DISTRIBUIȚI

Chiar dacă turiştii nu sunt foarte interesaţi de religie, cea mai vândută carte de spiritualitate vândută de Editura Ari, la Târgul Gaudeamus Litoral 2019 este „Secretele Bibliei”, a prof.dr.Michael Laitman, spune Teodor Velt. Despre acest volum i-a vorbit și Lilianei Fustanela.

Teodor Velt – „Secretele Bibliei” este ceva extraordinar pentru oamenii care au credință, care au religie, care au auzit de Biblie, carte eternă și doresc să o înțeleagă, s-o pătrundă până în profunzimile ei, până la capăt, aș spune. Să înțelegem cum a proiectat Dumnezeu – Creatorul această lume. Structura ei, ce semnificație au toate numele din Biblie, cele șase zile ale Creației. Marele secret este că toate personajele biblice sunt, practic, în interiorul nostru, fac parte din sufletul nostru, din structura noastră spirituală, sufletească și este esențial ca la un moment dat în viața noastră să înțelegem, de fapt, despre ce este Biblia cu adevărat, la nivelul cel mai profund. Acum suntem într-un stadiu destul de superficial, înțelegem suficient, cât avem nevoie acum, dar bucuria cea mai mare e să pătrundem aceste taine până la capăt. Așa că, vă așteptăm cu drag! Cine dorește, avem o conferință la Constanța, luni la ora 6.00 după amiază, la librăria Dorian Gray, pe buevardul Ferdinand, numărul 24.

S-au arătat turiștii interesați de cărțile religioase?

Teodor Velt – În primul rând trebuie să fac o mică corecție! Nu sunt cărți religioase! Sunt cărți de spiritualitate! Este vorba de înțelepciunea Cabala, este nivelul cel mai profund de înțelegere a Bibliei și esența spiritualității. Este la rădăcina religiilor, a filozofiilor, a științelor și deci este o știință și o înțelepciune. Să nu credem că este o religie. Da, oamenii sunt interesați, însă, într-adevăr este o minoritate! Majoritatea oamenilor vin să se distreze! Unii dintre ei au și această căutare sufletească, spirituală, în interiorul nostru.

Care a fost cartea cea mai vândută?

Tedor Velt – Într-adevăr, asta a fost! Este și ultima apariție editorială! Este o mare revelație pentru noi să putem oferi aceste coduri ale Bibliei, ale Cărții Eterne, s-o putem înțelege și credem că este o mare bucurie pentru toți cei care aparțin unei religii, unui cult religios, nu contează care ar fi sau au Credință în Dumnezeu, care caută în spiritualitate.

realizator interviu – Liliana Fustanela / redactor online – Liviu Predescu  / foto – Alexandru Dolea