DISTRIBUIȚI

Vă surâde ideea unei plimbări cu barca în largul mării, unde puteți admira delfinii? Dacă răspunsul este afirmativ, să știți că astfel de expediții au ca punct de plecare Portul Turistic Tomis. Invitația vine din partea lui Daniel Popescu, proprietar de ambarcațiune, care în anii trecuți a avut la bord vedete precum Leonard Doroftei și Ciprian Marica.

Larisa Calistru, în dialog cu Daniel Popescu.

„Sunt mulțumit de ceea ce fac vara, am o ambarcațiune de 20 de locuri. E al șaselea an de activitate și ai o satisfacție când mulțumești turiștii. Chiar și localnicii vin și se plimbă cu ambarcațiunea noastră.O atracție foarte mare este apariția delfinilor în larg, în anumite zile. Una e să îi vezi la Delfinariu, alta în libertate.”

Care este traseul?

Plecăm zilnic din Portul Tomis , dacă vremea ne este prielnică și marea ne ajută.La noi o cursă durează 20-30 de minute, prețul este de 15 lei pentru un adult și 10 lei pentru copii. Avem turiști care ne contactează și în privat, își fac rezervări pentru curse de 2-3 ore pe mare, mergem către anumite puncte turistice mai îndepărtate, ambarcațiunea ne permite acest lucru.

Ați avut vedete la bordul vaporașului?

Am avut! Anul trecut a fost pugilistul Leonard Doroftei, chiar ne-am reîntâlnit la o gală K1 la București și și-a adus aminte cu plăcere de plimbarea pe care a făcut-o cu noi, l-am plimbat și pe fostul fotbalist Ciprian Marica, au fost multe vedete la bord.

Știu că le pregătiți localnicilor și turiștilor o surpriză…

În colaborare cu scriitorul Cristi Cealera vom organiza cursul serii, când marea este mai liniștită, o plimbare de o oră. Cristi Cealera este un bun cunoscător al Mării Negre, al tradiției și istoriei și le va vorbi oamenilor despre aceste locuri.

Realizator – Larisa Calistru