DISTRIBUIȚI

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul rănit în urma accidentului aviatic care a avut loc în data de 12 iunie în zona localității Nazarcea, județul Constanța, a fost transferat în Centrul de asistență medicală multidisciplinară pentru militarii răniți în teatrele de operații, pentru continuarea tratamentului de specialitate și a procesului de recuperare neuro-motorie și kinetoterapie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, pacientul este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical și neurologic și continuă tratamentul pentru profilaxia durerii și a ulcerului de stres, corticoterapie și antibioterapie.

Totodată, gradul de motricitate și sensibilitatea la nivelul membrelor inferioare înregistrează, zilnic, un progres semnificativ, arată reprezentanții spitalului.

Pilotul beneficiază de consiliere psihologică și are suportul familiei.

Un avion MiG 21 Lancer, al Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit, pe 12 iunie, în apropiere de Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”. Pilotul Adrian Stancu a reușit să se catapulteze.

El a fost adus la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”. În urma investigațiilor clinice și paraclinice efectuate diagnosticul a fost de politraumatism prin catapultare, traumatism vertebral în zona lombară cu tasare corp vertebral T4 și L1, cu deplasare de fragmente osoase care comprimă canalul medular și determină parapareză, contuzie minoră toracică, cu pleurezie minimă, bilateral cu microrevărsat lichidian bilateral, contuzie cerebrală minoră, fractură de calcaneu.

Pe 13 iunie, pacientul a suferit o intervenție neurochirurgicală de fixare a coloanei cu 8 șuruburi de titan, operație care a decurs fără incidente și cu evoluție post-operatorie favorabilă, fără complicații.

Discuții

comments