DISTRIBUIȚI

RowmaniaFEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle revine la Tulcea între 30 august și 1 septembrie 2019, pentru al nouălea an consecutiv.

Festivalul debutează cu o paradă de ambarcațiuni pe Dunăre. Participă, pe lângă Ivan Patzaichin, oficialitățile municipiului Tulcea, secretarul de stat coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – László Borbély, precum și secretarul de stat și șeful Departamentului de Relații Diplomatice de la Ministerul de Externe al Ungariei – Iglói Nagy István și Murányi Gergely.

Pe lângă concursurile de vâslit, ateliere și proiecții de film, nu lipsesc concertele Rock’n’Row, susținute de Phoenix, Cargo, The Kryptonite Sparks, Haraszti Ádám Projekt și trupa „Am fost la munte și mi-a plăcut“.

Printre noutăți se numără prezența pe faleza Festivalului a unei mese de teqball, oferită de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București. Au loc meciuri demonstrative, iar publicul poate învăța să practice acest sport nou, foarte spectaculos, originar din Ungaria.

Duminică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează Conferința Națională „Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”.

Anul acesta toate acțiunile noastre stau semnul AUR-ului, pentru că vrem să discutăm apăsat și aplicat despre «râurile noastre toate», despre Apele Unite ale României – AUR. Un râu sănătos, curat, îngrijit și, până la urmă, iubit de locuitori aduce bucurie tuturor, aduce prosperitate și contribuie la identitatea localității”, a declarat Ivan Patzaichin. 

Programul integral al RowmaniaFEST este disponibil pe site-ul evenimentului.