DISTRIBUIȚI

20 de artiști și colecționari din toată țara oferă spre vânzare o gamă foarte variată de obiecte de artă, bijuterii de epocă, handmade, viniluri, colecții și antichități din toate colțurile lumii, la Târgul de Artă și Antichități „Constanța Revival”.

Și în această vară iubitorii de artă și colecționarii sunt așteptați în Piața Ovidiu la cea de-a IV-a ediție a Târgului de Artă și Antichități. În premieră pentru Constanța s-a organizat un stand cu profil etnografic, din care pot fi achiziționate ii vechi și alte accesorii de port tradițional românesc și două standuri cu obiecte handmade realizate de artiștii locali. Anca Neagu, organizator.

„Avem o colecție impresionantă de ii, cele 4 timone de început de secol XX, olandeze. Avem obiecte decorative vechi, sfeșnice, argintărie, bijuterii vechi din perioada Victoriană, stiluri Art Nouveau, Art Deco!“, spune Anca Neagu, organizator.

„De regulă urmăresc site-ul Art Antique, după care vin la fața locului să cumpăr. Pentru lucruri de valoare prețurile sunt în regulă“, spune o vizitatoare.

Acum pensionar, Vasile Oprea, din Craiova, colecționează obiecte de la vârsta de 9 ani! „Antichități din toată Europa. Marea majoritate a țărilor mari din Europa am colindat și ceea ce mi-a plăcut, am cumpărat. Am adus la târg tablouri, statuete, corăbii vechi, alămuri multe, sfeșnice, pipe, servicii de cafea, alpaca care este placată cu argint“, ne-a spus Vasile Oprea.

Gabriel Constantinescu din București a adus la târg discuri din vinil. „Au început să se caute de ceva vreme. Față de cd, copiii au început să asculte muzică pe vinil“, spune colecționarul.

Vizitatorii sunt atrași de obiectele din bronz, cuțite vechi, decorații, numismatică. „Suntem pe litoral cu familia și știam de târg și am ținut morțiș să ajungem și aici. Sunt interesat de discurile de vinil. Pentru audiofili sunetul este mult mai cald. În plus, ca orice lucru care este pe cale de dispariție, te tentează să-l colecționezi“, a spus un vizitator din Piatra Neamț.

Pe parcursul târgului, cu sprijinul artizanilor din Asociația Etniilor Meșteșugărești vor fi organizate mai multe ateliere. „Încercăm să readucem plăcerea de a iubi arta manuală, pentru că, din păcate, s-a cam dus. Încercăm să facem și un mic atelier pentru cei mici, să simtă exact când metalul este lovit, când este încâlzit. Orice obiect manual are ceva din sufletul meșterului și astea trebuie să le iubim, să le păstrăm și să le apreciem“, ne-a declarat Ionel Dumitru.

Realizator interviu – Aura Mierluș / Redactor online – Liviu Predescu / Foto – Aurelia Mierluș