DISTRIBUIȚI

Black Sea Air Show este evenimentul aviatic al anului pe Litoral, a cărui primă ediție se va derula pe 13 iulie, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța. Radio Vacanța este partener media al evenimentului.

Astăzi, au fost făcute publice programul final și detaliile de organizare a show-ului la care participă piloții de la Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, Regional Air Services, dar și aeronave italiene și americane. Vor fi două ore și jumătate de demonstrații susținute de aeronave civile și alte două ore de show al aeronavelor militare din România, SUA și Italia.

„Vor evolua piloți acrobați de la aeroclubul României, de la Baza Aeriană 86 – Borcea, de la Școala Superioară de Aviație Civilă, cei de la Regional Air Services de la Tuzla și elicoptere americane, dar și Italian Air Forces, partenerii italieni care se alătură show-ului nostru. O primă ediție în care avem parteneriat și cu Forțele Navale Române, începem în forță cu Fanfara Marinei Române și jocuri marinărești, dar trecem repede la show-ul de aviație pe care îl așteaptă foarte mulți, pe litoral, la Constanța“, a declarat Corina Marin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Show-ul oficial începe la ora 12:30, iar accesul publicului este permis începând cu ora 10:30.

Directorul Aeroportului, Bogdan Artagea, a precizat că, pentru spectatori, a fost creată o zonă de parcare de 900 de locuri. Transportatorul de pe ruta Constanța – Mihail Kogălniceanu va dubla, în ziua show-ului aviatic, numărul curselor de pe traseu, iar reprezentanții aeoportului au declarat că poartă discuții și cu reprezentanții RATC Constanța, astfel încât să existe cât mai multe opțiuni de transport în ziua show-ului.

La întâlnirea în cadrul căreia au fost prezentate detaliile show-ului aviatic au participat și producători și regizori din industria internațională a filmului, pentru a decide dacă Mamaia poate face parte din scenariul unui film de acțiune. Este vorba despre Alain Depardieu, fratele actorului Gerard Depardieu, regizorul filmului și Eduard Irimia, care dorește sa includă o serie de locatii si evenimente de pe litoralul romanesc în filmul ce va fi realizat, pentru a promova România.

„Este foarte posibil ca fratele meu să joace în acest film, se va decide după ce vor evalua scenariul final. Sunt pentru prima dată la Constanța, am fost întâmpinat ca un rege, este formidabil, sunt extrem de încântat să întâlnesc oameni atât de calzi și de primitori“, a declarat Alain Depardieu.

Redactor: Cristina Iliuță / Foto: Cristina Iliuță