DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru turiștii care nu și-au permis să vină la mare în vârf de sezon. Începând de ieri, tarifele practicate de hotelierii de pe litoral au scăzut, iar vremea este încă frumoasă și potrivită pentru plajă.

Președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, în dialog cu Bogdan Comșa:

Vara este pe sfârșite, tarifele hotelierilor se vor ajusta în consecință. La ce să se aștepte turiștii? Ce le pregătiți?

Nicolae Bucovală – Încep tarifele să se ducă în jos, în prima fază cu 25 – 30%, iar, începând cu data de 3 septembrie avem tarife accesibile pentru toți cei care doresc să vină la mare. Aici discutăm de 200 de lei la un hotel de 3 stele camera, pentru 2 persoane, cu mic dejun inclus. Tarifele încep să scadă, până la închiderea sezonului, undeva pe 20 – 30 septembrie, în funcție de gradul de ocupare al fiecărui hotel și de contractele pe care le-a făcut în primăvară.

Ce le spuneți celor care ar fi îngrijorați că această reducere va atrage și o scădere a serviciilor oferite?

Nicolae Bucovală – Sub nicio formă! Serviciile nu scad. Au aceleași servicii care le-au avut și cei care au venit în vârf de sezon. Sunt hotelieri care oferă tariful ăsta, șezlonguri gratuite pe plajă, barurile deschise pe plajă. Nu se schimbă nimic din lista de meniu, nici nu crește, nici nu scade, deci, nu se schimbă absolut nimic. Dacă ne referim pe zona hotelieră, li se schimbă prosoapele zilnic, la cerere, când doresc, de două ori pe zi, sau, dacă ne referim la zona de cearceafuri, pilote, ș.a.m.d., după lege ar trebui să le schimbăm la 3 zile dar noi, de regulă, le schimbăm și la cerere. Serviciile rămân absolut neatinse. Să nu-și facă niciun fel de probleme.

Realizator interviu – Bogdan Comșa / Redactor online – Liviu Predescu / Foto – Arhivă