzător de romantică joc de spioni.

Argylle poate sugera un univers comun cu franciza The Kingsman, oferind aceeași acțiune și umor elegant pentru care este cunoscut Vaughn.

Matthew Vaughn a fost inteligent să păstreze misterul lui Argylle, convingând Universal să împărtășească doar primele 28 de minute ale filmului în trailere. Cele mai bune răsturnări, întorsături și râsete au fost în întregime păstrate pentru cinefili.

Argylle este, în mare măsură, un film conceput pentru cei care se îmbină cu stilul unic de povestire al lui Vaughn.

O altă comedie dramă care se vede pe marele ecran este ”Un viitor luminos”, regizată de Nanni Moretti. Îi vedem pe actorii Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova și Mathieu Amalric.

Giovanni, un regizor italian renumit, se pregătește să înceapă filmările pentru un film politic. Însă, având o căsnicie aflată în criză, un coproducător în pragul falimentului și fiind copleșit de schimbările din industria cinematografică, totul pare să fie împotriva lui. Giovanni trebuie să-și regândească modul de lucru, dacă vrea ca soarele să strălucească în mica sa lume.

”Inseparabilii” este animația din cinematografe, regizată de Jeremy Degruson. Personajele sunt aduse la viata de vocile actorilor Monica Young, Danny Fehsenfeld, Olivier Paris și Dakota West.

Când luminile se sting în vechiul teatru din Central Park, marionetele se trezesc la viață. Printre ele se află Don, care s-a săturat să facă pe bufonul zi de zi. El visează să fie, măcar o dată, un erou adevărat și își face curaj să se aventureze în afara teatrului, pentru a descoperi lumea cea mare și pentru a trăi așa cum dorește.

Pe drum îl întâlnește pe DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat, care visează să devină star rap. Așa începe o mare aventură în inima imensului New York, la finalul căreia, visurile trebuie să se transforme în realitate.

Și pe Netflix, în luna iubirii, se văd filme și seriale pentru toate gusturile. A fost lansat deja primul sezon al serialului ”The Tourist”, cu Jamie Dornan și Danielle Macdonald în rolurile principale, iar pe 29 februarie va apărea și sezonul doi.

Jamie Dornan, cunoscut mai ales pentru rolurile din seria Fifty Shades of Grey, joacă rolul unui irlandez amnezic, care se trezește într-un spital din Australia și este urmărit de moarte la fiecare pas.

Filmul ”Players” va fi lansat de Ziua Îndragostitilor, 14 februarie, și va aduce în atenția publicului o nouă poveste de dragoste.

Tot din 14 februarie se vede si filmul ”The Heartbreak Agency”, o comedie romantică despre un jurnalist care merge cu scepticism la o ședință de terapie emoționantă, dar care sfârșește prin a se îndrăgosti de terapeuta sa.

Daca te atrag docu-dramele, notează data de 16 februarie în agenda filmelor de văzut, pentru că atunci va apărea ”Einstein and the Bomb”. Filmul combină elemente de scenariu și interviuri care vorbesc despre viața geniului Einstein.

Producția pune accentul pe momentele cheie din viața sa, dar și pe modul în care opera sa a schimbat cursul istoriei. De asemenea, fiecare replică din film îi aparține omului de știință.

Pe 23 februarie apare si titlul ”Mea Culpa”, regizat de Tyler Perry, cu Kelly Rowland, Sean Sagar, Trevante Rhodes și Kerry O’Malley, in rolurile principale. Filmul spune povestea unui avocat care preia cazul unui criminal, care, de fapt, este un artist seducător.

Tot din 23 feb, dragostea se vede și în producția ”Through My Window: Looking at You”, cu Julio Peña Fernández și Clara Galle în rolurile principale. Cei doi îi interpretează pe Raquel și Ares, care sunt într-o relație la distanță.

Într-un final, se reîntâlnesc în Costa Brava, însă încep să se întrebe dacă relația lor poate rezista testului timpului.

Articol: Radio România București FM

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia
Evenimente duminică, 19 mai 2024, 09:30

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia

Iubitorii sportului sunt așteptați începând de luni (20 mai), până în luna octombrie, să practice tenis de câmp pe cele cinci terenuri de...

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia
BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 13:00

BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni

18, 25, 31 mai și 1 iunie sunt zilele în care brașovenii și turiștii sunt așteptați la târgurile volante, anunță Radio România Brașov...

BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni
Ziua Culturii Africane, la Faculatea de Medicină din Craiova
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 12:39

Ziua Culturii Africane, la Faculatea de Medicină din Craiova

Evenimentul le oferă participanţilor ocazia să descopere tradiţiile, muzica, dansurile şi gastronomia specifică ţărilor africane. Asociaţia...

Ziua Culturii Africane, la Faculatea de Medicină din Craiova
Castelul Bran
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 11:00

Castelul Bran va fi deschis de Noaptea Muzeelor

Castelul Bran va fi deschis publicului pentru vizitare gratuită, la evenimentul marcat an de an, ”Noaptea Muzeelor”, potrivit Radio România...

Castelul Bran va fi deschis de Noaptea Muzeelor
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 09:00

Destinații de weekend: sfârşit de săptămână în Bucureşti şi în ţară

„Noaptea Muzeelor” revine în Bucureşti şi în ţară sâmbătă, la 18 mai, sub deviza „Muzeele, sustenabilitatea şi starea de...

Destinații de weekend: sfârşit de săptămână în Bucureşti şi în ţară
Evenimente vineri, 17 mai 2024, 19:30

Noaptea Muzeelor, sărbătorită la Radio România Cultural cu poezie, jazz și comori ale patrimoniului național

Ajuns la a XVI-a ediție, Maratonul de Poezie și Jazz va fi dedicat vocilor feminine din poezie și muzică. Nora Iuga, Ioana Crăciunescu, Magda...

Noaptea Muzeelor, sărbătorită la Radio România Cultural cu poezie, jazz și comori ale patrimoniului național
Evenimente vineri, 17 mai 2024, 12:31

ORADEA: Tineri interpreți din 10 judeţe, la un festival-concurs de muzică populară

Festivalul-concurs naţional de muzică populară „Florica Ungur” va aduce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, în data...

ORADEA: Tineri interpreți din 10 judeţe, la un festival-concurs de muzică populară
Evenimente vineri, 17 mai 2024, 12:00

BUCUREȘTI: AstroFest revine în Parcul Crângași

AstroFest, cel mai mare festival de ştiinţă, astronomie şi explorare a spaţiului din România, revine în Parcul Crângaşi, între 17 şi 18...

BUCUREȘTI: AstroFest revine în Parcul Crângași