Ascultă Radio Vacanța Live

Biletele pentru Săptămâna Comediei, puse în vânzare

S-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele celei de-a 11-a ediții a Săptămânii Comediei, ce va avea loc la Brașov în perioada 1 – 7 iulie.

Biletele pentru Săptămâna Comediei, puse în vânzare

Articol de Anna Martina Piukovici, 21 mai 2024, 20:30

Eveniment de tradiție la Brașov, festivalul este programat în perioada 1-7 iulie, și va aduce pe scena Teatrului Sică Alexandrescu producții ale teatrelor de stat, dar și din zona independentă, din București, dar nu numai.

Festivalul este unul competițional și vor exista cinci premii, stabilite de un juriu din care, în acest an, fac parte nu doar critici și analiști de teatru, ci și regizori și scenografi.

Biletele pentru spectacolele de teatru au fost puse în vânzare pe www.biletebrasov.ro și, în funcție de categorie, costul lor este de 75 sau 85 de lei.

Festivalul mai include și o secțiune de film și una de teatru, concerte și spectacole în aer liber, pentru toată familia, în Cinema Astra, Parcul Nicolae Titulescu și Cartier Coresi.

Programul secțiunii de teatru, de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov:

Luni, 1 iulie, Theater Light Studio & Teatrul Total: Genul programului: Comedie, regia Răzvan Oprea (în afara competiției).

Festivalul va fi deschis de cea mai nouă premieră a Teatrului Total „Genul programului: Comedie”, de Jade Rose Parker, cu o distribuție impresionantă: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Oprea și Diana Stancu.

Avanpremiera spectacolului va avea loc pe 13 iunie, urmând să fie prezentată la Brașov pe 1 iulie.

Marți, 2 iulie, Teatrul Nottara: Ultima oră, regia Erwin Șimșensohn.

O comedie excelentă, o poveste demnă de un scenariu hollywoodian se construiește în jurul unei erori de tipografie ce naște o serie de încurcături, lupte de putere, dar și o mare iubire. Personaje memorabile într-o aventură cu final fericit!

Jurnalistul Horia Ghibuțiu, spunea despre spectacolul de la Nottara: „Succesul la public al unei comedii românești interbelice era oricum asigurat de savurosul text peren al lui Mihail Sebastian: impostura, jurnalismul ca afacere, universitarii cu capul în nori, presa în poziție de ghiocel, oamenii cu bani care schimbă miniștrii ca pe șosete erau și acum 91 de ani și sunt și azi specifice societății românești”.

Miercuri, 3 iulie, Teatrul de Comedie: A fi sau a nu fi, regia Vlad Massaci.

Spectacolul pus în scenă de către Vlad Massaci reprezintă inedita adaptare a unui film celebru al marelui cineast evreu-german refugiat din calea naziștilor la Hollywood, Ernst Lubitsch, din 1942, având-o pe Carole Lombard cap de afiș.

Este o comedie despre umanitatea din noi, dar și despre miza actorului atunci când se dezvăluie spectatorului, care la final își va pune, după cum speră apreciatul regizor de teatru român, aceeași întrebare hamletiană: a fi sau a nu fi (om)?

Joi, 4 iulie, Teatrul Metropolis: 30+, regia Alexandru Bogdan. 30+, cu titlul original Beautiful Bodies, este o comedie despre șase femei, toate în vârstă de peste 30 de ani și toate dezamăgite, într-un fel sau altul, de cum arată viețile lor.

Ce le alină pe fiecare e prietenia celorlalte. Căci atunci când nu ai o familie (sau când familia e sursa ta de nefericire), prietenii tăi sunt tot ce ai nevoie.

„Cred că un spectacol de teatru este reușit în măsura în care el comunică eficient cu publicul. În cazul nostru, această relație aproape se simte, este vie și imediată. Nu există invenții regizorale, situații de lumini complicate sau decor impresionant. Doar șase actrițe minunate care, timp de o oră și jumătate, vă vor purta printr-un carusel de emoții. Și ca în orice comedie care se respectă, râsul este garantat”, a spus Alexandru Bogdan, regizorul spectacolului 30+.

Vineri, 5 iulie, Teatrul Dramaturgilor Români: Interesul General, regia Andrei Huțuleac.

Așa cum aprecia Alina Epîngeac, membră a juriului festivalului timp de două ediții, „Interesul general e o comedie mai mult decât reuşită. E un spectacol inteligent, cu actori al căror talent transformă o poveste cu tovarăşi într-o joacă frumoasă, pe care o priveşti cu drag. Râzi, te bucuri, reţii replici, povesteşti prietenilor ce «mişto a fost la teatru». Emană pur şi simplu bucuria de a face această profesie, e jucat cu plăcere şi te molipseşti şi tu de o stare de bine. Nu ridici nicio sprânceană întru înţelegere la nicio trimitere elitistă. Nu se emit pretenţii, nu e un experiment, nu e o inovaţie – e (doar) teatru de calitate”.

