DISTRIBUIȚI

Cu tradiție spirituală complexă, yoga (învățătura eliberării) are o vechime de peste 5.000 de ani și este o uniune între corp, minte și conștiință.

Să faci yoga nu înseamnă doar să faci exerciții fizice, ci să îți revigorezi mintea și sufletul.Este cea mai bună investiție pe care o poți face pentru tine și starea ta de bine.

Ne convinge de acest lucru Mihaela Bălăceanu, profesor de yoga, în dialog cu Larisa Calistru:

„Avem câteva luni pe an în care putem face asanele, exercițiile de yoga în aer liber. Se țin atât dimineața cât și seara pe plajă. De ce pe plajă? Pentru că ne ajută să direcționăm mai ușor atenția asupra noastră și a corpului nostru, ne ajută mai ușor psihicul, ne ajută să creștem capacitatea de concentrare. Lucrăm atât la nivel fizic cât și la nivel subtil. La nivel fizic, fiecare exercițiu lucrează organele interne, energizând corpul și creerul iar la nivel subtil lucrează asupra emoțiilor și a gândurilor înregistrate la nivelul creerului și al corpului nostru fizic. Orele se țin la 6 dimineața(în anumite zile ale săptămânii), iar seara – în jurul orelor 19-20. Tot pe plajă facem și exerciții de respirație specific yoghine, ele ne ajută să asimilăm mai bine în organism aerosolii, acele particule de apă bogate în vitamine și minertale care se formează în zona de spargere a valurilor.”

Mihaela Bălăceanu ne recomandă și alte posibilități de a face mișcare:
„Orice activitate în aer liber stimulează serotonina, hormonul fericirii și are un impact asupra corpului nostru atât la nivel fizic cât și asupra creerului, ne mai scoate puțin din rutina zilnică și din activitatea noastră și ne ajută să ne deconectăm. Ca alte activități recomand alergarea(în principiu ar trebui efectuată dimineața, la ora 6 sau 7, ca să beneficiem de aerosoli), mersul pe jos de minimum 30 de minute ne relaxează, putem face scufundări, ciclism, sunt activități de volei care se fac pe plajă, ne putem bucura de mare prin înot. Acum depinde de fiecare ce activitate preferă.Putem începe de la un tenis pe plajă până la… fotbal. Pentru bărbați!”

Redactor – Larisa Calistru