DISTRIBUIȚI

Familia mamiferelor acvatice de la Delfinariul Constanţa are încă un membru, după ce acum 13 zile, în premieră pentru România, s-a născut un pui de leu de mare californian.

Puiuţa se numeşte Mandy, mama este femela INUK, iar tatăl, masculul SAM, ambii de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Dresoarea Anca Constantinescu ne-a dezvoluit cum se simte micul leu de mare.

„În momentul acesta avem trei fetițe și un băiat, dacă o socotim și pe cea mică născută. Deocamdată are programul unui bebeluș – mănâncă, doarme și acum învață să înoate. O cheamă Mandy. În curând, sperăm ca Inuk să fie reintrodusă în grup și să poată susține și ea reprezentațiile. Micuța Mandy se teme de absolut orice este în jur, dar ușor-ușor se desensibilizează, zilele trecute chiar au intrat împreună în apă, au înotat împreună, dar este un proces cu care o să se acomodeze. În fiecare zi face progrese minunate“, ne-a spus Anca Constantinescu.

Mandy şi mama sa Inuk sunt încă separate de restul leilor de mare, însă cei care doresc să o cunoască pe noua membră a familiei sunt aşteptaţi zilnic, la orele 12,00, 16,00 şi 18,00, la demonstraţiile educaţionale susţinute de Sam şi Kali.