Ascultă Radio Vacanța Live

Caravana Metropolis – cinema în aer liber, pentru prima dată la Alexandria | VIDEO

Programul include o selecţie diversă de filme internaţionale de succes, premiate la festivaluri prestigioase.

Caravana Metropolis – cinema în aer liber, pentru prima dată la Alexandria | VIDEO
Foto: Facebook.com/Cinema in aer liber

Articol de AP, 26 iulie 2023, 11:15 / actualizat: 26 iulie 2023, 13:15

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în Aer Liber ajunge, în sezonul de anul acesta, pentru prima dată la Alexandria, în parcul Pădurea Vedea, între 1 – 6 august.

Publicul se va putea bucura în fiecare seară, de la ora 21:30, de un program care include o selecţie diversă de filme internaţionale de succes, premiate la festivaluri prestigioase. Intrarea la proiecţii este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe pagina de Facebook.

Selecţia oficială reuneşte cele mai apreciate producţii lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Veneţia şi San Sebastian, la Globurile de Aur, Premiile BAFTA şi chiar la Oscar. Filmele vor putea fi vizionate de la ora 21:30.

Programul proiecțiilor:

  • Marţi, 1 august – Triunghiul tristeţii / Triangle of Sadness (2022, Suedia, Marea Britanie, SUA, Franţa, Grecia, r: Ruben Ostlund, cu: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben. Detalii: AP 12, dramă, 150 min. Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu şi la Globurile de aur pentru Cel mai bun film – comedie sau musical).

Sinopsis: Carl şi Yaya, un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitaţi într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogaţi, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar şi un alcoolic care citează din Marx şi care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

  • Miercuri, 2 august – Iluzii pierdute / Illusions perdues (2021, Franţa, Belgia, r. Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cecile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan. Detalii: N15, dramă, 149 min. Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la Premiile Goya pentru Cel mai bun film şi câştigător al Premiului Cesar pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor şi Cel mai bun scenariu adaptat).

Sinopsis: Lucien, un tânăr poet în Franţa secolului al XIX-lea, cu mari speranţe şi visuri, se îndrăgosteşte nebuneşte de baroneasa Louise de Bargeton, iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiţi fug la Paris, unde Lucien încearcă să se afirme. Abandonat în scurt timp de baroaneasă şi falit, tânărul Lucien va descoperi, în Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare, o lume unde orice şi oricine poate fi cumpărat. Îşi va regăsi el drumul spre idealurile de la început?

„Iluzii pierdute” este o adaptare după romanul omonim al lui Honore de Balzac.

  • Joi, 3 august – Toate fricile lui Beau / Beau is afraid (2022, Canada, Finlanda, SUA, r. Ari Aster, cu: Joaquin Phoenix, Amy Ryan, Parker Posey, Zoe Lister-Jones, Patti LuPone. Detalii: N15, comedie, dramă, horror, 179 min.

Sinopsis: După moartea subită a mamei sale, Beau nu se simte bine – paranoia îi îngreunează viaţa şi medicamentele pe care i le prescrie terapeutul nu par a fi o soluţie bună.

În drumul său înapoi acasă, Beau îşi confruntă trecutul, prezentul şi viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-şi depăşească cele mai întunecate frici pentru a-şi îndeplini visele.

  • Vineri, 4 august – Aftersun: A fost odată ca o vară / Aftersun (2022, Marea Britanie, SUA, r. Charlotte Wells, cu: Paul Mescal, Frankie Corio. Detalii: AP 12, dramă, 96 min.). Câştigător al French Touch Prize of the Critics’ Week Jury la Festivalul de film de la Cannes, nominalizat la Cel mai bun actor (Paul Mescal) ka European Film Awards, 2022 şi câştigător al Cel mai bun film independent britanic, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună imagine la British Independent Film Awards.

Sinopsis: Sophie, o fetiţă de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor şi idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanţe. În vreme ce lumea adolescenţei se iveşte la orizont, Calum se luptă singur cu greutăţile vieţii din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanţă împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relaţiei lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoştea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul şi copleşitorul debut al lui Charlotte Wells.

Înainte de proiecţie, la ora 20:30, spectatorii mic şi mari se vor putea bucura de un spectacol de magie Teo Magic Show, cu îndrăgitul magician Teo.

  • Sâmbătă, 5 august – Nunţi, botezuri, înmormântări, 2022 (2022, România, r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Şerban Pavlu, Anca Sigartău. Detalii: comedie, 121 min.)

