DISTRIBUIȚI

Prima ediție a evenimentului aviatic „Black Sea Air Show” are loc astăzi, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

În cadrul evenimentului participă piloții de la Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, Regional Air Services, dar și aeronave italiene și americane. În total, sunt două ore și jumătate de demonstrații susținute de aeronave civile și alte două ore de show al aeronavelor militare din România, SUA și Italia.

Black Sea Air Show

Prima ediție a evenimentului aviatic „Black Sea Air Show” are loc astăzi pe Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” din Constanța!#stiri #radioconstanta #BlackSeaAirShow

Publicată de Radio Constanta pe Sâmbătă, 13 iulie 2019

Show-ul a început la ora 12:30. „Evoluează piloți acrobați de la Aeroclubul României, de la Baza Aeriană 86 – Borcea, de la Școala Superioară de Aviație Civilă, cei de la Regional Air Services de la Tuzla și elicoptere americane, dar și Italian Air Forces, partenerii italieni care se alătură show-ului nostru. O primă ediție în care avem parteneriat și cu Forțele Navale Române, începem în forță cu Fanfara Marinei Române și jocuri marinărești, dar trecem repede la show-ul de aviație pe care îl așteaptă foarte mulți, pe litoral, la Constanța“, a declarat Corina Marin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Parada mașinilor de epocă la Black Sea Air Show

Publicată de Radio Constanta pe Sâmbătă, 13 iulie 2019

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Aeroportului MIhail Kogălniceanu, sunt aproximativ 10.000 de spectatori care au venit pentru a se bucura de show-ul aviatic, dar și de expoziția de aeronave și de parada mașinilor de epocă.

Turiștii, dar și constănțenii prezenți la eveniment au venit cu scaune, umbrele și sticle de apă, astfel încât să poată urmări acest spectacol aviatic până la final.

„Vremea ne-a ajutat, chiar dacă a fost puțină turbulență, dar cred că a fost un miting reușit pentru noi, au fost foarte mulți oameni jos,  foarte mulți entuziaști care ne făceau cu mâna. Pentru noi a fost un ușor antrenament, urmează BIAS, demonstrația aeriană de la Băneasa, în august, și apoi plecăm la competițiile internaționale, unde reprezentăm România“, a declarat George Rotaru, director general AEROCLUB ROMÂNIA.

În zona de expoziție au fost aduse mașini speciale de intervenție, elicoptere, avioane. Copiii sunt atrași în special de mașinile de intervenție, pentru că li se permite accesul în interior.

Pentru spectatori, a fost creată o zonă de parcare de 900 de locuri, iar Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța efectuează curse gratuite pe ruta Constanța – Mihail Kogălniceanu.

 

Foto/Video: Adelina Tocitu