DISTRIBUIȚI

Ropote de aplauze la concertul aniversar al Yunus Emre Enstitüsü, care a avut loc marți 30 iulie 2019 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța.

Orchestra de Muzică Populară „Kazahstan Tattimbet” și soliștii din lumea turcică, dar și Ansamblul de dans „Akku” au ridicat publicul în picioare, iar spectatorii, tineri şi mai puțin tineri, s-au bucurat de muzică.

Discursul de deschidere a fost susținut de doamna Seher Korucu, Director al Yunus Emre Enstitüsü Constanța: „Yunus Emre Enstitüsü, prin cele 58 de Centre Culturale Turce deschise în 48 de țări, a avut ca obiectiv să promoveze Turcia și bogățiile sale prin intermediul tuturor evenimentelor și colaborărilor organizate într-o mare varietate de domenii, precum cultură, artă, sport, literatură, muzică, gastronomie, cinema și limba turcă. Ne aflăm astăzi aici pentru a sărbători împreună emoția acestor ultimi 10 ani, emoție care a trecut de la o limbă la alta, de la suflet la suflet. Noi, ca parte a familiei Yunus Emre Enstitüsü la București și Constanța, suntem mândri să transmitem bogăția culturală a Turciei, țării noastre soră și prietenă, România, și suntem bucuroși că poporul român ne-a arătat prietenie și apropiere în urma efortului nostru de a scoate la iveală valorile comune între cele două culturi.

Mulțumesc și sunt profund recunoscătoare Organizației Internaționale a Culturii Turce (TÜRKSOY), artiștilor nostri din Orchestra  de Muzică Populare „Kazahstan Tattimbet”, Ambasadei Republicii Turcia la București, Ambasadei Azerbaijan în România, Ambasadei Kazahstan în România, Ambasadei Turcmenistan în România, Anadolu Automobil Rom, Uniunii Democratice a Tătarilor Turco-Musulmani din România,  Uniunii Democrate Turce din România și Radyo T, pentru colaborarea și sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment deosebit. Cu deosebit respect, vă urez tuturor audiție plăcută!”

Orchestra de Muzică Populară „Kazahstan Tattimbet” și soliștii din lumea turcica au încântat publicul cu un concert extraordinar. Orchestra a ridicat publicul constănțean în picioare cu piesa „Ciocârlia”.

redactor online – Doina Sîrbu / foto – Yunus Emre Enstitusu Constanța