Ascultă Radio Vacanța Live

Caravana Metropolis – cinema în aer liber, pentru prima dată la Alexandria | VIDEO

Programul include o selecţie diversă de filme internaţionale de succes, premiate la festivaluri prestigioase.

Caravana Metropolis – cinema în aer liber, pentru prima dată la Alexandria | VIDEO
Foto: Facebook.com/Cinema in aer liber

Articol de AP, 26 iulie 2023, 11:15 / actualizat: 26 iulie 2023, 13:15

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în Aer Liber ajunge, în sezonul de anul acesta, pentru prima dată la Alexandria, în parcul Pădurea Vedea, între 1 – 6 august.

Publicul se va putea bucura în fiecare seară, de la ora 21:30, de un program care include o selecţie diversă de filme internaţionale de succes, premiate la festivaluri prestigioase. Intrarea la proiecţii este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe pagina de Facebook.

Selecţia oficială reuneşte cele mai apreciate producţii lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Veneţia şi San Sebastian, la Globurile de Aur, Premiile BAFTA şi chiar la Oscar. Filmele vor putea fi vizionate de la ora 21:30.

Programul proiecțiilor:

  • Marţi, 1 august – Triunghiul tristeţii / Triangle of Sadness (2022, Suedia, Marea Britanie, SUA, Franţa, Grecia, r: Ruben Ostlund, cu: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben. Detalii: AP 12, dramă, 150 min. Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu şi la Globurile de aur pentru Cel mai bun film – comedie sau musical).

Sinopsis: Carl şi Yaya, un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitaţi într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogaţi, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar şi un alcoolic care citează din Marx şi care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

  • Miercuri, 2 august – Iluzii pierdute / Illusions perdues (2021, Franţa, Belgia, r. Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cecile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan. Detalii: N15, dramă, 149 min. Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la Premiile Goya pentru Cel mai bun film şi câştigător al Premiului Cesar pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor şi Cel mai bun scenariu adaptat).

Sinopsis: Lucien, un tânăr poet în Franţa secolului al XIX-lea, cu mari speranţe şi visuri, se îndrăgosteşte nebuneşte de baroneasa Louise de Bargeton, iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiţi fug la Paris, unde Lucien încearcă să se afirme. Abandonat în scurt timp de baroaneasă şi falit, tânărul Lucien va descoperi, în Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare, o lume unde orice şi oricine poate fi cumpărat. Îşi va regăsi el drumul spre idealurile de la început?

„Iluzii pierdute” este o adaptare după romanul omonim al lui Honore de Balzac.

  • Joi, 3 august – Toate fricile lui Beau / Beau is afraid (2022, Canada, Finlanda, SUA, r. Ari Aster, cu: Joaquin Phoenix, Amy Ryan, Parker Posey, Zoe Lister-Jones, Patti LuPone. Detalii: N15, comedie, dramă, horror, 179 min.

Sinopsis: După moartea subită a mamei sale, Beau nu se simte bine – paranoia îi îngreunează viaţa şi medicamentele pe care i le prescrie terapeutul nu par a fi o soluţie bună.

În drumul său înapoi acasă, Beau îşi confruntă trecutul, prezentul şi viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-şi depăşească cele mai întunecate frici pentru a-şi îndeplini visele.

  • Vineri, 4 august – Aftersun: A fost odată ca o vară / Aftersun (2022, Marea Britanie, SUA, r. Charlotte Wells, cu: Paul Mescal, Frankie Corio. Detalii: AP 12, dramă, 96 min.). Câştigător al French Touch Prize of the Critics’ Week Jury la Festivalul de film de la Cannes, nominalizat la Cel mai bun actor (Paul Mescal) ka European Film Awards, 2022 şi câştigător al Cel mai bun film independent britanic, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună imagine la British Independent Film Awards.

Sinopsis: Sophie, o fetiţă de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor şi idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanţe. În vreme ce lumea adolescenţei se iveşte la orizont, Calum se luptă singur cu greutăţile vieţii din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanţă împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relaţiei lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoştea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul şi copleşitorul debut al lui Charlotte Wells.

Înainte de proiecţie, la ora 20:30, spectatorii mic şi mari se vor putea bucura de un spectacol de magie Teo Magic Show, cu îndrăgitul magician Teo.

  • Sâmbătă, 5 august – Nunţi, botezuri, înmormântări, 2022 (2022, România, r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Şerban Pavlu, Anca Sigartău. Detalii: comedie, 121 min.)

