DISTRIBUIȚI

Cea de-a treia ediție a festivalului Neversea începe astăzi la Constanța. Fanii pot deja să-și realizeze check-in-ul online. Una dintre noutățile din acest an este opțiunea de transfer a biletului. Pentru realizarea transferului, posesorul inițial va trebui să completeze datele persoanei care va primi biletul și să se asigure că acesta ajunge în posesia persoanei către care dorește să îl transfere.

Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

Despre noutățile acestei ediții ne-a vorbit Bogdan Buta, manager festival Neverse-Untold.

„Scena principală este mai înaltă, mai mare, cu mai multă producție, deci în fiecare an încercăm să ne autodepășim. Zone întregi sunt schimbate, am adus un concept care a prins foarte bine în București, numit Nostalgia, care e un gen de petreceri în genul cărora pe care le aveam în anii 90, avem artiști în premieră în România…“, a spus Bogdan Buta.

Organizarea unui astfel de eveniment a generat provocări. „În primul an, pe lângă faptul că a trebuit să schimbăm locația, o foarte mare provocare a fost să învățăm ceea ce presupune construcția unui mic orășel pe nisip. E clar mult mai provocator decât undeva unde ai deja toată infrastructura existentă“, a mai spus Bogdan Buta.

Peste 200 de artiști vor susține concerte pe scenele amenajate în interiorul festivalului. Ioana Chereji, PR manager Neversea -Untold, a vorbit despre pretențiile lor. „Sean Paul își dorește o ceapă, n-a specificat de ce, pentru ce și nici ce fel de ceapă – albă, roșie, de apă, verde sau de alte nuanțe, așadar îi vom pregăti toate felurile de ceapă pe care le avem în România. Jessie J își dorește atât în camera de hotel, cât și în backstage un table make-up room, cu personal, bineînțeles, Steva Aoki își dorește cele 12 torturi, pe care să le arunce în public. Aici el ne trimite chiar și o rețetă pe care trebuie să o respectăm, iar înainte de festival noi chiar încercăm aceste torturi pe unul dintre colegii noștri, facem un video și îl trimitem să vadă că frișca se lovește de față, iar colegul nostru n-a pățit nimic. În rest, își doresc băuturi mai deosebite, care nu se găsesc în Românbia, cer anumite tipuri de autoturisme, mașini de lux, în general, apărute în 2018 – 2019, dacă se poate. Flori de anumite culori pe care și le doresc în backstage, jocuri video să se relaxeze înainte să urce pe scenă. Sunt cazați la hoteluri de patru și cinci stele, unii dintre ei vor sta și în București, dar în general cei mari vin înainte de show-uri și pleacă imediat după, pentru că au avioane private, unii dintre ei“, a spus Ioana Chereji.

Bugetul festivalului de anul acesta este de 9 milioane de euro.

Redactor: Adelina Tocitu / Foto: facebook.com/Neversea