DISTRIBUIȚI

Un munte de premii și o mare de emoții. La această ediție a Târgului Gaudeamus au fost zile frumoase, expozanți pregătiți, cititori interesați, dar și cumpărători dornici de achiziții. Și a mai fost ceva. A existat solidaritate. Dana Malciu a aflat mai multe despre acest aspect, chiar de la coordonatorul Târgului, Connie Chifor.

Connie Chifor – De fiecare dată, la Târgurile Gaudeamus Radio România, surprizele sunt la standuri. Întotdeauna găsim cele mai noi apariții editoriale și de multe ori la niște prețuri surprinzătoare.

Câte cărți ți-ai luat?

Connie Chifor – Eu mi-am luat vreo 10. Nu mă pot abține. E greu când stai toată ziua printre atâtea cărți.

Care a fost cel mai frumos moment din cadrul Târgului?

Connie Chifor – Unul poate un pic atipic. Și anume, momentul în care furtuna a obligat foarte mulți oameni să se retragă în cort și a trebuit să luăm rapid niște măsuri de siguranță. Faptul că oamenii, atât expozanții, cât și vizitatorii au fost alături de noi din primele clipe, a fost o solidaritate excepțională. A fost un moment de neuitat, un pic alarmant, evident, pentru că toți cei dinăuntru erau în grija noastră, dar a fost un moment de solidaritate cum rar am simțit până acum.

Au fost acordate premii substanțiale: invitații, tablete, eBook Reader. Tombola Gaudeamus s-a oprit la Mihaela Cioată, aceasta câștigând un zbor de 30 de minute cu avionul deasupra litoralului. Cea de-a XI-a ediție a Târgului Gaudeamus Radio România a fost organizată de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, fiind sub semnul Anului Cărții în România. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 1 – 5 august, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia.

redactor – Dana Malciu / redactor online – Doina Sîrbu / foto – Alexandru Dolea