Sinopsis: Cum e să-ncerci să câştigi un milion de euro şi să te alegi cu un milion de belelele? Nu-ţi rămâne decât să începi să plăteşti poliţe la ocazii festive: nunţi, botezuri, înmormântări.

  • Duminică, 6 august – Est – Dittatura last minute (2020, Italia, r. Antonio Pisu, cu Lodo Guenzi, Jacopo Constantini. Detalii: comedie, 104 min.)

Sinopsis: În anul 1989, câteva săptămâni înainte de căderea zidului Berlinului, Pago, Rice şi Bibi vizitează Europa de Est în căutarea aventurii – o călătorie care le va schimba viaţa pentru totdeauna.

Înainte de proiecţiile de sâmbătă, 5 august, şi de duminică, 6 august, va avea loc câte un atelier de dezvoltare personală prin tehnici teatrale cu actriţa Lulu Trăsnea. În cadrul atelierului, copiii vor avea parte de jocuri teatrale interactive, prin care îşi vor dezvolta: atenţia, memoria, capacitatea de concentrare, abilitatea de a vorbi în public, dicţia. De asemenea, ei îşi vor explora creativitatea prin jocuri de imaginaţie.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, membru în reţeaua Europa Cinemas. Proiect finanţat de Primăria Municipiului Alexandria şi Co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, membru al reţelei Europa Cinemas.

FOTO: Caravana Metropolis – Cinema în aer liber

food truck festival brasov
Evenimente sâmbătă, 23 septembrie 2023, 12:43

La Brașov a început prima ediție Food Truck Festival

Burgeri de toate felurile, clătite, înghetață sau prăjituri, servite direct din rulote. Le găsiți pe aleea Parcului Eroilor, de lângă...

La Brașov a început prima ediție Food Truck Festival
GORJ: Cea de-a doua ediție a ”Festivalului Sarmalelor și Piftiilor”, la Peștișani
Evenimente sâmbătă, 23 septembrie 2023, 12:35

GORJ: Cea de-a doua ediție a ”Festivalului Sarmalelor și Piftiilor”, la Peștișani

Evenimentul va fi organizat în zona Nucet. La Peștișani, în județul Gorj, va avea loc, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, cea de-a...

GORJ: Cea de-a doua ediție a ”Festivalului Sarmalelor și Piftiilor”, la Peștișani
Lia și Dan Perjovschi, în grădina Cinemascop pentru un dialog despre artă
Evenimente sâmbătă, 23 septembrie 2023, 11:06

Lia și Dan Perjovschi, în grădina Cinemascop pentru un dialog despre artă

„În 35 de ani de carieră, cei doi artiști au participat la câteva sute de expoziții și au expus în principalele muzee de artă ale...

Lia și Dan Perjovschi, în grădina Cinemascop pentru un dialog despre artă
BUCUREȘTI: Satul Sportiv şi Noaptea BeActive, în Parcul Drumul Taberei
Evenimente sâmbătă, 23 septembrie 2023, 08:07

BUCUREȘTI: Satul Sportiv şi Noaptea BeActive, în Parcul Drumul Taberei

Copiii dornici să fie activi şi să descopere tainele diferitelor sporturi vor primi câte un paşaport BeActive, care va fi ştampilat pentru...

BUCUREȘTI: Satul Sportiv şi Noaptea BeActive, în Parcul Drumul Taberei
Evenimente sâmbătă, 23 septembrie 2023, 07:02

iMapp Bucharest, în Piaţa Constituţiei

Cea de a VIII-a ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping se anunţă a fi una spectaculoasă, în care arta se reuneşte cu...

iMapp Bucharest, în Piaţa Constituţiei
Evenimente vineri, 22 septembrie 2023, 18:55

Festivalul Luminii, în Parcul Arheologic din Constanţa

Participanţii îşi vor confecţiona propriul suport de hârtie pentru lumină. Înainte de apus, luminiţele pregătite de fiecare vor fi aprinse....

Festivalul Luminii, în Parcul Arheologic din Constanţa
Evenimente vineri, 22 septembrie 2023, 18:06

BREZOI: Cei mai frumoşi câini ciobăneşti româneşti, la “Pastorala Lovişteană”

Ţara Loviştei este o microregiune istorică din nordul judeţului Vâlcea. Cei mai frumoşi câini ciobăneşti româneşti vor fi prezentaţi...

BREZOI: Cei mai frumoşi câini ciobăneşti româneşti, la “Pastorala Lovişteană”
Evenimente vineri, 22 septembrie 2023, 16:06

Promenada ONB, sâmbătă

Experiența Opera Labirint face parte din proiectul Opera Verde al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess”. A...

Promenada ONB, sâmbătă