DISTRIBUIȚI

Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia ar putea fi reabilitat în câteva luni. Care sunt condițiile pentru ca acesta să fie reparat și redat turiștilor, cât ar costa reabilitarea lui și în ce stadiu se află proiectul, aflăm din interviul realizat de Dana Malciu cu vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz.

Claudiu Palaz – Studiul este deja depus la Consiliul Județean, urmând să fie verificat de către specialiști și demarate celelalte proceduri privind scoaterea lui de la proiectare și la execuție. Este un proiect în care s-a păstrat vechiul design din perioada în care el a fost construit, folosindu-se materiale similare. Nicidecum nu s-a mers pe materiale moderne care ar putea să-i schimbe aspectul inițial pe care l-a avut teatrul. Sunt două variante pentru el, unul cu copertină și unul fără copertină. Rămâne să vedem care dintre cele două soluții sunt agreate de comisie și implicit de către consilieri.

Deci va fi supus aprobării Consiliului Județean! Când?

Claudiu Palaz – După ce se va face verificarea. Maxim într-o lună de zile, poate și mai repede.

Și o valoare?

Claudiu Palaz – Fără copertină este până într-un milion de euro, cu copertină ajunge la 3 milioane de euro. De-asta, din punctul meu de vedere, nu agreez varianta copertină. Nu că n-ar fi utilă, dar mie mi se pare…Nu se mai pot pune copertinele vechi, cum erau înainte!

Un termen de execuție?

Claudiu Palaz – Eu cred că proiectul în maxim 5 luni, 6 luni de zile poate fi finalizat. Mai e varianta în care Ministrul Culturii s-a lăudat că ar putea să aloce fonduri, vreau să o văd și pe aceea. Pe mine nu mă interesează, eu vreau să fac proiectul. De unde vin fondurile, contează mai puțin.

realizator interviu – Dana Malciu / redactor online – Liviu Predescu