Ascultă Radio Vacanța Live

Invitație la cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival

Brașovul trăiește din nou emoția vibrantă a jazz-ului.

jazz and blues fest brasov

Articol de Răzvan Tirea, 31 iulie 2023, 11:27

În perioada 10 – 15 august, sunteți invitați la cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival, informează cei de la Radio România Brașov FM.

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate în Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (două scene) și Juno Wine Garden.

Serile de jam session au loc la Deane’s Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod.

Programul festivalului este completat cu filme muzicale, documentare biopics la Cinema Astra, dar și filme pentru întreaga familie în zona special amenajată în Parcul Titulescu.

Tommy Castro, câștigătorul premiului “B.B. King Entertainer of the Year” la premiile Blues Music Awards 2023 concertează în premieră absolută în România, la Brașov Jazz & Blues Festival.

Pe lista artiștilor care vor oferi spectacole de neuitat se mai numără: Sharrie Williams (SUA), The Princess of Gospel Rockin’ Blues; Antonio Lizana (Spania), unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai New Flamenco Jazz; Rita Marcotulli (Italia), cea mai valoroasă compozitoare şi pianistă de jazz din Peninsulă; Johnny Rawls (SUA), o legendă a Soul Blues-ului care ajunge în premieră la Brasov Jazz & Blues Festival; The BluesBones (Belgia), considerată una din cele mai bune trupe de blues din Europa; Lucy Woodward (SUA) sau Alabama Mike (SUA).

Cocertele din Piața Sf. Ioan au loc în perioada 10-13 august, iar biletele și abonamentele au fost puse în vânzare pe www.biletebrasov.ro.

În schimb, intrarea la concertele din Piața Brassai este gratuită, iar pe scenă vor concerta artiști cunoscuți din România, de la Nicu Patoi la Florin Giuglea sau de la JazzyBIT la Berti Barbera.

Pe scena principală din Parcul Central „Nicolae Titulescu” vor avea loc ateliere muzicale realizate de Academia de muzică Soundbox, iar seara va aduce concerte ale brașovenilor de la The Teachers, Dalma & The Fliptones, Fusion Core sau Fernet Blues Company.

Tot în Parcul „Titulescu”, Scena Feel Good powered by Majorel aduce distracția în rândul tinerilor. Aici îi vom asculta pe Vinyl, Rum, Tapas & Wine sau pe brașovenii de la UNUM.

În zilele de 14 și 15 august, muzica Gospel ajunge și în acest an la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod, alături de Sharrie Williams, The Princess of Gospel Rockin’ Blues.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Fanzin, finanțat de Consiliul Județean Brașov cu suma de 120.000 de lei și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și de Ministerul Culturii.

Mai multe informații despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: https://brasovjazz.ro/.

Sursa foto: brasovjazz.ro

Art Safari, lansare de album
Evenimente joi, 7 decembrie 2023, 12:56

Art Safari, lansare de album

Art Safari pregătește lansarea albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”. Vineri, 8...

Art Safari, lansare de album
lumea mărgelelor expozitie afis
Evenimente joi, 7 decembrie 2023, 11:02

„Lumea mărgelelor”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Până la finalul lunii februarie 2024, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului puteți admira o colecție de accesorii realizate din mărgele...

„Lumea mărgelelor”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
cete de feciori facebook primaria fagaras
Evenimente miercuri, 6 decembrie 2023, 21:25

Se adună din nou cetele de feciori din zona Făgărașului

Miercuri seară, fiecare ceată și-a ales vătaful mare, vătaful mic, casierul, responsabilul cu organizarea balurilor de Crăciun şi din seara de...

Se adună din nou cetele de feciori din zona Făgărașului
istorii din 89 in benzi desenate
Evenimente miercuri, 6 decembrie 2023, 18:54

Expoziția și albumul „Istorii din 89 în benzi desenate” ajung la Timișoara

Expoziția „Istorii din 89 în benzi desenate” îi aduce la Timişoara pe câţiva dintre autorii care au contribuit la cel mai mare album...

Expoziția și albumul „Istorii din 89 în benzi desenate” ajung la Timișoara
Evenimente miercuri, 6 decembrie 2023, 14:41

Ateneul Național din Iași deschide Piața de Crăciun

Copiii sunt invitați la premiera spectacolului „Cu vaporul printre stele”. Luna cadourilor și a bucuriei își deschide porțile la Ateneul...

Ateneul Național din Iași deschide Piața de Crăciun
Evenimente miercuri, 6 decembrie 2023, 12:25

Premieră în România: Cea mai mare expoziție dedicată lui Salvador Dalí, la ARCUB

Colecția privată „Universul lui Dalí” aparține renumitului colecționar de artă Beniamino Levi, fost agent al celebrului artist spaniol....

Premieră în România: Cea mai mare expoziție dedicată lui Salvador Dalí, la ARCUB
Evenimente miercuri, 6 decembrie 2023, 10:49

Cartea „Ipostaze ale exilului: Constantin Brâncuși, Aurel Jiquidi, Theodor Pallady“, prezentată la Craiova

Muzeul Cărții și Exilului Românesc găzduiește luni, 11 decembrie, ora 19.00, conferința și prezentarea de carte Ipostaze ale exilului:...

Cartea „Ipostaze ale exilului: Constantin Brâncuși, Aurel Jiquidi, Theodor Pallady“, prezentată la Craiova
Evenimente miercuri, 6 decembrie 2023, 09:04

Începe Sibiu Magic Show

Gazdă a evenimentului de magie și iluzionism este Teatrul Gong. Sibiu Magic Show ia startul miercuri, 6 decembrie, cu două spectacole pentru...

Începe Sibiu Magic Show