Sinopsis: Cum e să-ncerci să câştigi un milion de euro şi să te alegi cu un milion de belelele? Nu-ţi rămâne decât să începi să plăteşti poliţe la ocazii festive: nunţi, botezuri, înmormântări.

  • Duminică, 6 august – Est – Dittatura last minute (2020, Italia, r. Antonio Pisu, cu Lodo Guenzi, Jacopo Constantini. Detalii: comedie, 104 min.)

Sinopsis: În anul 1989, câteva săptămâni înainte de căderea zidului Berlinului, Pago, Rice şi Bibi vizitează Europa de Est în căutarea aventurii – o călătorie care le va schimba viaţa pentru totdeauna.

Înainte de proiecţiile de sâmbătă, 5 august, şi de duminică, 6 august, va avea loc câte un atelier de dezvoltare personală prin tehnici teatrale cu actriţa Lulu Trăsnea. În cadrul atelierului, copiii vor avea parte de jocuri teatrale interactive, prin care îşi vor dezvolta: atenţia, memoria, capacitatea de concentrare, abilitatea de a vorbi în public, dicţia. De asemenea, ei îşi vor explora creativitatea prin jocuri de imaginaţie.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, membru în reţeaua Europa Cinemas. Proiect finanţat de Primăria Municipiului Alexandria şi Co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, membru al reţelei Europa Cinemas.

FOTO: Caravana Metropolis – Cinema în aer liber

Caransebeș Poker Run- motoare, muzică și o cauză nobilă
Evenimente luni, 20 mai 2024, 15:00

Caransebeș Poker Run- motoare, muzică și o cauză nobilă

În parcarea Concordia Caransebeș, în perioada 24 – 26 mai veți avea parte de două zile pline de aventură, concerte, premii surpriză,...

Caransebeș Poker Run- motoare, muzică și o cauză nobilă
Bucharest Bonsai Show, în luna iunie
Evenimente luni, 20 mai 2024, 13:30

Bucharest Bonsai Show, în luna iunie

Peste 80 de bonsai, dar și workshopuri interactive vă așteaptă în perioada 14 – 16 iunie la Bucharest Bonsai Show. A IV-a ediție a...

Bucharest Bonsai Show, în luna iunie
Festivalul Internațional de Animație Gulliver, la Galați
Evenimente luni, 20 mai 2024, 08:34

Festivalul Internațional de Animație Gulliver, la Galați

Potrivit organizatorilor, programul include peste 20 de reprezentații remarcabile ale celor mai importante trupe de teatru din țară, alături de...

Festivalul Internațional de Animație Gulliver, la Galați
Crosul Național – Ziua Olimpică, pe 25 mai, la Brașov
Evenimente duminică, 19 mai 2024, 19:30

Crosul Național – Ziua Olimpică, pe 25 mai, la Brașov

Toți participanții vor primii tricou cu însemnele Zilei Olimpice, medalie și diplomă de participare, anunță Radio România Brașov FM. Pe 25...

Crosul Național – Ziua Olimpică, pe 25 mai, la Brașov
Evenimente duminică, 19 mai 2024, 15:30

Festival de film, în premieră, la Castelul Bran

„American Independent Film Festival”, ediția cu numărul opt, este organizat pentru prima oară în istoria festivalului la Castelul Bran,...

Festival de film, în premieră, la Castelul Bran
Evenimente duminică, 19 mai 2024, 12:43

Festivalul Narciselor, în comuna hunedoreană Sălaşu de Sus

Localnicii povestesc că primele narcise ar fi fost aduse în zonă de un olandez, în jurul anului 1900. Festivalul Narciselor are loc, în acest...

Festivalul Narciselor, în comuna hunedoreană Sălaşu de Sus
Evenimente duminică, 19 mai 2024, 09:30

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia

Iubitorii sportului sunt așteptați începând de luni (20 mai), până în luna octombrie, să practice tenis de câmp pe cele cinci terenuri de...

BRAȘOV: Se deschide un nou sezon de tenis de câmp, la complexul sportiv Olimpia
Evenimente sâmbătă, 18 mai 2024, 13:00

BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni

18, 25, 31 mai și 1 iunie sunt zilele în care brașovenii și turiștii sunt așteptați la târgurile volante, anunță Radio România Brașov...

BRAȘOV: 4 târguri volante, în următoarele două săptămâni