Sâmbătă, 6 iulie, Teatrul Bulandra: Family.exe, regia Mimi Brănescu.

Family.exe este o dramedie provocatoare și surprinzătoare despre vulnerabilitate și traume de familie. Frumusețea textului care stă la baza spectacolului – unul inteligent și spumos, demn continuator al teatrului satiric românesc – e sporită de faptul că lasă loc liber interpretărilor.

În distribuția spectacolului prezentat de Teatrul Bulandra îi regăsim pe Gheorghe Ifrim, Andi Vasluianu, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculiță, Cornel Scripcaru și Lucian Ifrim.

Duminică, 7 iulie, Teatrul Național Timisoara: Romanian Psycho, textul, regia artistică și interpretarea Florin Piersic Jr. (în afara competiției).

Florin Piersic Jr. se întoarce la tripla ipostază, de dramaturg, regizor și interpret, în comedia Romanian Psycho.

Îndrăgitul actor al Teatrului Național construiește, cu inteligența, cu umorul și cu verva care îi sunt proprii, ceea ce se numește științific „safe space”, spațiul de siguranță al cărui destinatar este personajul necunoscut care poate lua chipul fiecărui spectator în parte.

Conform tradiției, un juriu alcătuit din cinci profesioniști cu expertiză în arta dramaturgică, respectiv: Maria Zărnescu (teatrolog și critic de teatru), Bianca Veșteman (scenograf și ilustrator), Horia Suru (regizor), Dan Cogălniceanu (actor și manager al Teatrului „Sică Alexandrescu”) și Ioan Big (scriitor, jurnalist și analist Pop Culture), va acorda 5 premii: Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Regie și Premiul Juriului.

CONSTANȚA: Expoziția „Salonul de Vară”, inaugurată luna aceasta
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 17:00

CONSTANȚA: Expoziția „Salonul de Vară”, inaugurată luna aceasta

Vizitatorii sunt așteptați până la începutul lunii septembrie. Expoziția de arte vizuale „Salonul de Vară” va fi găzduită până pe 3...

CONSTANȚA: Expoziția „Salonul de Vară”, inaugurată luna aceasta
Spectacol grandios în aer liber susținut de cei 3 Tenori ieșeni
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 15:30

Spectacol grandios în aer liber susținut de cei 3 Tenori ieșeni

Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 20:00, Ateneul Național din Iași vă invită la Gala de Închidere a Stagiunii 2023-2024, ce va avea loc în...

Spectacol grandios în aer liber susținut de cei 3 Tenori ieșeni
Festivalul Plăcintelor, la Techirghiol
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 12:30

Festivalul Plăcintelor, la Techirghiol

La Techirghiol, Festivalul Plăcintelor vă așteaptă, în weekend, cu delicii culinare și muzică tradițională. Primăria Techirghiol și UDTR...

Festivalul Plăcintelor, la Techirghiol
Încep Zilele Orașului Râșnov
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 12:17

Încep Zilele Orașului Râșnov

Tot la Râșnov are loc Festivalul Național Ecvestru, ajuns anul acesta la a 21-a ediție. Astăzi încep ”Zilele Orașului Râșnov”....

Încep Zilele Orașului Râșnov
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 11:00

Au început înscrierile la Cotroceni Summer School

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitați să participe la ateliere creative de educație pentru patrimoniu. Muzeul Național...

Au început înscrierile la Cotroceni Summer School
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 10:29

Cei 3 Tenori ieșeni, într-un spectacol grandios la final de stagiune a Ateneului

Evenimenul va avea loc în Grădina Publică Palas. Ateneul Național din Iași invită publicul, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 20:00, la Gala de...

Cei 3 Tenori ieșeni, într-un spectacol grandios la final de stagiune a Ateneului
Evenimente vineri, 12 iulie 2024, 08:30

BUCUREȘTI: Vara Verde, în Parcul Natural Văcăreşti

Administrația Parcului Național Văcărești propune o serie de evenimente și în această vară în cadrul proiectului „Vara Verde în...

BUCUREȘTI: Vara Verde, în Parcul Natural Văcăreşti
Evenimente joi, 11 iulie 2024, 18:30

BUCUREȘTI: Casa Filipescu-Cesianu găzduiește Weekend Sessions

Pe 13 și 14 iulie, bucureștenii sunt invitați la Festivalul Artpulse, unde se vor bucura de spectacole, ateliere pentru copii, expoziții și...

BUCUREȘTI: Casa Filipescu-Cesianu găzduiește Weekend Sessions