DISTRIBUIȚI

Între 8 și 11 august, la Muzeul de Artă din Constanța, are loc singurul eveniment care este o incursiune printre cele mai spectaculoase şi rare comori ale naturii – Mineral Expo Constanța 2019, expoziţia de cristale, bijuterii din pietre prețioase și semipreţioase.

Astfel, Muzeul de Artă din Constanța devine gazda ideală pentru colecția ”SKY, SEA, SUN, SAND”, recunoscută ca fiind o perfecțiune din adâncul pamântului, de peste 300 de carate.

Colecția este formată din:

– SKY Un set de trei topaze, cumulând 92 de carate, clasificate cu tăietura de tip “Asscher”, culoare albastru intens;

– SEA Acvamarin de 60 de carate, culoare albastru deschis, taietură “Marquise”;

– SUN Citrin imperial, tăietură “Baguette” , 101 carate, culoare galben;

– SAND Topaz auriu, 54 carate, tăietura “Radiant”.

Totodată, în cele patru zile ale evenimentului, vizitatorii pot admira trei eșantioane deosebite de celestină în formă brută, aduse special pentru eveniment din Madagascar, depozitul Sakoany, provincia Mahajanga. Acestea au o greutate de peste 70 de kilograme, cristale albastre și albe de dimensiuni impresionante, fluorescente în lumină ultravioletă. Celestina este piatra despre care cristaloterapeuții confirmă conducerea către o stare de pace interioară infinită, fapt care poate fi experimentat în cadrul Mineral Expo Constanța 2019, prin concentrare și atingerea eșantioanelor.

Accesul publicului are loc în intervalul orar 10.00-19.00 în regim de gratuitate, iar experiența poate fi completată cu achiziționarea de cristale în forma brută, bijuterii cu rubine, safire, smaralde, ametiste şi opale, aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii de către cei 20 de expozanți, prezenți la eveniment.

Foto – mineralexpo