DISTRIBUIȚI

Guitar Conversations – dialog între doi chitarişti: Gyarfas Istvan şi Alex Man, este ceea ce propune Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor şi cei doi invitaţi speciali, în concertul programat joi, 28 noiembrie (ora 19:00), la Sala Radio.

O seară de jazz cu un duo româno-maghiar de chitarişti ce propune „conversaţii muzicale puternic ancorate în tradiţia chitarei de jazz, de la bebop-ul timpuriu al lui Charlie Christian, trecând prin hardbop à la Wess Montgomery sau postbop, aducând în oarecare măsură şi elemente din muzica de astăzi”, după cum au declarat cei doi solişti invitaţi. Evenimentul este prezentat de Ştefan Naftanailă, realizator Radio România Cultural.

Gyarfas Istvan este unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti maghiari (votat de mai multe ori chitaristul anului în Ungaria), cu o bogată activitate muzicală atât ca interpret, cât şi în calitate de dascăl, muzicianul fiind bine cunoscut de melomanii români în urma numeroaselor apariţii pe scenele festivalurilor şi cluburilor din România.

Alex Man este un foarte apreciat şi activ chitarist de jazz, recunoscut ca unul dintre cei mai solicitaţi acompaniatori, în acelaşi timp implicat în activitatea didactică. Este cadru didactic asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi susţine diverse workshop-uri pe teme variate în tabere de muzică improvizată şi jazz, pregătind generaţia viitoare de instrumentişti.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Redactor online – Doina Sîrbu