DISTRIBUIȚI

Asociația Împreună pentru Viitor Constanța pune la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, mâine, de la ora 10.30, plaja accesibilizată de la PUPA BEACH din Mamaia pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcțională din luna august 2017, plaja a atras la mare, în fiecare an, un număr mare de persoane cu nevoi speciale și insoțitorii acestora din țară și din străinătate.

Și anul acesta, cei care vin la mare beneficiază gratuit de cele trei scaune flotabile, cu care pot intra în apa mării fără niciun fel de riscuri. Au la dispoziție și 30 de șezlonguri, dintre care 10 adaptate și 20 normale. Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și concesionarul plajei private au amenajat o bibliotecă pe plajă și un loc magic Amintire de la mare – unde turiștii se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea. Mai mult decât atât, pe plajă există o cabină unde se pot schimba persoanele cu disabilității.

Pe toată perioada verii, voluntari ai asociației Împreună pentru Viitor Constanța vor fi prezenți zilnic, de la orele 08.00-18.00. Ei vor oferi ajutor și informații turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța la PUPA BEACH. Prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și mare pentru TOȚI” cu ajutorul unor sponsori inimoși.

Primăria Constanța a ajutat cu toaleta accesibilizată și a alocat patru locuri de parcare chiar în zona plajei, iar accesul pe plajă este usor de făcut.

„Când vedem chipurile fericite ale persoanelor care vin, uneori pentru prima dată la mare și care reușesc să ajungă și în apă, ne dăm seama cât de ușor poți aduce bucurie în sufletul unei persoane și acest lucru ne motivează să facem în continuare proiecte utile”, a declarat Mihaela Căruțașu, președinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

redactor online – Doina Sîrbu / foto – Asociația Împreună pentru Viitor Constanța