DISTRIBUIȚI

Vama Veche este împărțită în două districte, diametral opuse. Dacă spre sud găsim hoteluri și pensiuni moderne, cu termopane, piscine și prețuri ca la Mamaia, în extremitatea nordică a localității, in zona Cherhana, pe plajă încă sunt corturi, se face nudism, iar deasupra falezei este un parc de rulote, în care este prezent spiritul Vămii de altădată.

În partea ei modernă, Vama Veche arată ca o stațiune exclusivistă, unde poți face chiar și scuba diving. Dimineața este cea mai bună perioadă a zilei pentru scufundări. Turiștii vin și din alte stațiuni pentru a explora adâncurile mării. „Noi stăm în 2 Mai, dar venim aici special pentru scufundări. E frumos, bănuiesc că și prețurile sunt acceptabile atâta timp cât e atâta lume. Probabil că cine vine de mulți ani în Vamă, s-au obișnuit și, indiferent de prețuri, alege aceeași destinație“, ne spune o familie de turiști.

În partea de nord a stațiunii a mai rămas o parte boemă – cu rulote, corturi și oameni care vin aici de-o viață. „De 40 de ani și mai bine venim aici. Am îmbătrânit noi! Ce era acum 40 de ani, nu e acum…“, exclamă un nostalgic.

În zonă a mai rămas o porțiună mica de corturi, la fel ca în vremurile care au consacrat Vama! „Când ești tânăr e foarte bine, când îmbătrânești te dor oasele puțin, ai nevoie de mai mult confort! Dar noi am rămas fideli zonei“, ne spune un vamaiot.

În concluzie, Vama are de toate pentru toți. Nu rămâne decât să vă convingeți singuri!

Realizator – Cecilia Pătrăhău / Redactor online – Liviu Predescu